17.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τασούλας προς Μενέντεζ: «Σας παραδίδουμε την Ελλάδα σήμερα στα χέρια σας»!


Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός

Η επίσκεψη του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ, έγινε δεκτή μετά βαΐων και κλάδων από την ελληνική κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της ντόπιας ολιγαρχίας, που έσπευσαν να εκφράζουν την υποταγή τους στον ευρωατλαντισμό και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του στην περιοχή. 

 

Σε μια συμβολική κίνηση που παραπέμπει στο ιστορικό «Στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας», ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κ. Τασούλας εξέφρασε την παραπάνω εθελοδουλία, παραδίδοντας στον Μενέντεζ μια καλλιτεχνική απόδοση του χάρτη της Ελλάδας και δηλώνοντας:

«Από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο και απο την Κρήτη μέχρι την Θράκη, σας παραδίδουμε την Ελλάδα σήμερα στα χέρια σας. Και είμαι σίγουρος πως είναι σε καλά χέρια».

 

 

Η απίστευτη αυτή δήλωση από τα χείλη του τρίτου την τάξη πολιτειακού παράγοντα της χώρας, συμπυκνώνει με τον πιο προκλητικό τρόπο, τόσο τον κάλπικο πατριωτισμό που κρύβεται πίσω από τις σοβινιστικές κορώνες της ελληνικής ολιγαρχίας, όσο και τα πραγματικά κίνητρα της επίσκεψης Μενέντεζ. Ο βορειοαμερικάνος Γερουσιαστής χαιρετίστηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια ως ο εμπνευστής της μετατροπής της χώρας σε ορμητήριο του ευρωατλαντισμού, μέσω πρωτοβουλιών όπως το νομοσχέδιο «περί άμυνας και διακοινοβουλευτικής εταιρικής σχέσης ΗΠΑ – Ελλάδας 2021» για την αναβάθμιση του άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ σε τομείς πέραν των ενεργειακών (βλ. εμπόριο και ασφάλεια) και την «υποστήριξη του εκσυγχρονισμού του ελληνικού στρατού» στα πλαίσια της μετατροπής του σε προσάρτημα των ιμπεριαλιστικών τυχοδιωκτισμών.

 

Χαρακτηρίζοντας την «συνεργασία» Ελλάδας-ΗΠΑ ως ισχυρότερη από ποτέ, ο Μενέντεζ έκανε λόγο για «ανεξάντλητες δυνατότητες που περιμένουν την Ελλάδα», προαναγγέλλοντας ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον άξονα του πολέμου μέσω της υπογραφής της ανανεωμένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, με στόχο την διασπορά αμερικανικών βάσεων και στρατευμάτων στην ελληνική επικράτεια και την χρήση του εδάφους της Ελλάδας για την πραγματοποίηση ιμπεριαλιστικών πολέμων. Τα παραπάνω ενώ εξαπέλυσε τη νεοψυχροπολεμική ρητορική της Ουάσιγκτον, που επικεντρώνεται κατά της Ρωσίας και της Κίνας. 

 

Υπενθυμίζουμε ότι την χρονιά αυτή, η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα της άρχουσας τάξης έδωσαν τα ρέστα τους στην παραπάνω εμπλοκή. Χαρακτηριστικά παραδείγματα υπήρξαν η συνεκπαίδευση της ελληνικής με την σαουδική πολεμική αεροπορία και η ολοκλήρωση της συμφωνίας παράδοσης ελληνικών Patriot στην πετρελαιομοναρχία, η συμμετοχή του ελληνικού στρατού στις εκστρατείες του ΝΑΤΟ στο Μάλι και την Υεμένη, η αγορά των πολεμικών αεροπλάνων Ραφάλ εν μέσω υγειονομικής κρίσης και ελλείψεων στον τομέα της υγείας, η «πλημμύρα» από αμερικανονατοϊκά στρατεύματα στα πλαίσια της άσκησης Defendrer και της πολεμικής προετοιμασίας κατά της Ρωσίας και της αντιφασιστικής εξέγερσης στην Ανατολική Ουκρανία, ο πρωταγωνιστικός ρόλος της χώρας μας στην υπόθαλψη του ακροδεξιού Λευκορώσου και εγκληματία πολέμου Ρομάν Προτασέβιτς και οι πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για γη και ύδωρ στο νέο Ψυχρό Πόλεμο κατά της Ρωσίας, του Ιράν και ιδιαίτερα της Κίνας.

 

Η επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής και τον ίδιο τον λαό μας προσάρτηση της χώρας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ πρέπει να ανατραπεί. Για το παραπάνω είναι απαραίτητη η αναβίωση ενός μαζικούς ενωτικού αντιπολεμικού κινήματος, το οποίο σε συνεργασία με τα αντίστοιχα κινήματα της περιοχής θα βάλει τέλος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, θα διώξει τις βάσεις τους και θα μετατρέψει την περιοχή σε χώρο ειρήνης και ευημερίας των λαών.

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ