Ο αγώνας των εργαζομένων έφερε αποτέλεσμα, σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 14:56 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο αγώνας των εργαζομένων έφερε αποτέλεσμα, σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

 

Η επίσχεση εργασίας αναστέλλεται και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην εργασίας τους

Ο αγώνας των εργαζομένων για το αυτονόητο όπως είναι η καταβολή της μισθοδοσίας, με επίσχεση εργασίας, διαρκείς παρεμβάσεις του σωματείου, η αλληλεγγύη των εργαζομένων, η ευρύτερη αποδοχή του δίκαιου αιτήματος και η στήριξη στον αγώνα μας από συνδικαλιστικούς φορείς και ορισμένα Μ.Μ. Ενημέρωσης έφερε αποτέλεσμα. Υποχρέωσε τους αρμόδιους - Δημοτική αρχή, Κυβέρνηση, ΕΣΠΑ - να επισπεύσουν τις διαδικασίες και την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου να έρθουν τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου και να δρομολογηθεί η καταβολή της μισθοδοσίας των συναδέλφων που είναι απλήρωτοι από την 1η Ιουλίου και από τις 12/9 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι εργαζόμενοι αναστέλλουν την επίσχεση εργασίας και από την Παρασκευή 21/9 επιστρέφουν στην εργασία τους.

Στην επιστολή που έστειλαν στο Δήμαρχο Βύρωνα κ. Κατωπόδη αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινότητας αποφάσισαν την αναστολή της επίσχεσης εργασίας, έπειτα από διαβεβαίωση της δημοτικής αρχής ότι τα χρήματα για το πρόγραμμα έχουν κατατεθεί στο ταμείο το Δήμου και η καταβολή των μισθών θα πραγματοποιηθεί στις 27-9-2018. Από την Παρασκευή 21-9- 2018, οι εργαζόμενοι θα παρέχουν κανονικά όλες τις υπηρεσίες τους στους δημότες, τους οποίους ευχαριστούμε για την υπομονή και τη συμπαράστασή τους.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να δημιουργήσει τμήμα προγραμματισμού και παρακολούθησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και να μην ξαναβρεθούν εργαζόμενοι σε αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία της απλήρωτης εργασίας.

Καλούμε την κυβέρνηση τα προγράμματα και η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών του Κέντρου Κοινότητας, Συσσίτιο, Φαρμακείο, Παντοπωλείο, να περάσουν και να ενσωματωθούν στις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων. Οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη σταθερή εργασία και όχι συμβάσεις με ημερομηνία λήξης.

 Ο αγώνας συνεχίζεται για δημόσιες υπηρεσίες που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, με εργαζόμενους με σταθερή εργασία και δικαιώματα.

 

Αναγνώστηκε 1344 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.