Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά ενάντια στους εργολάβους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 09:32 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά ενάντια στους εργολάβους

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ αποφάσισε την πραγματοποίηση προειδοποιητικής 4ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 17 Ιουλίου από την 1μμ έως τις 5μμ και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν.

Διαμαρτυρόμαστε για την προκήρυξη που ανακοίνωσε η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. στις 26.6.20 με τίτλο την «παροχή υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης οχημάτων, μηχανημάτων, εμπορευμάτων και λοιπών σχετικών εργασιών από κατάλληλο προσωπικό, για τις ανάγκες του Σταθμού Αυτοκινήτων στους χώρους του Σταθμού Αυτοκινήτων και στις λοιπές Λιμενικές Εγκαταστάσεις της ΟΛΠ Α.Ε.».

Η προσπάθεια της Διοίκησης του ΟΛΠ να εκχωρήσει μέρος των φορτοεκφορτωτικών εργασιών σε εργολάβους αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού μας βρίσκει απέναντι. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα και τις πρακτικές του ΟΛΠ που μέχρι τώρα λειτουργούσε όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις. Η δέσμευση του ΟΛΠ στο διάλογο με τους εκπροσώπους της Ένωσής μας αμφισβητείται εκ των πραγμάτων με αυτή την απόφαση και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πλαίσιο που προνοεί ο ν.1876/90 περί συλλογικών διαπραγματεύσεων βάσει του οποίου έχουμε συμφωνήσει τόσο τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας όσο και τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού. Η αλλαγή αυτής της στάσης από πλευράς του ΟΛΠ, επιβάλλει στον κλάδο μας να απαντήσουμε ανάλογα στην επίθεση που δεχόμαστε.

Ζητούμε από τη Διοίκηση του ΟΛΠ να ανακαλέσει άμεσα τη συγκεκριμένη προκήρυξη και να ικανοποιήσει το αίτημα του κλάδου για προσλήψεις τακτικού λιμενεργατικού προσωπικού. Οι λιμενεργάτες είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια στη δουλειά.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΛΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Αναγνώστηκε 590 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.