Λεφτά για την υγεία και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 09:06 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Λεφτά για την υγεία και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς!

 

 

Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός

 

Πηγή

 

Η υπερψήφιση της αγοράς των 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ από το σύνολο των εκπροσώπων της ελληνικής άρχουσας τάξης, φανερώνει την στρατηγική τους σύμπλευση στο μοναδικό “πατριωτικό καθήκον” που γνωρίζουν: Την τυχοδιωκτική πρόσδεση της χώρας στο άρμα του ευρωατλαντισμού! Πίσω από τις κορώνες για την άμυνα της χώρας, κυβέρνηση και αστική αντιπολίτευση δίνουν το πράσινο φως σε μια νέα εξοπλιστική κούρσα, η οποία μεταφράζεται σε κέρδη στους λογαριασμούς των πολεμοκάπηλων εμπόρων όπλων και των ιμπεριαλιστών “συμμάχων”. Με την αγορά των Ραφάλ το γαλλικό κράτος εξαργυρώνει την εμπλοκή του στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, εξασφαλίζοντας κέρδη για τα μονοπώλια του και εμπεδώνοντας τον περιφερειακό του ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο στα πλαίσια του ευρωατλαντικού άξονα.

Η κυβέρνηση αφαιρεί με ευκολία 2,5 δις ευρώ από τα δημόσια ταμεία για την αγορά των Ραφάλ, σε μια εποχή που η χώρα έχει ανάγκη περισσότερες ΜΕΘ, μέσα μεταφοράς, γιατρούς, νοσοκομειακούς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικές παροχές, εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης υγείας που έχει κοστίσει την ζωή σε πάνω από 5 χιλιάδες συμπολίτες μας. Οι ελληνικές κυβερνήσεις περιφέρουν περήφανες στα διεθνή φόρα, πως βρίσκονται στην 2η θέση σε ΝΑΤΟϊκές δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ, μετά τις ΗΠΑ. Επί σειρά ετών, οι κυρίως αμερικανικές, γαλλικές και γερμανικές εταιρίες όπλων, κερδοσκοπούν πουλώντας οπλικά συστήματα και τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Κι όμως, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της βουλής για την υπερψήφιση της αγοράς των Ραφάλ, ο ένας μετά τον άλλον οι επρόσωποι της αστικής τάξης έκαναν λόγo για την ανάγκη ενίσχυσης των εξοπλισμών.

Στην πραγματικότητα, οι παραπάνω δαπάνες μικρή σχέση με την άμυνα της χώρας έχουν, καθώς οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να συμμετέχουν ήδη στο πλευρό των ιμπεριαλιστών, στις επιχειρήσεις τους στο Μάλι, την Σαουδική Αραβία και αλλού. Η κατοχή της Γαλλίας στο Μάλι, η οποία ξεκίνησε το 2013 με την υποστήριξη της τότε αμερικανικής κυβέρνησης Ομπάμα, συνεχίζεται σε συνεργασία πλέον με την σημερινή στρατιωτική χούντα. Η χώρα που ήταν αποικία της Γαλλίας μέχρι το 1960, αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις που προκάλεσαν οι ξένες επεμβάσεις. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά στο πλευρό των ξένων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Τι σχέση έχει με την εθνική άμυνα η αποστολή των αμερικάνικης κατασκευής αντιαεροπορικών πυραύλων Πάτριοτ, που αγοράστηκαν από τα ταμεία του ελληνικού λαού, στο πλευρό του σκοταδιστικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας που επιβάλλει γενοκτονία στον λαό της Υεμένης; Τι γυρεύουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στα Στενά του Ορμούζ απέναντι στο Ιράν;

Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός καταγγέλλει την προκλητική απόφαση της αγοράς των γαλλικών πολεμικών μαχητικών, όπως και την συνεχιζόμενη παρέμβαση των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα που υπερψήφισαν την παραπάνω αγορά, πως συνειδητά αφαιρούν χρήματα από τα ταμεία της χώρας για να εξυπηρετήσουν την τυχοδιωκτική πολιτική τους. Τέλος, απαιτούμε την υποστήριξη της κοινωνίας που στενάζει υπό πρωτοφανείς συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, αντί της ενίσχυσης του μιλιταρισμού, των σωμάτων ασφαλείας και καταστολής και των ξένων επεμβάσεων.

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΚΟΥΡΣΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ – ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Αναγνώστηκε 413 φορές Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 09:06
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.