Φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν επιθέσεις που διασύρουν το άσυλο κι εξυπηρετούν την κυβέρνηση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 10:35 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(2 ψήφοι)
Φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν επιθέσεις που διασύρουν το άσυλο κι εξυπηρετούν την κυβέρνηση

58 Φοιτητικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα  καταγγέλλουν την επίθεση γνωστών ομάδων που δρουν αντιπαραθετικά ως προς τους Φοιτητικούς Συλλόγους και δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα, στις 22/4 στο ΕΜΠ σε εκατό και πλέον μέλη φοιτητικών συλλόγων που σκόπευαν να παρευρεθούν σε προγραμματισμένη εκδήλωση αριστερών φοιτητικών σχημάτων από το ΕΜΠ στο χώρο της σχολής ΣΕΜΦΕ με θέμα το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. Επίθεση με συμμορίτικα χαρακτηριστικά που έχει οδηγήσει στο νοσοκομείο πάνω από 15 φοιτητές του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ με σοβαρούς τραυματισμούς.


Η επίθεση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αποτελεί συνέχεια μιας σειράς πρακτικών στοχοποίησης και απειλών εις βάρος αγωνιστών και πολιτικών χώρων, φτάνοντας μέχρι τον πρόσφατο βανδαλισμό στεκιού σχήματος ΕΑΑΚ στο Πολυτεχνείο. Αντίστοιχες επιθετικές κινήσεις έχουν σημειωθεί και σε συλλογικές διαδικασίες των κοινωνικών φορέων του πανεπιστημίου, καταλήγοντας στη διάλυση των διαδικασιών και γενικών συνελεύσεων και συνεισφέροντας έτσι στην αδρανοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο.
Όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι βρίσκονται στο στόχαστρο, αυτού του είδους οι πολιτικές και οργανωτικές επιθέσεις στους αγωνιστές/τριες και τις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων εξυπηρετούν απολύτως τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τον διασυρμό του πανεπιστημιακού ασύλου, την εισαγωγή αστυνομίας στις σχολές, την διάλυση του φοιτητικού συνδικαλισμού και των οργάνων του και τους επιταχύνουν.

 

Η ίδια η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε εντός του Ασύλου, δίνει το κατάλληλο άλλοθι σε Υπουργείο και Πρυτανικές αρχές, ώστε να επισπεύσουν την εφαρμογή του νομοσχεδίου. Δεν θα τους περάσει! Οι στοχεύσεις που τελικά εξυπηρετούν αυτές οι ομάδες και οι πρακτικές είναι συγκεκριμένες. Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα απομονώσουν τέτοιου είδους στοιχεία που δεν χωρούν μέσα στα πανεπιστήμιά μας. Το φοιτητικό κίνημα, δυναμώνοντας τον αγώνα, ενισχύοντας τις Γενικές Συνελεύσεις, τις διαδηλώσεις και τις αντιστάσεις του θα απαντήσει στα κυβερνητικά σχέδια και όσους τα εξυπηρετούν.Οι ίδιοι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, μέσα από τις μαζικές δημοκρατικές τους διαδικασίες, θα ξαναζωντανέψουν τις σχολές τους, θα υπερασπιστούν το Άσυλο και θα περιφρουρήσουν τη λειτουργία τους από οποιαδήποτε κίνηση συμβάλει στην απονομιμοποίηση και κατασυκοφάντηση τους.
Δεκάδες άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι, όπως και σωματεία, αναμένεται να εκδώσουν αποφάσεις καταγγελίας των γεγονότων τις επόμενες ημέρες.Ενδεικτικά, όπως αναφέρουν οι σύλλογοι ΣΕΜΦΕ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΕΜΠ, ΦΥΣΙΚΟΥ ΕΚΠΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΘ, ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΘ, ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και άλλοι:


«Οι ομάδες αυτές επιτέθηκαν σε φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη αριστερών σχημάτων, ανένταχτους αγωνιστές και κόσμο του κινήματος που ήταν συγκεντρωμένοι προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Έριξαν πέτρες, φωτοβολίδες και καπνογόνα μέσα στο πλήθος, χτύπησαν με παλούκια, σιδερολοστούς, αλυσίδες και κοκκάλινα γάντια. Τόλμησαν να μαχαιρώσουν φοιτητή, αγωνιστή του Πολυτεχνείου, δείχνοντας πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά κοινοί μαφιόζοι και υπόκοσμος.


Όσο και αν προσπαθούν να κρύψουν τα πρόσωπά τους πίσω από τα κράνη και κουκούλες, οι πρακτικές τους αποτελούν συμπλήρωμα των σχεδιασμών της ασφάλειας και των πιο σκοτεινών παρακρατικών μηχανισμών με στόχο να τσακίσουν τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Πρόκειται για συνειδητή επίθεση στους αγωνιζόμενους φοιτητές που σήμερα δίνουν μια τεράστια μάχη με το νόμο Κεραμέως αλλά και τις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης για διάλυση των φοιτητικών συλλόγων με την κατάργηση των ζωντανών διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος και την επιβολή σιωπητηρίου μέσα από ενιαία ψηφοδέλτια, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κ.ά.»


Άλλοι σύλλογοι όπως αυτοί του ΠΑΔΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΘ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΘ και άλλοι αναφέρουν:
«Καταδικάζουμε τον βανδαλισμό φοιτητικού στεκιού και την απαράδεκτη τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν φοιτητές μέλη των ΕΑΑΚ, την Πέμπτη 22/4 στο ΕΜΠ, από ομάδες εχθρικές απέναντι στο φοιτητικό κίνημα, που καμία σχέση δεν έχουν με τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Τέτοιες ενέργειες ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβερνητικής προπαγάνδας που στόχο έχει να συκοφαντήσει τους Συλλόγους και τους αγώνες μας, αξιοποιούνται για την ένταση της καταστολής και του κρατικού αυταρχισμού.
Οι φοιτητές μέσα από τους Συλλόγους και τις Γενικές μας Συνελεύσεις δυναμώνουμε των αγώνα για να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας, παλεύουμε ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Η μαζική συμμετοχή των φοιτητών στον αγώνα είναι η καλύτερη απάντηση στη συκοφαντία και την προσπάθεια καταστολής και χτυπήματος του φοιτητικού κινήματος!»

Αποφάσεις καταγγελίας των γεγονότων ξεκινούν να λαμβάνουν και σωματεία. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, στη συνέλευση που πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 450 μέλη του σωματείου, υπερψήφισε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:


 
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την μαφιόζικη επίθεση γνωστών ομάδων που δρουν εκτός των φοιτητικών συλλόγων, στις 22/4 στο ΕΜΠ σε εκατό και πλέον μέλη φοιτητικών συλλόγων που σκόπευαν να παρευρεθούν σε προγραμματισμένη εκδήλωση αριστερών φοιτητικών σχημάτων από το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ στο χώρο της σχολής ΣΕΜΦΕ για το αντεργατικό νομοσχέδιο. Επίθεση με συμμορίτικα χαρακτηριστικά και μαφιόζικες μεθόδους υποκόσμου που έχει οδηγήσει στο νοσοκομείο πάνω από 15 φοιτητές του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ με σοβαρούς τραυματισμούς.


Δεν πρόκειται να τους περάσει! Το εργατικό  κίνημα από κοινού με το φοιτητικό, έχει δώσει ιστορικές μάχες για να περιφρουρεί τον χώρο του ασύλου. Οι φοιτητικοί σύλλογοι, μέσα από τις διαδικασίες τους θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, το νέο νόμο, την πανεπιστημιακή αστυνομία, τις διαγραφές, τα πειθαρχικά. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα σαρώσουν όμως και όσους δρουν σαν παρακράτος στις σχολές και στην κοινωνία. Το φοιτητικό και εργατικό κίνημα Θα περιφρουρήσει τις διαδικασίες του και τους αγωνιστές απέναντι σε κάθε επίθεση.


Το ΣΜΤ καταγγέλλει τις μαφιόζικες επιθέσεις συμμορίτικων ομάδων
Καταγγέλλει τις δολοφονικές επιθέσεις και το μαχαίρωμα φοιτητή και αγωνιστή του Πολυτεχνείου
Καταγγέλλει την επίθεση σε προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση
Πηγή: somt.gr

Ήδη η πρώτη απάντηση στις επιθέσεις αυτές δόθηκε από την μαζική εκδήλωση που πραγματοποίησαν σχήματα των ΕΑΑΚ ΕΜΠ τη Δευτέρα 26 Απριλίου στην Πολυτεχνειούπολη, με τη συμμετοχή 400 και πλέον φοιτητών. Το φοιτητικό κίνημα θα απομονώσει τις πρακτικές αυτές και τους φορείς τους, θα περιφρουρήσει το άσυλο, θα βάλει φραγμό στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής στα πανεπιστήμια, από όποιους και αν προωθείται.

Αναγνώστηκε 643 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.