13.5 C
Athens
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολωνός: «Σταυρώνουν» τη 12χρονη, δίνουν χάρη στο εγκληματικό κύκλωμα, Κική Βάσσου, Ζαμπία Κατσανεβάκη


Αγώνας ενάντια στην κρατική επιχείρηση συγκάλυψης

Πηγή: Εφημερίδα Πριν

 

Η ανάβαση του 12χρονου κοριτσιού, θύματος κυκλώματος παιδοβιαστών και σωματεμπορίας, στον Γολγοθά της αδιαφορίας και της εκδικητικότητας του κράτους συνεχίζεται — από την πρώτη στιγμή που η μητέρα κατήγγειλε τον βιαστή και διακινητή του παιδιού της στην αστυνομία μέχρι και σήμερα.

Ο σταυρός βάρυνε πολύ πάνω στο σωματάκι του με τη δολοφονική επίθεση μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Αντί η πολιτεία να προστατεύσει την ανηλικότητα, όπως είναι η συνταγματική επιταγή (που διαρκώς καταπατάται), συνεχίζει την εκ νέου στοχοποίηση και τον επανατραυματισμό του παιδιού.

Πάνω από έξι μήνες τώρα, ο κιτρινισμός έβαψε την παρουσίαση από τα κανάλια της υπόθεσης που συγκλόνισε την κοινωνία. Αφού οι στρατοπευδεμένες κάμερες κάτω από το σπίτι του κοριτσιού παραβίαζαν την ασφάλεια οχτώ παιδιών, διασύροντας την οικογένεια. Αφού η μητέρα προφυλακίστηκε χωρίς ισχυρές αποδείξεις και παρά την έντονη υπεράσπισή της από το κορίτσι και την υπόλοιπη οικογένεια. Αφού η διαμονή του παιδιού δημοσιοποιήθηκε από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου μέσα στη Βουλή, στοχοποιώντας το άμεσα. Αφού η 12χρονη σύρθηκε πέντε φορές στη ΓΑΔΑ και σε παντελώς ακατάλληλο περιβάλλον για να δώσει πολύωρες, βασανιστικές καταθέσεις. Αφού τουλάχιστον άλλες τόσες φορές έγινε θύμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης — παρακολουθήσαμε με κατάπληξη τον υπουργό «Προστασίας του Πολίτη» Τάκη Θεοδωρικάκο να αντιδικεί δημόσια με ένα παιδί ισχυριζόμενος ότι «λέει ψέματα».

Την επομένη, κλήθηκε το παιδί από την αστυνομία του τόπου διαμονής του, όχι ως θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά ανακρινόμενο. Οι δικηγόροι της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου και Αντωνία Λεγάκη, δημοσιοποίησαν τις βάρβαρες συνθήκες της πολύωρης ανάκρισης του παιδιού για πολλοστή φορά και τις προσπάθειες να το οδηγήσουν, μέσα από διαφορετική διατύπωση των ίδιων ερωτήσεων, σε αντιφάσεις. Άλλωστε, έπρεπε να αποδειχτεί ότι «λέει ψέματα». Η Αντωνία Λεγάκη, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό, χαρακτήρισε τη διαδικασία «παράλογη, αντιδεοντολογική, απάνθρωπη και παράνομη και με το γράμμα του νόμου».

Τη Δευτέρα 10 Απριλίου το παιδί μεταφέρθηκε για νέα κατάθεση στη ΓΑΔΑ. Της αρνήθηκαν να επισκεφτεί τη μητέρα της στις φυλακές, όπως απεγνωσμένα παρακαλούσε. Επισκέφθηκε το σπίτι της γιαγιάς. Αποχώρησε με την εμφανή συνοδεία ομάδας αστυνομικών, γεμίζοντας απόγνωση το ίδιο και τα μεγαλύτερα αδέρφια, φόβο τα μικρότερα του δημοτικού σχολείου. Παράλληλα, η οικογένεια οδηγείται στην εξόντωση μέσα από την παντελή εγκατάλειψη από το κράτος — κεντρικό και τοπικό. Μια πολυμελής, πάμφτωχη οικογένεια, πολλαπλά ευάλωτη –αυτή ακριβώς τη συνθήκη αξιοποίησε το εγκληματικό κύκλωμα παιδοβιαστών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού αποδεικνύοντας τη βαθιά ταξικότητα αυτών των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων– έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της.

Τελευταίο επεισόδιο, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 11/4, όπου πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση συλλογικοτήτων και σωματείων. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αρνήθηκε την παρουσία εκπροσώπων της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού προκειμένου να υποστηρίξουν το τετρασέλιδο υπόμνημα με τα αιτήματα στήριξης από τον δήμο, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι «δεν μπορούμε να συζητάμε συνεχώς αυτό το θέμα». Η συζήτηση έγινε με την επιμονή της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα και τις παρεμβάσεις άλλων παρατάξεων, αλλά δεν είχε απτό αποτέλεσμα. Μόνο η έμπρακτη αλληλεγγύη συλλογικοτήτων, σωματείων, φεμινιστικών οργανώσεων και απλού κόσμου έχει στηρίξει και στηρίζει με κάθε τρόπο –υλικό και ψυχολογικό– το παιδί και την οικογένεια.

Θα συνεχίσουμε. Μετά την κινητοποίηση της Παρασκευής 7/4 έξω από το υπουργείο Εργασίας και την πορεία μέσω της Ερμού μέχρι το Μοναστηράκι, ακολούθησε το Σάββατο 8/4 η ανάρτηση πανό στην Ακρόπολη, όπου καταγγέλθηκε η συγκάλυψη και συνενοχή του κράτους στα φαινόμενα παιδοβιασμών και σωματεμπορίας. Την επόμενη μέρα, με πρωτοβουλία άλλων συλλογικοτήτων, έγινε ανάρτηση παρόμοιου πανό σε αγώνα της ΑΕΚ. Οι δράσεις μας θα είναι συνεχείς και πολύμορφες. Κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά, τα υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο. Δικαίωση για τη 12χρονη και την οικογένειά της. Αποφυλάκιση της μητέρας μέχρι τη δίκη. Να αποκαλυφθεί το εγκληματικό κύκλωμα όσο ψηλά κι αν φτάνει.

*μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ