Η Παλαιστίνη χαιρετίζει την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 12:21 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Παλαιστίνη χαιρετίζει την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Κράτος της Παλαιστίνης 

Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων

Το Κράτος της Παλαιστίνης χαιρετίζει την ανακοίνωση του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου σχετικά με τη συνέχιση της έρευνας για την Κατάσταση στο Κράτος της Παλαιστίνης. Αυτό αποτελεί ένα πολύ αναμενόμενο βήμα που εξυπηρετεί την αδιάκοπη αναζήτηση της δικαιοσύνης και της λογοδοσίας της Παλαιστίνης, οι οποίοι είναι απαραίτητοι πυλώνες της ειρήνης που αναζητούν και αξίζουν οι Παλαιστίνιοι. 

Το Κράτος της Παλαιστίνης υπενθυμίζει στον Εισαγγελέα και στα Συμβαλλόμενα Κράτη ότι τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από αξιωματούχους της κατοχικής εξουσίας εναντίον του παλαιστινιακού λαού είναι συνεχή, συστηματικά και διαδεδομένα. Σύμφωνα με τους στόχους και την εντολή του Καταστατικού της Ρώμης, απαιτείται επειγόντως η ολοκλήρωση των ερευνών για αυτά τα εγκλήματα, ώστε να διασφαλιστεί η λογοδοσία, να προωθηθεί η αποτροπή και να σωθούν ζωές. 

Όλα τα Κράτη Μέρη πρέπει να απέχουν από πολιτικοποίηση αυτών των ανεξάρτητων διαδικασιών. Πρέπει επίσης να σέβονται την υποχρέωσή τους να προστατεύουν το Δικαστήριο και τις διαδικασίες του από παρέμβαση και να προστατεύουν το προσωπικό του Δικαστηρίου, συμπεριλαμβανομένων των δικαστών, του Εισαγγελέα και των οικογενειών τους από κάθε απειλή ή απόπειρα εξαναγκασμού. 

Το κράτος της Παλαιστίνης είναι έτοιμο να συνεργαστεί και να επεκτείνει κάθε βοήθεια στο Γραφείο του Εισαγγελέα και του Δικαστηρίου κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας.

Αναγνώστηκε 445 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.