Όργιο παραβιάσεων της αργίας το διήμερο 25/1 και 26/1

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 09:08 Συντάκτης: ΣΕΦΚ
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Όργιο παραβιάσεων της αργίας το διήμερο 25/1 και 26/1


ΣΕΦΚ- ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Τις προηγούμενες μέρες,  αναδείχθηκε η πραγματικότητα ζούγκλας που επικρατεί στο χώρο των φροντιστηρίων. Φροντιστηριακοί οργανισμοί ή μικρότερα φροντιστήρια, αδιαφορώντας για τη σαφέστατη ανακοίνωση και το ΦΕΚ της κυβέρνησης, φυσικά αδιαφορώντας για τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, προχώρησαν σε τηλεκπαίδευση. Φαίνεται ότι πολλοί εργοδότες νομίζουν ότι είναι «κράτος εν κράτει» και μπορούν να λειτουργούν απέναντι στους εργαζόμενούς τους όπως οι ίδιοι θεωρούν ότι βολεύει την επιχείρηση και τα κέρδη τους και όχι με βάση τους ισχύοντες για όλους κανονισμούς.

Ο ΣΕΦΚ, λόγω της εμπιστοσύνης που του δείχνουν οι συνάδελφοι του κλάδου, από την αρχή ήταν σε θέση να γνωρίζει ποια φροντιστήρια προχώρησαν σε τηλεκπαίδευση και ποια λειτούργησαν με βάση τους κανόνες. Δεκάδες καταγγελίες έφτασαν για πιέσεις, ανάμικτες με διαστρεβλώσεις και ψεύδη από τους εργοδότες σχετικά με το ισχύον καθεστώς.

Ο ΣΕΦΚ προχώρησε σε ενημέρωση των φροντιστηρίων που έκαναν τηλεκπαίδευση πως απαγορεύεται, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους συναδέλφους. Η αρχική απόλυτη στάση, σταδιακά κάμφθηκε. Την επιθετικότητα αντικατέστησαν τα ψέματα («δεν κάνουμε τηλεκπαίδευση»), και τα ψέματα αντικαταστάθηκαν από την ενημέρωση στους συναδέλφους ότι η τηλεκπαίδευση σταματά. Τελικά, έκλεισαν πάρα πολλά φροντιστήρια, μεταξύ αυτών και αλυσίδες. Αποδεικνύεται ότι η σχέση των
εργαζομένων στα φροντιστήρια με το σωματείο τους έχει αποτελέσματα!


Η ΟΕΦΕ και ο ΣΕΦΑ με τη σιωπή τους κάλυψαν τα παρανομούντα φροντιστήρια!

Δεν σταματάμε, όμως, εδώ με τα παρανομούντα φροντιστήρια! Όσα έκαναν τηλεκπαίδευση οφείλουν να αποζημιώσουν τους συναδέλφους που εργάστηκαν κανονικά, με την προσαύξηση 75% που ορίζει ο νόμος.

Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να απευθυνθούν στο σωματείο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναπληρώσεις δεν δικαιολογούνται! Υπήρξε αργία και πρέπει να πληρωθεί. Οποιοδήποτε φροντιστήριο θελήσει να αναπληρώσει, οφείλει να πληρώσει επιπλέον τους συναδέλφους.

Όσα φροντιστήρια επιχείρησαν να λειτουργήσουν ως «κράτος εν κράτει», θα μας βρουν μπροστά τους!
Δεν σταματάμε εδώ, ο αγώνας συνεχίζεται!
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οργανωθείτε στον ΣΕΦΚ! Η στήριξη και ενδυνάμωση του κλαδικού μας σωματείου είναι μονόδρομος απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για τις νίκες και κατακτήσεις που έχουμε ανάγκη! 

www.sefk.gr Α. Λόντου 6, 10681 Αθήνα τηλ. 210-3820537, 6932414994 e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αναγνώστηκε 375 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.