Μεγάλη προβοκάτσια των Financial Times μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του «ΟΧΙ»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 08:49 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Πανικόβλητοι οι «εταίροι» από τη μεγαλειώδη λαϊκή συγκέντρωση του «όχι», προχώρησαν αμέσως μετά τη λήξη της σε χυδαία προβοκάτσια με πληρωμένο και κατευθυνόμενο δημοσίευμα των Financial Times που υποστηρίζει ότι θα γίνει «κούρεμα» 30% στις καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ για να τρομοκρατηθούν οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι και οι εργαζόμενοι!

 

Οι ίδιοι γνωρίζουν πως, όπως προβλέπεται ρητά από την Οδηγία 2009/14/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ οι καταθέσεις (προθεσμίας, ταμιευτηρίου, όψεως) μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ ανά καταθέτη και ανά τράπεζα, είναι εγγυημένες μέχρι το τέλος του 2015.

 

Πάνω από εκεί, με δεδομένη την εγγύηση των 100.000 εφόσον υπάρχει ζήτημα ανακεφαλαίωσης των τραπεζών οι καταθέτες – που θεωρούνται πλέον μέτοχοι – λαμβάνουν μετοχές των οποίων η τιμή «παίζει» ανάλογα.

 

Το δημοσίευμα διαψεύστηκε κατηγορηματικά από την Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη και από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο κάνει μάλιστα λόγο για «υπονόμευση του δημοψηφίσματος της Κυριακής και της λαϊκής ετυμηγορίας» ενώ απαιτεί από την εφημερίδα να το ανακαλέσει. Δεν υπάρχει θέμα «κουρέματος» των καταθέσεων στην Ελλάδα. Διασφαλίζονται από το πρώτο ευρώ ασχέτως αν είναι απλές καταθέσεις, προθεσμιακές, καταθέσεις των επιχειρήσεων.

 

Οι κατ' ευφημισμό ονομαζόμενοι εταίροι, αμοραλιστές και αδίσταχτοι σε όλα, εκβιάζουν μέχρι και την τελευταία στιγμή τον ελληνικό λαό.

 

Πίσω από αυτή τους τη συμπεριφορά φωλεύει ο φόβος του τραπεζίτη απέναντι στο ενδεχόμενο να αναγκαστεί να χάσει από αυτά που σχεδιάζει, ακόμη χειρότερα γι' αυτόν να αναγκαστεί να δώσει στον ελληνικό λαό που διεκδικεί. Αποκαλύπτεται, κυρίως, ο φόβος τους στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και την ευρωζώνη, ο φόβος τους στο πού μπορεί να «τελειώσει» μια τέτοια εξέλιξη.

 

Tο χρηματιστήριο της Αμερικής στις 29/6/2015 έπεσε περίπου 2,20%. Το χρηματιστήριο της Γερμανίας 4,56% .

 

Οι Γερμανοί επενδυτές στις 29/06/2015 έχασαν 80 δισεκατομμύρια ευρώ επειδή το χρηματιστήριο της Γερμανίας έπεσε 4,56 % και οί Αμερικανοί επενδυτές έχασαν 60 δισεκατομμύρια δολάρια επειδή το χρηματιστήριο τους έπεσε περίπου 2,20%.

 

Αν με μία μόνο συζήτηση για δημοψήφισμα χάνουν τόσα χρήματα σε μια μόνο ημέρα τότε πόσα θα χάσουν αν... από τη συζήτηση περάσουμε στην έξοδο από το ευρώ;

 

Η Deutsche Bank έχει επενδύσει σε παράγωγα 54 τρισ. ευρώ, 20 φορές δηλαδή το Γερμανικό ΑΕΠ! Το ΑΕΠ της Γερμανίας είναι 2,74 τρισ., οι υπόλοιπες 19 φορές του ΑΕΠ δηλαδή τα υπόλοιπα 52 τρισ. πού τα βρήκε η τράπεζα και τα επένδυσε;

 

Φανταστείτε τώρα αυτές οι επενδύσεις να πέσουν έξω, να «σκάσουν», με αφορμή ένα μεγάλο παγκόσμιο γεγονός, π.χ. ένα Grexit. Στη φαντασία αυτή προσθέστε τη φούσκα των 52 - 2,74 = 49,26 τρισ. μόνο της Deutshe Bank.

 

Και μιλάμε για μια και μόνη τράπεζα!

 

Ο φόβος τους είναι δικό τους δημιούργημα.

 

 

 

 

 

Αναγνώστηκε 2729 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.