24.3 C
Athens
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισραήλ: Είμαστε οι νέοι «κακοί» στον κόσμο, Ίρις Λιάλ

 

Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz 3/11/2024

Μερικές φορές, με τη βοήθεια μυθιστορημάτων, είναι δυνατό να προβλέψουμε την επερχόμενη καταιγίδα. Η πρεμιέρα εκτός Μπρόντγουεϊ, βασισμένη στο μυθιστόρημα «A Proper Rest» του Amos Oz, ακυρώθηκε. Δύο ηθοποιοί παραιτήθηκαν από την παράσταση. Τα πρακτορεία που εκπροσωπούν Ισραηλινούς συγγραφείς λένε ότι υπάρχει ένα ευγενικό μποϊκοτάζ της εβραϊκής λογοτεχνίας. Διαδήλωση φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών έγινε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης Michael Rovner στη Νέα Υόρκη, αναστατώνοντας την εκδήλωση.

Γιατί; Η χορωδία των πολιτών που σχηματίστηκε αμέσως μετά τις 7 Οκτωβρίου, φώναζε ιδιαίτερα να μας μποϊκοτάρουν.

Πώς παραμορφώθηκε η αφήγησή μας σε σημείο που κέρδισε η αφήγηση των Παλαιστινίων;

Αποδεικνύεται ότι οι φωτογραφίες και οι αναφορές από τη Γάζα δεν δείχνουν το όμορφο πρόσωπό μας ή την εμφάνιση του Σωτήρα του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Η έγκριση για την κατασκευή 3.076 κατοικιών στη Δυτική Όχθη θα μπορούσε στο μέλλον να μετατραπεί σε κυρώσεις και εντολές σύλληψης. Η έρευνα κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης συνεχίζεται και φαίνεται ότι η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί.

Οι αντιδράσεις στις ισραηλινές ενέργειες έχουν αλλάξει σε όλους τους τομείς. Το λιμάνι που θα ιδρύσουν οι Αμερικανοί στη Γάζα πρέπει να ονομαστεί με το όνομα του Itamar Ben Gvir και της ομάδας των Kahanists που τον υποστηρίζουν, η οποία εμπόδισε την είσοδο φορτηγών ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τι πιστεύουν στον κόσμο για τους Εβραίους που εμποδίζουν να φέρουν φαγητό στα πεινασμένα παιδιά;

Τι πιστεύουν για έναν θρησκευόμενο Σιωνιστή ραβίνο που λέει ότι σύμφωνα με το νόμο της Σαρία, πρέπει να σκοτώνουμε ακόμη και παιδιά και ηλικιωμένους στη Γάζα; Υπάρχουν πολλές ιστορίες.

Ακόμη και στο Βερολίνο, το Ισραήλ δεν είναι πλέον το τυπικό θύμα. Ένας φίλος μου μένει εκεί και είδε πώς έφτυσαν στο πρόσωπο ενός φίλου στο μετρό. Αυτός ο φίλος σταμάτησε να μιλά εβραϊκά σε δημόσιο χώρο. Ένας φίλος μου που παρακολούθησε μια από τις παραστάσεις είπε ότι ένα από τα συγκροτήματα βγήκε από τη σκηνή με φόντο το σύνθημα «Free Palestine» υπό τον ήχο του χειροκροτήματος του κοινού.

Θα μπορούσαμε να το δούμε αυτό ως έναν ακόμη γύρο αντισημιτισμού χωρίς κολάρο. Μπορεί να γίνει κατανοητό ότι είναι δύσκολο να υπερασπιστούμε 13.000 νεκρά παιδιά και φωτογραφίες λιμοκτονούντων πολιτών. Είναι δύσκολο να εξηγηθεί ένα περιστατικό στο οποίο πεινασμένοι άνθρωποι έπεσαν πάνω σε φορτηγά βοήθειας και συνθλίβονταν, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν. Είναι δύσκολο να πουλήσεις στον κόσμο τους καχανιστές που παραβαίνουν το νόμο. Το πρόσωπο του κράτους είναι το πρόσωπο του προέδρου του. Αυτοί που κρατούν τον Ανάν, τον Μπεν και τον Νετανιάχου είναι ο Μπεν Γκβίρ και ο Σμότριτς.

Είμαστε οι νέοι «κακοί» στον κόσμο. Οι ηγέτες των χωρών, ειδικά εκείνων που διεκδικούν επανεκλογή στο εγγύς μέλλον, δεν μπορούν να το αγνοήσουν αυτό. Οι σύμμαχοι του Ισραήλ θα αλλάξουν την πολιτική τους. Αυτό είναι αναπόφευκτο.

Ίσως ο Νετανιάχου είναι έτοιμος να μας φυλακίσει σε πολιτική απομόνωση και οι Καχανιστές θα παίξουν το ρόλο των δεσμοφυλάκων. Αυτό είναι το επιθυμητό τέλος στις διωκτικές του αυταπάτες. Τότε θα είναι ελεύθερος να μπει στη Ράφα και να εγκαταλείψει τη συμφωνία απελευθέρωσης

Θα αυτοκτονήσουμε μαζί ή θα ξεσηκωθούμε;

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ