20.4 C
Athens
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές

Την Τετάρτη 03/04/19, η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα (ΡΕΚ Βύρωνα), έδωσε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα, όπου οι εκπρόσωποί της παρουσίασαν τις θέσεις της για την κατάσταση στο Δήμο Βύρωνα, τα προβλήματα των κατοίκων στην πόλη και τις δημοτικές εκλογές. 

 

Μετά την άρνηση, στο ενωτικό κάλεσμα της ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ, για ισότιμη εκλογική συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας που έχουν αναφορά στο χώρο της Αριστεράς, (Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, Λαϊκή Συσπείρωση, Πρωτοβουλία Πολιτών) ανακοινώθηκε η συμμετοχή της Κίνησης στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Βύρωνα και η συλλογική εκπροσώπησή της.

 

Στη συνέντευξη Τύπου ασκήθηκε κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, η οποία όχι μόνο αριστερή δεν μπορεί να ονομάζεται, αλλά αντίθετα, έγινε εργαλείο επιβολής των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών, αποδεχόμενη αδιαμαρτύρητα την περικοπή των πόρων στους δήμους, την κατάργηση της αυτοτέλειάς τους, την μετατροπή τους σε υποτομέα της κυβέρνησης. Επέβαλε και ανέπτυξε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο Δήμο. Κύριος στόχος της ήταν η επίτευξη πλεονασμάτων και η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, βάζοντας στην άκρη το συμφέρον των πολιτών και τις λαϊκές ανάγκες.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή συνέδεσε την πολιτική της με τις αντιλαϊκές πολιτικές:

· Οι προσπάθειες για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, για αποχαρακτηρισμό εκτάσεων στον Υμηττό και η μετατροπή τους σε αποθετήριο απορριμμάτων προς χάριν της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

· Οι αναγκαστικές κατασχέσεις σε 4.000 συμπολίτες μας ανεξαρτήτως κριτηρίων και της οικονομικής τους κατάστασης, η αδιαφορία που επέδειξε στην μεταφορά των 40 ακινήτων του δήμου και του δημοσίου στο υπερταμείο και η άρνησή της να καταθέσει ακόμα και αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ.

· Η κάλυψη θέσεων για πάγιες και διαρκείς ανάγκες με ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών και η αντιμετώπιση των πολιτών ως πελάτες ακόμα και για δραστηριότητες όπως ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, είναι αποτέλεσμα της πλήρους ταύτισής της με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνέχισε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.

Η δημοτική αρχή εκτός των άλλων έδειξε αδυναμία διαχείρισης ζητημάτων καθημερινότητας, αδυναμία επίβλεψης και ολοκλήρωσης έργων και τη σημαντική καθυστέρησή τους. Το κόψιμο προεκλογικών κορδελών αφορούν σε έργα που οι υπόλοιποι δήμοι έχουν ολοκληρώσει την προηγούμενη διετία.

 

Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης που έχουν αναφορά σε μνημονιακά κόμματα, αρκέστηκαν στην κριτική της δημοτικής αρχής ως προς την ικανότητα διαχείρισης του Δήμου, χωρίς να αμφισβητούν το ασφυκτικό πλαίσιο του Κλεισθένη και τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, που απαγορεύουν τη χάραξη πολιτικής υπέρ των δημοτών και της πόλης τους. Όχι μόνο δεν αμφισβήτησαν και δεν αμφισβητούν την ασφυκτική επιτροπεία που μετατρέπει τις δημοτικές αρχές σε υπαλλήλους και μακρύ χέρι των δανειστών, αλλά αντίθετα διεκδικούν τη διαχείρισή της.

 

Τα μέλη της συλλογικής εκπροσώπησης της Κίνησης αναφέρθηκαν στα καίρια ζητήματα που αφορούν στους πολίτες και την πόλη μας, την ανάγκη και την προσπάθεια να γίνει η νεολαία συμμέτοχη στην ανεύρεση λύσεων για τα προβλήματα και τα δικαιώματά της, τη μέριμνα και φροντίδα των παιδιών, των ΑΜΕΑ και της τρίτης ηλικίας, την κατάργηση της ανταποδοτικότητας στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, την ενίσχυση της προσχολικής αγωγής, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τη διεκδίκηση και την επιστροφή των παρακρατηθέντων χρημάτων των δημοτών που έχουν πληρώσει με φόρους, την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την κάλυψη του συνόλου των οργανικών θέσεων με μονίμους υπαλλήλους και την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που έχουν επιβληθεί στους δήμους και του Κλεισθένη, την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, την αποτροπή του κοψίματος ρεύματος και νερού στα φτωχά νοικοκυριά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το περιβάλλον, τους ελεύθερους δημόσιους χώρους, την προστασία του Υμηττού και το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα, μόνιμο προσωπικό, εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού και μείωση των δημοτικών τελών.

Η συμμετοχή των κατοίκων και η κινηματική τους δράση αποτελεί εγγύηση για την υπεράσπιση των παραπάνω!!!

Η αποδοχή του καλέσματος της ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ από τους πολίτες, δείχνει την αναγκαιότητα συστράτευσης δυνάμεων της πόλης μας, που είναι προτεραιότητά μας.

 

Στη συσπείρωση των μνημονιακών δυνάμεων στις πολιτικές που επιβάλλει ο Κλεισθένης και τα μνημόνια και την συνδιαχείρισή τους μετά τις εκλογές, η απάντηση πρέπει να είναι μια ενωτική μετωπική συσπείρωση όλων των αντιμνημονιακών, αντικυβερνητικών και αριστερών δυνάμεων που αμφισβητούν αυτές τις πολιτικές και είναι διατεθειμένες να συγκρουστούν μαζί τους. 

Καλούμε σε συμπόρευση όλους τους πολίτες, τις συλλογικότητες και τις παρατάξεις που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική της τοπικής και κεντρικής εξουσίας, σε μια συμμαχία ρήξης, ανατροπής και διεκδίκησης. Στόχος να συμβάλουμε να δημιουργηθεί ένα κίνημα μαζικό που θα προωθήσει τις ανάγκες της νεολαίας και του λαού και θα απαιτεί βελτίωση στην ζωή μας και την πόλη μας.

Για μια ζωή που μας αξίζει, σε μια πόλη που μας ανήκει.

 

Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα εκπροσωπείται συλλογικά από τους εξής:

Μαυρόπουλο Τάσο, Δημοτικό σύμβουλο, μέλος του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Παναγιωτόπουλο Θεόδωρο, Μηχανολόγο, εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα. Ασχολείται με τα κινήματα από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια.

Τόλη Χρήστο, Τοπογράφο μηχανικό, κάτοικο Καρέα, μέλος του εκπολιτιστικού συλλόγου. Αγωνιστής της Αριστεράς.

Τσιμάκη Φώνη Συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Υπεύθυνη σε κέντρα περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης Με συμμετοχή στο κίνημα για την προστασία του περιβάλλοντος, μέλος του συντονιστικού Αθήνας για την σωτηρία των Αγράφων.

Τριανταφυλλίδη Στέφανο, Εργαζόμενος στον επισιτισμό, μέλος του συνδικάτου επισιτισμού και της συλλογικότητας «Λάντζα». 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ