Αποπομπή του μέλους της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 18:00 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αποπομπή του μέλους της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Επιστολή του Στέφανου Πράσσου, Εκπρόσωπου της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία» προς Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Κοινοποίηση σε παρατάξεις του Π.Σ.Δ.Μ και ΜΜΕ

Μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης στις 7/10/2020 για την καταδίκη της νεοναζιστικής Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνεται με συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, θα πρέπει τα μέλη της να αποκλείονται από κάθε θεσμικό όργανο. Άρα, χάνουν και την ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου μας και κάθε διευκόλυνση και παροχή που είχαν ως μέλη του.

Κατόπιν αυτού, καλούμε την Πρόεδρο του Συμβουλίου να αφαιρέσει από την κατάσταση των μελών του, τον Σαββουλίδη Χρήστο ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, να μην ειδοποιείται πλέον και να μην συμμετέχει στις συνεδριάσεις του, καθώς και να του αφαιρεθεί κάθε διευκόλυνση και παροχή που προέκυπτε ως μέλος του συμβουλίου.

Καλούμε επίσης τις παρατάξεις του Π.Σ να δηλώσουν απερίφραστα, πως ο Χρήστος Σαββουλίδης που εκφράζει τις απόψεις της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει στις διαδικασίες του Π.Σ. 

Πολιτικοί φορείς που διακηρύττουν απόψεις για αποκλεισμό κοινωνικών ομάδων (μετανάστες, Ρομά, ΑμεΑ, ιδεολογικοί αντίπαλοι, μειονότητες, θρησκευτικές πεποιθήσεις κλπ), δεν έχουν θέση σε θεσμούς που εκφράζουν οποιοδήποτε είδους δημοκρατίας. 

Επισημαίνουμε ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός εκ μέρους του ότι δεν είναι μέλος της Χ.Α. ή ότι τώρα ανεξαρτητοποιείται από αυτήν ή ότι το όνομα της περιφερειακής παράταξης (ή της δημοτικής παράταξης) με την οποία εκλέχτηκε δεν ταυτίζεται με τη Χ.Α. ή ότι μετονομάζει την παράταξη με άλλο όνομα για αντίκρουση της αποπομπής του δεν έχει καμιά ηθική, νομική και πολιτική βάση. 

 

Καλούμε όλες τις παρατάξεις να μην κάνουν πλέον αποδεκτή τη συμμετοχή στο συμβούλιο και στις συνεδριάσεις του κανενός μέλους της παράταξης «Ελληνική Αυγή» που αποτελεί κλάδο της εγκληματικής οργάνωσης η οποία βαρύνεται με δολοφονίες και επιθέσεις. 

Αναγνώστηκε 742 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.