15 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέοι νέες Σύγχρονου Κομμουνιστικού Σχεδίου για τον αγωνιστή Βασίλη Μάγγο και την εντεινόμενη αστυνομική καταστολή

 Την Τρίτη 14 Ιουλίου έγινε γνωστός ο θάνατος του 27χρονου Βολιώτη αγωνιστή Βασίλη Μάγγου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από τη μητέρα του. Το γεγονός μπορεί να περνούσε απαρατήρητο αν δεν είχε προηγηθεί ο εξαιρετικά άγριος ξυλοδαρμός του από τα ΜΑΤ και την ασφάλεια στις 16 Ιουνίου στη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους συλληφθέντες της μεγάλης πορείας κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ/Lafarge, ξυλοδαρμός που του άφησε 6-7 σπασμένα πλευρά και θλάσεις στο συκώτι και τη χοληδόχο κύστη.

 

Με το που έγινε γνωστός ο θάνατός του, η Αστυνομία έσπευσε να διατάξει ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ο Υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν έχασε λεπτό ώστε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη και να χαρακτηρίσει ως «ασύστολο ψέμα» και «αθλιότητα» τη σαφή υπαιτιότητα της Αστυνομίας για τον άγριο ξυλοδαρμό και την συνολική κατάσταση που οδήγησε στον θάνατο τον Βασίλη. Η διεξαγωγή της μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει ιατροδικαστής στη Λάρισα προκειμένου να την πραγματοποιήσει, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της οικογένειας, και το νεφελώδες πόρισμα που καταδεικνύει «οξύ πνευμονικό οίδημα», χωρίς κάποιο άλλο σχόλιο, δεν μπορούν παρά να εντείνουν τη διάχυτη υπόνοια για προσπάθεια συγκάλυψης από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την ΕΛΑΣ. Η δράση των τελευταίων άλλωστε μας έχει δώσει όλους τους λόγους να γεμίζουμε καχυποψία και οργή.

Ο δολοφονικός ξυλοδαρμός του Βασίλη που έλαβε χώρα ένα μήνα πριν τη ψήφιση του κατάπτυστου και χουντικής έμπνευσης νομοσχεδίου είναι ενδεικτικός αυτής της δράσης. Πλέον ο σχεδιασμός του υπουργείου, της κυβέρνησης και του κράτους είναι σαφής: κάθε διαμαρτυρία θα αντιμετωπίζεται με άγριο ξύλο, χημικά, συλλήψεις με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και τρομοκρατία. Τα πρώτα δείγματα γραφής φάνηκαν, άλλωστε, με τη διάλυση της μαζικής πορείας της προηγούμενης Πέμπτης με τις βάρβαρες επιθέσεις της ομάδας «Δράση» και τις συλλήψεις  αγωνιστών «στο ψαχνό». Φυσικά, από αυτό το σχεδιασμό εξαιρούνται οι σύμμαχοι της κυβέρνησης, όπως φάνηκε και χτες με τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής- παρουσία και του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνου- όπου προστατεύτηκε από την ΕΛΑΣ, σε αντίθεση με τους διαδηλωτές της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που αντιμετωπίστηκαν με ξύλο και συλλήψεις με στημένες κατηγορίες. Είναι εξ’ αρχής φανερό πως η ασυδοσία των κατασταλτικών δυνάμεων είναι σε πλήρη σύμπλευση με τη γραμμή της κυβέρνησης, γραμμή που φαίνεται πως από εδώ και στο εξής, κάθε περιστατικό αστυνομικής βαρβαρότητας θα συγκαλύπτει και θα επικροτεί.

Η περαιτέρω όξυνση της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού του συστήματος δε λαμβάνει χώρα εν κενώ. Κάθε αντιδραστικό και ακραίο νεοφιλελεύθερο μέτρο χρειάζεται τα όπλα της αστυνομίας για να εμπεδωθεί από τον εχθρό-λαό, κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του υπάρχοντος από την αντίθετη σκοπιά πρέπει να κατασταλεί βάναυσα προκειμένου να συνεχίσει ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός να αναπαράγεται απρόσκοπτα και η ισχνή μειοψηφία να συνεχίζει να πλουτίζει σε βάρος των εργαζομένων.

Αν όμως πιστεύουν πως η συνταγή καταστολής και τρομοκρατίας είναι αρκετή για να φιμώσει δια παντός όλα τα στόματα είναι φοβερά γελασμένοι! Ο λαός και το εργατικό λαϊκό κίνημα θα συνεχίσουν να μάχονται και να διεκδικούν, ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο δυναμικά, θα συνεχίσουν να αντιστέκονται απέναντι στις ορέξεις των επιχειρηματικών συμφερόντων και στις κυβερνήσεις που τους βάζουν πλάτη, κόντρα σε όσους επιχειρήσουν να το καταστείλουν, κόντρα στη λεηλασία της ζωής της νεολαίας και των εργαζομένων!

-Να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου του Βασίλη Μάγγου υπό πλήρη διαφάνεια!

-Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι αστυνομικοί για τον άγριο ξυλοδαρμό του!

-Να διαλυθούν τώρα οι δολοφονικές ομάδες ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΡΑΣΗ!

-Το δικαίωμα στη διαδήλωση και οι δημοκρατικές ελευθερίες μπορούν να κατακτηθούν στο δρόμο και στην πράξη με τη δράση ενός μαζικού, ενωτικού, μαχητικού και οργανωμένου κινήματος!

 Όλες/οι στη συγκέντρωση και πορεία στα Προπύλαια τη Πέμπτη 16/7 στις 19:00!

Νέοι Νέες Κίνησης για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ