ΟΧΙ δεν κάθομαι στην άκρη, του Γιάννη Νικολακόπουλου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 18:49 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βρισκόμαστε σε φάση όξυνσης της μάχης που ξεκίνησε το 2010. Η μάχη διεξάγεται μέσα σε αχαρτογράφητη εποχή. Η επιθετικότητα του συστήματος φαίνεται ν` αποκτά ορισμένα μόνιμα χαρακτηριστικά.

 

Φύεται μια νέα πραγματικότητα στο χώρο της εργασίας, που ανοίγει ρήγματα στο παλιό της περίβλημα. Οι πολιτικές που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, αριστερές και δεξιές, αδυνατούν να κανονικοποιήσουν τη κατάσταση.

 

 Έτσι οδηγούμαστε σε συγκρούσεις που καμία πολιτική δύναμη δε σχεδίασε και λίγοι επιθυμούν. Όμως η σύγκρουση είναι εδώ παρούσα. Με διαφορετική μορφή κάθε φορά, ποτέ όπως την φανταζόμαστε η την ονειρευόμαστε, αλλά είναι εδώ.

 

 Σήμερα εμφανίζεται με το ατελές όχημα του δημοψηφίσματος που τροχιοδρομήθηκε επίσημα ξημερώματα Σαββάτου και θα φθάσει στο προορισμό του το βράδυ της Κυριακής, αν δεν εκτροχιασθεί ενδιάμεσα, με άγνωστο φορτίο.

 

 Γύρω απ` αυτό το όχημα συνωστίζονται τεράστιες κοινωνικές-πολικές δυνάμεις Ελληνικές και διεθνείς.

 

 Οι αντιδραστικές δυνάμεις επιχειρούν να σταματήσουν με κάθε τρόπο τη πορεία του, ν` ανασχέσουν τη δυναμική της σύγκρουσης που αναπτύσσεται. Να επαναφέρουν αυτή τη κυβέρνηση στον αποστειρωμένο, από λαϊκές αντιδράσεις, θάλαμο των διαπραγματεύσεων.

 

Να βάλει την πρώτη υπογραφή, στο δικό τους στρατηγικό σχέδιο. Ταυτόχρονα, επειδή αμφιβάλουν για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας, φορτώνουν το όχημα με τρομοκρατικά διλήμματα.

Στοχεύουν να φθάσει το όχημα στο τέλος της διαδρομής γεμάτο με τις αποσκευές του φόβου, και υψωμένη τη ταμπέλα Παραδινόμαστε.

Απέναντί τους οι λαϊκές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Κουβαλάμε βαρίδια από το παρελθόν, αλλά αναζωογονούμαστε συνεχώς από τις αναγκαιότητες της ταξικής μας θέσης.

 

Δεν φοβόμαστε τις νέες δυνατότητες της εργασίας. Αντίθετα επιδιώκουμε την πλήρη απελευθέρωσή τους. Επεξεργαζόμαστε την κοινωνικά συσσωρευμένη γνώση.

Γνωρίζουμε πως οτιδήποτε δομικά θετικό προέκυψε στην ιστορία της ανθρωπότητας, ήταν αποτέλεσμα συγκρούσεων με το παλιό, ακόμα και χαμένων.

Ναι, επιδιώκουμε την αποκάλυψη της κόκκινης γραμμής που υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντά μας και στις επιδιώξεις της Ε.Ε., και μέσα από το δημοψήφισμα.

 

Ψηφίζουμε ΟΧΙ και παλεύουμε για το ΟΧΙ χωρίς ενδοιασμούς. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα προσεγγίζει, και αναζητά το συνταίριασμα με τις πραγματικές ανάγκες της ζωής μας.

 Η άφιξη του οχήματος-δημοψήφισμα μ` ένα τέτοιο φορτίο, δυσκολεύει όλους στο ‘ξεφόρτωμα’. Ακόμα και εμάς.

 Οι... άλλοι θα το ‘ξεφορτώνουν’ για να το θάψουν. Θα συνεχίσουν να ηγεμονεύουν, αλλά θ` αναγκασθούν ν` αλλάξουν τακτική. Σίγουρα θα εμφανιστεί μια νέα διάταξη δυνάμεων.

 

Εμείς για να το φυτέψουμε στο κατάλληλο έδαφος. Να καρπίσει νέες δυνατότητες ανάπτυξης του αγώνα της τάξης μας.

Να εμποδίσουμε αρχικά τη πάρα πέρα υποβάθμιση της υλικής και πολιτισμικής ζωής.

 Να αποτελέσει παρακαταθήκη, για το χάραγμα του δικού μας δρόμου στη νέα εποχή. 

 Τέλος η ιστορικότητα της περιόδου, είναι για ακόμα μια φορά, μεγάλη σ` αυτή τη χώρα. Ευτυχώς δεν κάθομαι στην άκρη.         

                 

 

Αναγνώστηκε 2436 φορές Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 23:23
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.