Ένοχη η σιωπή της Ρένας Δούρου, Δυτικό Μέτωπο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 09:48 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ένοχη η σιωπή της Ρένας Δούρου, Δυτικό Μέτωπο

 

Η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Ρένα Δούρου κάνει πως δεν καταδέχεται  να απαντήσει στα ερωτήματα που της έχει υποβάλει με κάθε επίσημο και νόμιμο τρόπο το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στις 19/4/18 και στις 5/7/18 για την περιβαλλοντική κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής και για το σκάνδαλο των κρυμμένων μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ που αρνείται να δημοσιοποιήσει ο Δήμαρχος της Φυλής.

Στην πραγματικότητα η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταματήσει την συζήτηση για την υπόθεση των μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ Φυλής για να προστατεύσει τον δήμαρχο Φυλής που έχει πολύ σοβαρές ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Οι ευθύνες του δήμαρχου Φυλής θα έρθει η ώρα που θα αποκαλυφθούν. Θα αποκαλυφθεί επίσης και ποιοι άλλοι γνώριζαν αυτές τις μελέτες και το απέκρυψαν. Είναι βέβαιο πως ο κ. Παππούς δεν πλήρωσε τις μελέτες με χρήματα των δημοτών  για να τις διαβάσει μόνος του και να τις καταχωνιάσει.

Όμως αυτό που θέλει περισσότερο και από την προστασία του δημάρχου η περιφερειάρχης Αττικής, είναι να μην δημοσιοποιηθούν οι μελέτες και καεί έτσι το σενάριο της νέας επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής στην Γ΄ Φάση.

Η Περιφερειάρχης Αττικής και ο δήμαρχος Φυλής φοβούνται τις αντιδράσεις των κατοίκων της δυτικής Αττικής αν γίνουν επισήμως γνωστά τα ευρήματα των μελετών που είναι εφιαλτικά.

Οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στην χωροθέτηση των νέων ΧΥΤΥ μόνο τυχαίες δεν είναι. Οι νέοι ΧΥΤΥ που δεν έχουν χωροθετηθεί ακόμα, θα χρειαστούν 4-5 χρόνια για να γίνουν  -αν γίνουν ποτέ- ενώ  ο ΧΥΤΑ Φυλής σε λίγους μήνες  θα είναι εντελώς γεμάτος.

Το σενάριο είναι γνωστό. Μεθοδεύουν  να επαναληφθεί η ίδια ιστορία του 1991 και του 2004 δηλαδή νέα επέκταση στον ΧΥΤΑ Φυλής για λόγους «δημόσιας ασφάλειας»  με την συναίνεση των τοπικών αρχών φυσικά με το αζημίωτο.

Δεν χρειάζεται πλέον να  απαντήσει στα ερωτήματά μας η Ρ. Δούρου. Η σιωπή της είναι πιο αποκαλυπτική και από μια ενδεχόμενη απάντηση.

1)      ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 19/4/18 :  https://drive.google.com/open?id=1zARaczlCZZEslE-Q0cR8jPXRKt3lMeZANDTjajjbPXE

2)      ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 5/8/18 : https://drive.google.com/open?id=1KZgmV-JX2C5t5J6EhY8DXk8c92xikgCb

3)      ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ: https://drive.google.com/open?id=0BzV_EUx8Q899MlUyS096eW5jMkFlUWhsWWlNdlhwUjdURUNj

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας

oxi.xyta.filis@gmail.com // f/b: ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

 

 

 

 

Αναγνώστηκε 1510 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.