30 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκάλυψη: Βρέθηκαν τα “εκρηκτικά” ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο, βουτάνιο κι όχι έλαιο σιλικόνης, σε ρούχα και κλειδιά των απανθρακωμένων στα Τέμπη (vid)

 

Πηγή: Νέα Κρήτη

Το θέμα επιβεβαίωσε λίγο αργότερα στον 98.4 το μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι εντός της δικογραφίας, βρήκε συμπληρωματικό πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους

Ο Βασίλης  Κοκοτσάκης, άλλοτε αξιωματικός του ανακριτικού τομέα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, , ειδικός πραγματογνώμονας σε θέματα πυρκαγιών , ατυχημάτων και εμπρησμών και τεχνικός σύμβουλος της επιτροπής των γονέων-συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών για την πυρκαγιά στο δυστύχημα, προέβη σήμερα στον 98.4 ,  σε μια συγκλονιστική αλλά και ανατριχιαστική αποκάλυψη για την έκρηξη και την φωτιά που εκδηλώθηκε μετά την σύγκρουση των τρένων στη τραγωδία των Τεμπών.

Σε πόρισμα πραγματογνωμοσύνης που παρέδωσε σε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, που με την σειρά τους γνωστοποίησαν σήμερα, στην Εισαγγελία Λαρίσης, από ευρήματα στα τρένα, αλλά κυρίως από ευρήματα υπολοίπων σε ρούχα και αντικείμενα των νεκρών από την φωτιά που ξέσπασε στα τρένα, προκύπτει η ύπαρξη εκρηκτικών υγρών και αερίων, που η παρουσία τους στα τρένα δεν δικαιολογείται, σε αντίθεση με το έλαιο σιλικόνης που δεν ανιχνεύτηκε , παρότι υπήρχε στους μετασχηματιστές των δύο τρένων για την ηλεκτροκίνηση τους.

Το θέμα επιβεβαίωσε λίγο αργότερα στον 98.4  το μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι εντός της δικογραφίας, βρήκε συμπληρωματικό πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους, με ανακριτική παραγγελία στις 29 Σεπτεμβρίου του 2023 , που παραδόθηκε στις ανακριτικές αρχές μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αυτό το πόρισμα μπήκε στην δικογραφία , που ο κ. Κωνσταντινίδης παρέλαβε προ 4 ημερών και αμέσως το παρέδωσε στον τεχνικό σύμβουλο του Συλλόγου , τον κ. Βασίλη Κοκοτσάκη. Όπως προκύπτει, ανιχνεύτηκε κυρίως ξυλόλιο, αλλά και τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο,βενζόλιο,  που ως δείγματα ελήφθησαν 7 μήνες μετά την τραγωδία, από αντικείμενα ή υπόλοιπα ρούχων των νεκρών από την έκρηξη και φωτιά, με την ανατριχιαστική λεπτομέρεια, ότι αυτά διατηρήθηκαν στα δείγματα που λήφθηκαν από τα αντικείμενα των θυμάτων και υπήρχε η παρουσία ξυλολίου σε αυτά , με την ανάμιξη του με σωματικά υγρά που εκλήθησαν λόγω υψηλής θερμοκρασίας, δηλαδή ανθρώπινα υπολείμματα (λίπος) ,  από την θερμοκρασία που αναπτύχθηκε άνω των 800 βαθμών Κελσίου.

Εκτιμώμενη θερμοκρασία μεγαλύτερη των 800 βαθμών κελσίοy, η οποία περίπου ισοδυναμεί με την  μέση θερμοκρασία τήξης αλουμινίου(τήξη δείγματος κλειδιού θύματος).

Ο κ. Κοκοτσάκης , αποκάλυψε σήμερα, ότι 7 μήνες μετά την τραγωδία, στις 29  Σεπτεμβρίου του 2023 , το Συμβούλιο Εφετών, έκανε δεκτό το αίτημα των Συγγενών των θυμάτων, να ληφθεί δείγμα από προσωπικά αντικείμενα και υπολείμματα ρούχων , των  28  νεκρών που έφεραν σοβαρά εγκαύματα έως απανθράκωση από την εκδηλωθείσα φωτιά.

έλη Δεκεμβρίου, το Γενικό Χημείο του Κράτους, εξέδωσε πόρισμα για την ύπαρξη των εκρηκτικών  ξυλόλιο,τολουόλιο,προπάνιο, βουτάνιο κι την μη ύπαρξη σε αυτά τα δείγματα ελαίου σιλικόνης. Το πόρισμα  ως συμπληρωματικό στη δικογραφία, παραδόθηκε στους συγγενείς των θυμάτων μόλις πριν 4 ημέρες και σήμερα αυτοί παρέδωσαν στην Εισαγγελία Λαρίσης, δια του κ. Κωνσταντινίδη, πορισματικές εκτιμήσεις του κ. Κοκοτσάκη, ως τεχνικού συμβούλου  της επιτροπής των γονέων-συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Μάλιστα σε αυτό την τεχνική έκθεση διαπιστώσεων ο κ. Κοκοτσάκης, μεταξύ άλλων αναφέρει :

” 1.Από τις εκθέσεις εξέτασης δειγμάτων του Γενικού Χημείου του κράτους , που ελήφθησαν από τις εξωτερικές επιφάνειες των τρένων αλλά και το έδαφος στο σημείο του συμβάντος , προκύπτει με σαφήνεια(μεταξύ άλλων) η παρουσία:

-Ξυλολίου

-Βενζολίου

-Τολουολίου , καθώς και

-Ελαίου σιλικόνης

Για τα τρία πρώτα από τα παραπάνω , δεν δικαιολογείται η παρουσία τους στον χώρο από την λειτουργία των τρένων , το δε 4ο έλαιο σιλικόνης , αποτελεί συστατικό στοιχείο λειτουργίας των μετασχηματιστών τάσης των ηλέκτραμαξών και η παρουσία του δικαιολογείται απολύτως.

Α. Το Ξυλόλιο-Βενζόλιο-Τολουόλιο , χαρακτηρίζονται από τους Ευρωπαϊκούς κανόνες ασφαλείας από άποψη κινδύνου(απόσπασμα από τους σχετικούς πίνακες)…

Το υλικό καύσης είναι φανερό ότι καίγεται με μεγάλη ταχύτητα , είναι πτητικό και ερχόμενο σε επαφή με τον αέρα παρουσιάζει φαινόμενα εκρηκτικού μίγματος.

Συναφή ως προς τον τρόπο αντίδρασης υλικά  είναι:

Πτητικά υγρά και αέρια(Βουτάνιο, προπάνιο , εξάνιο, επτάνιο , οκτάνιο,τολουόλιο , βενζόλιο , ξυλόλιο κλ.π.) …

Όταν η σιλικόνη(έλαιο) καίγεται σε αέρα ή οξυγόνο, σχηματίζει διοξείδιο του πυριτίου που επικάθεται ως λευκή σκόνη, απανθράκωμα( στερεο) και διάφορα αέρια.

Δεν καταγράφηκε παραγωγή τέτοιας σκόνης στην σκηνή του συμβάντος

Τα διαπιστωμένα υλικά των οποίων η παρουσία   ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ από την έκθεση του χημείου του κράτους, και τα οποία έχουν φυσικά χαρακτηριστικά ευφλεξιμότητας και εκρηξιμότητας που συνάδουν με το  δημιουργηθέν φαινόμενο είναι:

Το ξυλόλιο, βενζόλιο και τολουόλιο

Πρόκειται για υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε πολλές εφαρμογές νομίμως , αλλά και παρανόμως στην νόθευση των καυσίμων κινητήρων εσωτερικής καύσης , κυρίως της βενζίνης.

Το αναφερόμενο υλικό στην έκθεση των διορισθέντων πραγματογνωμόνων (Ελαιο σιλικόνης) , ως υπεύθυνου για το παραπάνω φαινόμενο της βίαιης καύσης, δεν μπορεί από την φύση του λόγω των χαρακτηριστικών του , να προκαλέσει τέτοια φαινόμενα.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη και να δεχθούμε  ότι αυτό ευθύνεται , η απουσία του από τα δείγματα επί των προσωπικών αντικειμένων των θυμάτων , αποδυναμώνει και εξουδετερώνει την εκδοχή αυτή.

Μένει να διερευνηθεί ο λόγος και ο τρόπος παρουσίας των παραπάνω εύφλεκτων υλικών στον χώρο της σύγκρουσης , υλικά των οποίων η παρουσία δεν δικαιολογείται.

*Επίσης η παρουσία εύφλεκτων , τοξικών και πτητικών ουσιών στον χώρο του περιστατικού , βεβαιώνεται από τον τραυματισμό  4 πυροσβεστών της ομάδας πυρόσβεσης οι οποίοι έφεραν αποδεδειγμένα(ιατρικά) χημικά εγκαύματα χωρίς να έλθουν σε επαφή με φλόγες , ή μη μόνον κατά πάσα πιθανότατα από παρασυρμένα νερά πυρόσβεσης.

Με την εκτιμώμενη διαρροή ξυλολίου κ.λ.π , αυτό αναμειγνυόμενο με τον αέρα αποτέλεσε εκρηκτικό μείγμα.

Στην περίπτωση που αυτό το μείγμα πριν αναφλεγεί διασκορπίστηκε σε χώρο όπου υπήρχαν άνθρωποι , υποθετικά κάποιοι από αυτούς το εισέπνευσαν.

Η καύση που ακολούθησε στην περίπτωση αυτή, θα έχει προκαλέσει πέραν των άλλων  προφανή και  εσωτερικά εγκαύματα σε αυτούς και κυρίως και στα  εσωτερικά όργανα που συμμετέχουν στην αναπνοή…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ :

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ