30 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμετοχή στην διαμαρτυρία κατά της συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ ( Παρασκευή 17/9 στις 7μμ. στα Προπύλαια)

 

Στις 17-19 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στην Αθήνα, με οικοδεσπότη τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κ. Φλώρο. Το ανώτερο όργανο της ευρωατλαντικής συμμαχίας, το οποίο αποτελείται από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων όλων των κρατών-μελών, αναμένεται να συζητήσει τους νέους «στρατηγικής σημασίας» ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που απορρέουν από την ατζέντα «ΝΑΤΟ 2030».

 

Το νέο αυτό δόγμα πολέμου του ΝΑΤΟ που υπερψηφίστηκε από τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης, στην Σύνοδο Κορυφής του Ιούνη στις Βρυξέλλες, προβλέπει την Ανανέωση της «Στρατηγικής Αντίληψης» με επίκεντρο την Ρωσία και την Κίνα, αλλά και την «ενισχυμένη αποτροπή και άμυνα», με τους ηγέτες των κρατών-μελών να «επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για διατήρηση κατάλληλου συνδυασμού πυρηνικών, συμβατικών και πυραυλικών αμυντικών δυνατοτήτων». Ως «πρώτη γραμμή αποτροπής και άμυνας» αναφέρεται η «ανθεκτικότητα», που συνεπάγεται την «ικανότητα του ΝΑΤΟ να διεξάγει τις αποστολές του και να διατηρεί την κινητικότητα των στρατευμάτων και του εξοπλισμού του». Στη ίδια Σύνοδο Κορυφής του καλοκαιριού, ήταν που Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε μεγαλύτερες πολεμικές δαπάνες και στρατιωτικές δυνατότητες για το ΝΑΤΟ, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο να «επανεξεταστούν» οι διμερείς οικονομικές σχέσεις με την Κίνα, σε περίπτωση που κριθούν επικίνδυνες για την συμμαχία

 

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η παραδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στην φετινή ΔΕΘ, πως συζητά για μία πενταετή (αντί της συνηθισμένης ετήσιας) επέκταση της Συμφωνίας της Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ, γνωστής ως Συμφωνίας για τις Βάσεις. Όπως ο ίδιος δήλωσε αυτό θα επιτρέψει «σημαντικότερη παρουσία, πιστεύω, και των ΗΠΑ και στην πατρίδα μας, ενδεχομένως και σε σημεία στα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσία». Το τελευταίο δίνει βαρύτητα στις πληροφορίες πως πέρα από τις υπάρχουσες βάσεις σε Σούδα, Λάρισα, Στεφανοβίκειο και Αλεξανδρούπολη, συζητούν νέες βάσεις σε Σκύρος, Καβάλα και Ξάνθη, για την εγκατάσταση αμερικανονατοϊκών στρατευμάτων και εξοπλισμού. Ακόμα εξηγεί την εθελόδουλη συμβολική κίνηση του Έλληνα Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, ο οποίος κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ, του παρέδωσε έναν χάρτη της Ελλάδας δηλώντας: «Από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο και απο την Κρήτη μέχρι την Θράκη, σας παραδίδουμε την Ελλάδα σήμερα στα χέρια σας. Και είμαι σίγουρος πως είναι σε καλά χέρια».

 

Από το ίδιο βήμα ο πρωθυπουργός έσπευσε να ανακοινώσει την αγορά έξι επιπλέον γαλλικών μαχητικών «Ραφάλ», ενώ έχει προηγηθεί η αγορά άλλων 18 ίδιου τύπου αεροσκαφών με την ψήφο του συνόλου των εκπροσώπων της ελληνικής άρχουσας τάξης. Οι αγορές αυτές έναντι των κοινωνικών δαπανών, την ίδια ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, δεν έχουν να κάνουν με την άμυνα της χώρας αλλά με τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του, όπως φαίνεται και με την αποστολή των αμερικανικής κατασκευής Patrion στο πλευρό του σκοταδιστικού καθεστώτος της Σ. Αραβίας. Η «πολύ στενή στρατηγική σχέση με τη Γαλλία» για την οποία έκανε λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, αφορά την τυχοδιωκτική συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στον πόλεμο του γαλλικού ιμπεριαλισμού στο Μάλι και τις επεμβάσεις στην Λιβύη και αλλού. Εκεί εντάσσεται και η Σύνοδος Υπουργών Εξωτερικών των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU-Med7), η οποία πρόκειται να λάβει χώρα επίσης στην Αθήνα στις 17 Σεπτεμβρίου και υπό το πρόσχημα της κλιματικής και υγειονομικής κρίσης προβλέπεται να συζητήσει ζητήματα όπως ο πόλεμος κατά των προσφύγων και μεταναστών και τα ενεργειακά ζητήματα στην περιοχή.

 

Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (Π.Α.Κ.Σ.) καταδικάζει την μετατροπή της χώρας σε πεδίο δράσης ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων και προσάρτημα των τυχοδιωκτικών σχεδιασμών τους. Δηλώνουμε πως οι πολεμοκάπηλοι στρατηγοί του ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστές ηγέτες της ΕΕ είναι ανεπιθύμητοι, όπως και το ντόπιο εθελόδουλο καθεστώς που βαράει προσοχή στα κελεύσματά τους.

 

Καλούμε τον λαό να συμμετέχει στο αντιπολεμικό κάλεσμα την Παρασκευή 17/9 στις 7μμ. στα Προπύλαια, εκφράζοντας την αντίδραση του παρουσία των ιμπεριαλιστών της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ και της EU-Med7 και για να καταγγείλλει την τυχοδιωκτική και εθελόδουλη στάση της κυβέρνησης που δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών.

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ