35.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ» Πέμπτη 4 Νοέμβρη. Αγωνιστικό ραντεβού στις 6μμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα


Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Ενώ η υγειονομική κρίση συνεχίζεται, η κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει την καταστροφική πολιτική της σχετικά με την πανδημία αλλά προχωρά σε αντιδραστικές τομές σε όλους τους τομείς υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Νομοθέτησε την απελευθέρωση του ωραρίου υπέρ των εργοδοτών, την νεοφιλελεύθερη μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης, νέα μέτρα περιορισμού της διαδήλωσης και της απεργίας. Αφήνει τους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας να κερδοφορούν σε βάρος του ΕΣΥ που γονατίζει καθημερινά, φορτώνει το κόστος του επιδημιολογικού ελέγχου στις τσέπες καθενός μας, αρνείται να συγκροτήσει μία σοβαρή, επιστημονική  μαζική καμπάνια πειθούς υπέρ του καθολικού εμβολιασμού. Αφήνει την αισχροκέρδεια των μεγάλων ομίλων να θερίζει με τις αυξήσεις σε βασικά αγαθά, το ρεύμα, το πετρέλαιο. 

Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, με τον υγειονομικό κίνδυνο να μην αντιμετωπίζεται όπως πρέπει, με το πρόβλημα διαβίωσης να αγγίζει χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες. Αντί να ληφθούν μέτρα υπέρ των μισθών, του λαϊκού εισοδήματος, της υγείας του λαού, επιλέγεται το γκλοπ, η καταστολή, επιστρατεύονται τα δικαστήρια και η προπαγάνδα των πληρωμένων ΜΜΕ για να καθυποτάξουν και να διαβάλουν τις κοινωνικές αντιδρασεις.    

Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πίσω από τις κοινωνικές ανάγκες. Όσο κι αν προσπαθεί να μιλάει για στήριξη των αγώνων τόσο εντός της Βουλής όσο κι έξω από αυτήν είναι αχθοφόρος των κυβερνητικών επιλογών. Γι’ αυτό και στην κρίσιμη απεργία-αποχή των καθηγητών κεντρικά τάχθηκε να σταματήσει, για αυτό προτείνει κοινές επιτροπές επιστημόνων για την πανδημία αντί να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών.

ΩΣ ΕΔΩ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Ο νικηφόρος αγώνας στην efood για το δικαίωμα στην εργασία με δικαιώματα, ο αγώνας διαρκείας των εκπαιδευτικών ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην COSCO που ξέσπασαν μετά το θάνατο ενός εργάτη και βρίσκονται εν εξελίξει για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς δείχνουν ότι οι διεκδικήσεις δε γίνονται να σωπάσουν. Θα ξεσπούν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, κι όπως έδειξαν όλα  τα πρόσφατα παραδείγματα, θα αναζητούν ενότητα και τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων. 

Μέσα από την ανάπτυξη των αγώνων, τη μαζική συμμετοχή, την ανάπτυξη της ταξικής ενότητας, την κοινή δράση όλων των αγωνιστικών ρευμάτων και κυρίως μέσα από την οργάνωση των αγώνων πάνω στα αναγκαία ζητήματα που συσπειρώνουν, θα κατορθώσουμε να κάνουμε και βήματα εμπρός για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

Σήμερα απαιτείται η δημιουργία ενός δημοκρατικού αγωνιστικού συντονισμού σωματείων. Ενός συντονισμού με το δικό του όργανο, που θα το αποφασίσουν τα ίδια τα σωματεία. Μια συνεργασία η οποία να βασίζεται στην ανεξαρτησία των συνδικάτων, το σεβασμό στη διαφορετικότητα των προσεγγίσεων κάθε σωματείου, στη συνδιαμόρφωση ενός αγωνιστικού ταξικού διεκδικητικού πλαισίου. Ενός συντονισμού με σχέδιο και διάρκεια, με παρέμβαση στους χώρους δουλειάς.

Σήμερα είναι δίκαιο, είναι αναγκαίο, είναι εφικτό και απαιτούμε:

900ευρώ Κατώτατος μισθός για όλους- Σταθερή δουλειά για όλους/όλες -Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας.

Μείωση του χρόνου εργασίας: 30ωρο-5μερο-6ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών. Για να βρουν δουλειά οι άνεργοι κι οι νέοι εργαζόμενοι. Όχι στην εντατικοποίηση των συνθηκών δουλειάς.

Μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης. Κατάργηση του νόμου για την επικουρική ασφάλιση. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Καμία αύξηση σε βασικά καθημερινά είδη και είδη πρώτης ανάγκης. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, Άμεση κρατική παρέμβαση για καμία αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Κανένα μεροκάματο χαμένο λόγω ατομικής καραντίνας ή νόσησης. Σύσταση μόνιμων επιτροπών υγιεινής κι ασφάλειας με συμμετοχή των συνδικάτων, όχι μόνο για την πανδημία. Γιατροί εργασίας στους χώρους δουλειάς.

Ενίσχυση του ΕΣΥ, υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού της υγείας από την ιδιωτικοποίηση και την κερδοσκοπία.

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.

Στα πλαίσια ενώνουμε τις φωνές αντίστασης και διεκδίκησης κάθε εργαζόμενης, κάθε εργαζόμενου και οργανώνουμε την αντεπίθεση μας. Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια, την Πέμπτη 4 Νοέμβρη. Αγωnιστικό ραντεβού στις 6μμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα για να ενωθούν όλα τα συνδικάτα   σε μια κοινή διαδήλωση.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ