21.8 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκη στην efood, νίκη όλων μας!

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

OI EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ efood ΝΙΚΗΣΑΝ

ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ!

Οι μεγάλες απεργιακές μοτοπορείες που έγιναν σε όλη την Ελλάδα την Τετάρτη, σε συνδυασμό με το μεγάλο κύμα υποστήριξης και αλληλεγγύης του λαού, έκαναν την efood να υποχωρήσει και να ανακοινώσει ότι όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου μετατρέπονται σε αορίστου και ταυτόχρονα την λήξη της συνεργασίας με το δουλεμπορικό γραφείο της MANPOWER GROUP.

Όσο και αν προσπαθεί η εταιρεία να δείξει φιλεργατικό πρόσωπο δεν θα τα καταφέρει. Η ίδια εταιρεία ήταν που είχε τόσο καιρό με αυτές τις εργασιακές σχέσεις τους διανομείς.

Ο μαζικός ταξικός αγώνας των συνδικάτων των διανομέων νίκησε. Επέβαλε 2.016 προσλήψεις αορίστου χρόνου. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι μπορούν σήμερα να υπάρξουν νίκες που θα βελτιώνουν την ζωής μας. Αρκεί αυτοί οι αγώνες να είναι μαζικοί, ενωτικοί και οργανωμένοι. Τώρα πρέπει να φωνάξουμε δυνατά ότι η εργασιακή ζούγκλα που επιβάλλουν οι εργοδότες δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει κι άλλος δρόμος, κι αυτός είναι οι αγώνες μας για να πάρουμε από τα τεράστια κέρδη τους.

Ο αγώνας των διανομέων ας γίνει παράδειγμα για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η κοινή δράση και ο συντονισμός των σωματείων του κλάδου, του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, συνέβαλαν στην μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, ένωσαν τους εργαζόμενους στον κοινό στόχο. Δείχνουν έτσι τον δρόμο ότι είναι αναγκαία η ταξική ενότητα και κοινή δράση όλων των αγωνιζόμενων συνδικάτων.

Το ίδιο το αίτημα του αγώνα για σταθερή εργασία κατάφερε όχι μόνο να συσπειρώσει τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά να αναπτύξει την κοινωνική αλληλεγγύη, με πολύμορφους τρόπους, ακόμα και με καταναλωτικό μποικοτάζ, κάτι που πίεσε επικοινωνιακά αλλά και οικονομικά την εταιρεία.

Ο αγώνας αυτός συνολικά, αποτελεί ένα παράδειγμα που πρέπει να γενικευτεί σε όλο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ώστε να δημιουργηθεί ένα μαζικό ενωτικό και ταξικό κέντρο συνδικάτων που θα συμβάλει να οργανωθούν και να αναπτυχθούν οι αγώνες για σταθερή δουλειά για όλους, αύξηση τώρα του κατώτατου μισθού, μείωση του χρόνου εργασίας, συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Οι διανομείς πρέπει να παραμείνουν οργανωμένοι στα σωματεία τους, μόνο αυτό θα διασφαλίσει ότι όσα ανακοίνωσε η εταιρεία θα γίνουν πράξη! Η απεργία της Παρασκευής 22/9 ήταν ένα βήμα κλιμάκωσης του αγώνα των διανομέων. Τώρα χρειάζεται να γενικευτεί η πάλη σε όλο τον κλάδο, μέσα από τα σωματεία και τις δράσεις που αυτά θα αποφασίσουν ώστε να υπογραφτεί συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους του διανομείς.

Οι μαζικοί και οργανωμένοι αγώνες μας θα επιβάλουν τα δίκαια αιτήματα μας, θα επιβάλλουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Έτσι θα ανατραπεί και ο αντιδραστικός νόμος Χατζηδάκη.

ΟΙ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ efood ΝΙΚΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ-ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-5ημερο/6ωρο/30ωρο ΤΩΡΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ

Αναδημοσιεύουμε τις φωτογραφίες από το προφίλ στο facebook του φωτογράφου Μάριου Λώλου (Marios Lolos), από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα

24/9/21

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ