Σάββατο 16 Ιουνίου στις 6.00 μ.μ. συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα και την καταστροφή του υδροβιότοπου στην Νάρτα της Αλβανίας συνεχίζονται και διευρύνονται σε όλη την περιοχή. Είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε Αλβανικές πόλεις καθώς και στην Ιταλία.

Το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει ανάλογη συγκέντρωση και στην Αθήνα.
Η κυβέρνηση Ράμα εμφανίζεται αδιάλλακτη και επιμένει στο ξεπούλημα της περιοχής σε Αμερικανο-Ισραηλινή εταιρεία παρά την πρώτη μεγαλειώδη διαδήλωση του Αλβανικού λαού στα Τίρανα.
Η Ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε ματαίως να δώσει εθνικιστικό χαρακτήρα βάζοντας ως κυρίαρχο ζήτημα τις περιουσίες των Αλβανών υπηκόων Ελληνικής καταγωγής.
Οι Αλβανοί διαδηλωτές ζητούν να ακυρωθεί το έργο και να επιβληθούν αυστηροί όροι για την χρήση γης στην περιοχή των βιότοπων και τάσσονται ενάντια στην καταλήστευση της Αλβανίας από την ολιγαρχία του κεφαλαίου. Το κίνημα τους είναι πατριωτικό, ταξικό και περιβαλλοντικό και δεν γνωρίζει σύνορα.
Μας αφορά όλους.
Οφείλουμε όλοι και όλες να συμπαραταχθούμε!


