13.8 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάλη για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, του Δημήτρη Παπαδόπουλου


 

Μια μικρή απάντηση στις ανακρίβειες του πρώην ΔΔΕ Λάρισας κ. Καψάλη

Κύριε Καψάλη Ιωάννη, προχωρήσατε σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον μου, διότι ενημέρωσα το συνδικαλιστικό μου όργανο για την εξέλιξη υπόθεσης που απασχολούσε το σωματείο μου. Συγκεκριμένα, ενημέρωσα την ΟΛΜΕ και το ΔΣ της ΕΛΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2021 για την τιμωρία που σας είχε επιβληθεί τον Μάιο του 2021, διότι προχωρήσατε ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης σε περικοπή μισθού δύο συναδέλφων, την οποία και αναγκαστήκατε να επιστρέψετε! Έχετε το θράσος να μιλάτε για συκοφαντική δυσφήμιση την ώρα που στο κείμενό σας παραδέχεστε ότι όντως τιμωρηθήκατε και ασκήσατε έφεση (αφήνω ασχολίαστη τη σιγουριά σας ότι θα δικαιωθείτε)!

Επίσης, κ. Καψάλη, στο κείμενό σας (όπως και στην μηνυτήρια αναφορά σας) θέτετε ζήτημα ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών, τις οποίες από κάπου εγώ αντλώ πριν ακόμα και από εσάς. Δεν νομίζετε, κ. Καψάλη, ότι είναι παιδαριώδες το επιχείρημα αυτό, όταν η ποινή σάς είχε επιβληθεί τέσσερις μήνες πριν το μάθω εγώ και δημοσιογράφοι του νομού; Δεν άκουσα κάτι για προσωπικά δεδομένα, όταν τα ονόματα των συναδέλφων που τιμωρήσατε άδικα, μέσα σε λίγες μέρες αν όχι ώρες κυκλοφορούσαν σε όλα τα δίκτυα. Προφανώς, κ. Καψάλη, έχετε την εντύπωση πως δεν είμαστε ισότιμοι πολίτες και πως οι δικές σας ενέργειες χαίρουν μιας παράξενης προστασίας.

Να σας ενημερώσω πως ως συνδικαλιστής είμαι υποχρεωμένος για θέματα που αφορούν και έχουν απασχολήσει το σωματείο μου, όποιες πληροφορίες έχω να τις συζητώ στο πλαίσιο των οργάνων του, σύμφωνα με το σύνταγμα και τον συνδικαλιστικό νόμο. Αν αυτό δεν σας αρέσει, μπορείτε να το αντιπαλέψετε στο πλαίσιο της πολιτικής και να επιδιώξετε την ψήφιση άλλων νόμων που να είναι της αρεσκείας σας. Αντιπαρέρχομαι τα περί πρόσκαιρης ιδιότητας του συνδικαλιστή, γιατί ούτως ή άλλως όλοι γνωρίζουν τι και ποιος είναι πρόσκαιρος, ο συνδικαλιστής που κάθε χρόνο εκλέγεται από τους συναδέλφους ή ο ΔΔΕ που αναλαμβάνει μια διοικητική θέση, πολλές φορές ελέω κόμματος;

Τα υπόλοιπα που αναφέρετε στο κείμενό σας για την περίπτωση του συναδέλφου που τον τοποθέτησε η πλειοψηφία (μαζί της και εσείς ως πρόεδρος) του τότε διευρυμένου ΠΥΣΔΕ με λανθασμένη μοριοδότηση σε θέση διευθυντή εν γνώσει της, νομίζω ότι η πραγματικότητα έχει απαντήσει εδώ και δύο χρόνια , δικαιώνοντας όσα υποστηρίζαμε και εγώ και όλοι οι συνάδελφοι του νομού. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος μετά την αναπομπή του πίνακα, βρέθηκε στην πραγματική του σειρά και τοποθετήθηκε στη θέση του ο συνάδελφος που δικαιούνταν εξαρχής τη θέση. Δυστυχώς για σας, κ. Καψάλη, ό, τι δεν μπορέσατε ή δεν θέλατε να διορθώσετε, το διόρθωσαν άλλοι και είναι πραγματικά λυπηρό. Η προσπάθειά σας να δημιουργήσετε σύγχυση δεν νομίζω ότι πείθει κανέναν. Επειδή, λοιπόν, προχωρήσατε σε συμπληρωματική αναφορά στην μήνυση σας εναντίον μου (αφού αντιληφθήκατε πολύ γρήγορα τον έωλο χαρακτήρα της πρώτης) περιλαμβάνοντας και το θέμα αυτό, να σας ενημερώσω πως ως συνδικαλιστής έπραξα το αυτονόητο, υποστηρίζοντας από την αρχή πως δεν μπορεί να τοποθετείται με λανθασμένη μοριοδότηση διευθυντής και πως σύμφωνα με το νόμο η διοίκηση οφείλει από τη στιγμή που διαπιστώνει τέτοια περίπτωση να παρεμβαίνει και να διορθώνει το λάθος.

Το πώς θα το κάνει αυτό είναι δουλειά να το βρει η ίδια και όχι ο συνδικαλιστής, κ. Καψάλη. Πάντως εγώ δεν ήμουν από εκείνους που ισχυρίζονταν πως ο πίνακας δεν αλλάζει, ούτε από εκείνους που από τη μια διατείνονταν ότι το ΠΥΣΔΕ είναι αυτόνομο όργανο και από την άλλη με αλλεπάλληλες επιστολές ζητούσαν από άλλους να τους υποδείξουν τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος …. χωρίς βέβαια στο τέλος να παίρνουν υπ’ όψιν τους τις υποδείξεις, αποδεικνύοντας μάλλον ότι δεν επιθυμούσαν να επιλύσουν το πρόβλημα.

ΥΓ1 Σε αυτά και άλλα που ανακάλυψα τις τελευταίες μέρες μέσα από τη δικογραφία και την αναζήτηση όλων των στοιχείων θα αναφερθώ με λεπτομέρεια μετά το πέρας της υπόθεσης, όπως ο νόμος ορίζει …μιας και δεν θέλω να επικαλεστώ νομική πλάνη. Προέχει, άλλωστε, η πάλη για τα δικαιώματά μας απέναντι στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

ΥΓ2 Όσον αφορά τις αθωώσεις και τις διώξεις σας, νομίζω ότι εσάς θα έπρεπε να προβληματίσουν και όχι το σωματείο, στο οποίο ουδέποτε απευθυνθήκατε. Η δράση του σωματείου δεν υπόκειται σε έλεγχο από τη διοίκηση- εργοδοσία, παρόλο που κάποιοι το επιχείρησαν παρέχοντας ιδιαίτερες «ενημερώσεις», όπως προκύπτει από τα γεγονότα.

 

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ