24.3 C
Athens
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιμάκωση της επιθετικότητας της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός

 

Στις 25 Νοεμβρίου το αμερικανόπνευστο καθεστώς της Ουκρανίας προκάλεσε θερμό επεισόδιο στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην χερσόνησο του Κερτς, στη Μαύρη Θάλασσα. Η πολύωρη παραβίαση των ρωσικών θαλάσσιων συνόρων, από τρία σκάφη του πολεμικού ναυτικού, με κατεύθυνση τον πορθμό και την γέφυρα του Κερτς αποτελεί σαφή κλιμάκωση της επιθετικότητας που επιδεικνύει η Ουκρανία απέναντι στο ανεξαρτητοποιημένες «Λ.Δ. του Ντονμπάς» και τη Ρωσία, με την καθοδήγηση του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Η εξέλιξη του θερμού επεισοδίου δείχνει ότι αποτελεί προβοκάτσια που αποβλέπει στην περαιτέρω ενσωμάτωση της Ουκρανίας στη αμερικανονατοϊκή στρατιωτική υποδομή. Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί τους το αξιοποιούν προπαγανδιστικά και πρακτικά ενάντια στη Ρωσία, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους είμαστε πλέον σε μια «εποχή ανταγωνισμού μεγάλων δυνάμεων», και φιλοδοξούν την επιστροφή στη μονοκρατορία τους, στην «μονοπολική εποχή» του 1990 (Επιθεώρηση Πυρηνικής Στάσης των ΗΠΑ).

Επίσης, η συνέχεια που έδωσε η Ουκρανία με εξαπόλυση ανανεωμένων, μεγάλης κλίμακας βομβαρδισμών στις πολιορκούμενες δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, αλλά και η επιβολή στρατιωτικού νόμου στις συνοριακές περιοχές δείχνει ότι το φασιστικό, με επίφαση δημοκρατίας, καθεστώς του Κιέβου εντείνει τις προσπάθειές του να συντρίψει οποιαδήποτε εστία αντίστασης ή φωνή διαμαρτυρίας.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε τη στήριξη των Αμερικάνων και των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στους ολιγάρχες πραιτοριανούς τους. Από το πραξικόπημα του 2014, και τον εμφύλιο που ακολούθησε πάντα την είχαν. Και πέρα από διπλωματική και πολιτική, ήταν στρατιωτική και οικονομική. Έκτακτα δάνεια και εξοπλισμοί, στρατιωτικές ασκήσεις με το ΝΑΤΟ και εγκατάσταση αμερικανικής αποστολής. Μετά και την τροποποίηση του συντάγματος επίκειται η περαιτέρω πρόσδεση της Ουκρανίας στο νατοϊκό άρμα.

Σε αυτό το φόντο ξεδιπλώνεται η αλληλοφαγωμάρα των μερίδων του ουκρανικού κόμματος της τάξης των ευρωατλαντιστών-ολιγαρχών για πολιτικά και οικονομικά οφέλη. Είναι σίγουρο ότι θα επιδιώξουν και άλλα θερμά επεισόδια, αν όχι με τη Ρωσία, στο Ντονμπάς.

Από τις βρώμικες αυτές επιχειρήσεις δεν μπορούσε να μην εμπλακεί και η Ελλάδα. Για μια ακόμη φορά η χώρα μας χρησιμοποιήθηκε σαν αμερικανικό ορμητήριο. Αυτή τη φορά, αναγνωριστικό αεροσκάφος Boeing RC-135V έφυγε από την αμερικανική βάση στην Κρήτη και κατευθύνθηκε προς την Κριμαία.

Ο Π.Α.Κ.Σ. καταδικάζει το θερμό επεισόδιο και την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας.

 

Να σταματήσει η φασιστική και ιμπεριαλιστική τρομοκρατία

Απεμπλοκή της χώρας μας από το NATO

Απομάκρυνση των αμερικανο-νατοϊκων βάσεων

Ειρήνη και Αλληλεγγύη μεταξύ των λαών

 

https://www.facebook.com/ Πανελλαδικός-Αντιπολεμικός-Κινηματικός-Συντονισμός-1157030074437996/

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ