Με ενωτικό και ανυποχώρητο αγώνα θα νικήσουμε!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 21:04 Συντάκτης: Νέοι/ες Πολιτικής Κίνησης για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Με ενωτικό και ανυποχώρητο αγώνα θα νικήσουμε!

 

Νέοι/ες Πολιτικής Κίνησης για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Σε πείσμα της κυβέρνησης, που εκμεταλλεύτηκε τη πανδημία και τον περιορισμό των μετακινήσεων ώστε να κλιμακώσει την αντιδραστικότερη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση των τελευταίων δεκαετιών, σε πείσμα των αντισυνταγματικών απαγορεύσεων της αστυνομίας για τις δημόσιες συναθροίσεις, φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί έσπασαν την απαγόρευση στην πράξη.

Σε συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της τελευταίας εβδομάδας, με τη συμμετοχή μαζικών φορέων, φοιτητικών συλλόγων και σωματείων, χιλιάδες κόσμου έδωσαν ηχηρό παρόν , έτοιμοι-ες να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δημόσιο και δωρεάν ελληνικό πανεπιστήμιο. Με μαζικά κοινά μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και μια ενιαία πορεία οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας, έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι σχολές μας δε θα γίνουν αστυνομοκρατούμενα νεκροταφεία ιδεών. 

Η μαζικότητα του συλλαλητηρίου ήταν τόσο μεγάλη, που προκάλεσε την οργή της σύγχρονης ΥΕΝΕΔ του ΣΚΑΙ και όλων των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας τη συγκέντρωση «κορωνοσυλλαλητήριο» και τους διαδηλωτές ανεύθυνους. Οι εικόνες των χιλιάδων διαδηλωτών που αψήφησαν στην πράξη τη νέα, χουντικής κοπής, απαγόρευση των διαδηλώσεων και την κυνικότητα της κυβέρνησης που εν μέσω πανδημίας επιχειρεί να φέρει προς ψήφιση το αντιδραστικότερο στα χρονικά της Μεταπολίτευσης νομοσχέδιο για την παιδεία, ήταν λογικό να προκαλέσουν πανικό στα φιλοκυβερνητικά επιτελεία. Άλλωστε, για όλους αυτούς είναι αδιανόητο να κατεβαίνει ο λαός σε διαδηλώσεις για να διεκδικεί καλύτερους όρους ύπαρξης, πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας.

Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε μέχρι αυτό το άθλιο νομοσχέδιο να πάει εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια!

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις αποδεικνύουν πως οι μαζικοί, ενωτικοί αγώνες των μαζικών συλλογικών φορέων μπορούν να προκαλέσουν τριγμούς στην κυβερνητική πολιτική και το αφήγημά της περί ευρείας αποδοχής της από την κοινωνία. 

Η σημερινή κοινή δράση και συνεργασία στο μαζικό κίνημα όλων των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς, συνέβαλε έμπρακτα, ώστε να σπάσει ο αυταρχισμός της κυβέρνησης. Τα κοινά μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και η κοινή πορεία αποτελούν μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για τη νικηφόρα προοπτική του κινήματος.

Η κοινή και ενωτική πάλη του φοιτητικού και του εργατικού κινήματος, των συλλογικοτήτων της μαχόμενης αριστεράς, μπορούν να αναγκάσουν την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο, να παρθούν μέτρα ώστε να ανοίξουν οι σχολές και υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Δε θα κάνουμε βήμα πίσω! Με μαζικούς ενωτικούς αγώνες θα κερδίσουμε!

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

 

 

Αναγνώστηκε 583 φορές Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 21:42

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.