Τελευταία πράξη του καθεστώτος της Άγκυρας. Έκλεισε το κανάλι HAYAT, του Σεϊτ Αλντογάν (*)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 00:33 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το καθεστώς του Ερντογάν εξαπολύει επίθεση προς πάσα κατεύθυνση για να εξασφαλίσει τη δικτατορία του. Η τελευταία του πράξη ήταν να κλείσει  12 τηλεοπτικά κανάλια και 11 ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μέσα σ’ αυτά είναι και το κανάλι ”Hayat”. Το καθεστώς δεν αντέχει την πολυφωνία και ισοπεδώνει κάθε αντιπολίτευση.

 

Το κανάλι “Hayat” εκπέμπει εδώ και χρόνια και αποτελεί τη φωνή των εργατών, εργαζομένων, καταπιεσμένων λαών, μειονοτήτων, γυναικών, νέων και δημοκρατικών φορέων καθώς με την προσπάθεια αυτών των δυνάμεων είχε δημιουργηθεί και συντηρούνταν απ’ αυτές.

Στις 28/09/2016 με εντολή του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ το ΕΣΡ ακύρωσε την άδεια του καναλιού.

 

Να υπενθυμίσουμε πως μετά το νόμο έκτακτης ανάγκης που τέθηκε σε εφαρμογή μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ο απολογισμός είναι: 40.000 προσαγωγές, 20.000 προφυλακίσεις, 80.000 απολύσεις, κλείσιμο 45 εφημερίδων, 35 ραδιοφωνικών σταθμών, 30 τηλεοπτικών καναλιών, 15 περιοδικών, 29 εκδοτικών οίκων και 3 ειδησεογραφικών πρακτορείων.

 

 Έγιναν προσαγωγές 100 δημοσιογράφων ενώ 37 απ’ αυτούς κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Να υπενθυμίσουμε ακόμα ότι σε 28 δήμους διορίστηκαν Επίτροποι.

 

Το κλείσιμο του “Hayat” προκάλεσε τεράστια αντίδραση στα συνδικάτα, τους δημοκρατικούς φορείς, σύσσωμα τις αριστερές οργανώσεις και τα κόμματα αλλά και διεθνείς αντιδράσεις.

 

Καλούμε τη δημοκρατική κοινή γνώμη να δείξει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τον διωκόμενο λαό, τους εργάτες και εργαζόμενους της Τουρκίας.

 

 (*) Ανταποκριτής της εφημερίδας Evrensel και του καναλιού Hayat

 

Αναγνώστηκε 1848 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.