Καταγγέλλουμε το νέο εργατικό δυστύχημα σε πλοίο μέσα στο λιμάνι του Πειραιά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 10:03 Συντάκτης: ΠΕΝΕΝ
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καταγγέλλουμε το νέο εργατικό δυστύχημα σε πλοίο μέσα στο λιμάνι του Πειραιά

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά Λιμενεργάτης στην ώρα εργασίας του στην περιοχή του ΣΕΜΠΟ έπεσε από ύψος 12 μέτρων αφού υποχώρησαν τα σαπισμένα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου!

Να σημειωθεί ότι ο εργαζόμενος τηρούσε τα ατομικά μέτρα ασφάλειας και προστασίας.

Καταγγέλλουμε το σοβαρότατο αυτό δυστύχημα και θεωρούμε υπεύθυνη την εφοπλιστική εταιρεία που επέδειξε εγκληματική αμέλεια στην τήρηση των κανόνων για την ασφαλή εργασία των εργαζομένων.

Βαρύτατες ευθύνες έχει και ο Υπουργός Ε.Ν αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες του οι οποίες δυστυχώς όπως αποδεικνύεται και με αυτό το δυστύχημα οι έλεγχοι που υποτίθεται κάνουν είναι εικονικοί έως ανύπαρκτοι θέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε θανάσιμο κίνδυνο την ασφάλεια και την ζωή των εργαζομένων.   

Εκφράζουμε τις ευχές μας στον συνάδελφο εργαζόμενο για γρήγορη ανάρρωση και αποκατάσταση της υγείας του.

Απαιτούμε να παρθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή εργασία στο λιμάνι, στα καράβια, στην επισκευαστική ζώνη και σε όλους τους εργασιακούς χώρους, σύμφωνα με τις θέσεις των εργαζομένων.

Όχι στα μεροκάματα του τρόμου, όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εφοπλιστών και της Cosco!

 

Αναγνώστηκε 259 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.