Νέοι/Νέες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο. Ανακοίνωση για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 10:08 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(2 ψήφοι)
Νέοι/Νέες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο. Ανακοίνωση για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

 

Τον τελευταίο καιρό βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο έντασης της καταστολής από την πλευρά της κυβέρνησης. Τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ, με την εισβολή ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, αποτελέσαν την κορύφωση αυτού του σχεδίου, του οποίου η αρχή βρισκόταν στην εισβολή στο ΑΠΘ και την καταστροφή του στεκιού στο Βιολογικό.

Το σχέδιο αυτό  πραγματοποιείται υπό τον μανδύα της λεγόμενης επιστροφής της «τάξης» και της «ασφάλειας» στα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Σε μεγάλο βαθμό τα γεγονότα αυτά και η δράση του συγκεκριμένου καθηγητή που βρέθηκε στο στόχαστρο ομάδας φοιτητών έχουν πλέον γίνει γνωστά. Η συγκεκριμένη υπόθεση δείχνει το βάθος της παρακμής και της δυσωδίας που είναι εκτεταμένη στο καθηγητικό κατεστημένο και ειδικά σε εκείνο το τμήμα που όλο το τελευταίο διάστημα έχει παίξει τον ρόλο του «λαγού» για την εισβολή της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για σωρεία αδικημάτων, ήταν από τους πρώτους που υπερασπίστηκαν το σχέδιο της κυβέρνησης για την εισβολή της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, υπογράφοντας μάλιστα και κείμενα μαζί με άλλους συναδέλφους του. Τις τελευταίες ώρες όμως βγαίνουν στην επιφάνεια και άλλα στοιχεία που επιβαρύνουν την θέση τόσο της κυβέρνησης όσο και της πρυτανείας της ΑΣΟΕΕ, η οποία μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τον ρόλο του υπερασπιστή της «νομιμότητας».

Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ όσο και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχαν ενημερωθεί για την δράση του καθηγητή εδώ και μήνες, αλλά παρ’ ότι γνώριζαν άφησαν να συνεχίζει κανονικά τη διδασκαλία. Πιο συγκεκριμένα, η σύγκλητος του ιδρύματος είχε συζητήσει επί του θέματος ήδη από τον περασμένο Ιούλιο και αποφάσισε να μην επιβληθεί καμία ποινή στον συγκεκριμένο υπόδικο για βαριά αδικήματα καθηγητή. 

Αλλά αν η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ και συγκεκριμένα ο υπερασπιστής της τάξης και της ασφάλειας πρύτανης Μπουραντώνης, ελέγχεται για το γεγονός ότι συνειδητά άφησε έναν άνθρωπο- που μεταξύ άλλων κατηγορείται και για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον ανηλίκων- να συνεχίζει να διδάσκει, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας είναι διπλά έκθετοι.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής ανήκει στον κύκλο των εκλεκτών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νίκης Κεραμέως, αφού ήδη από τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης τοποθετήθηκε σε υψηλές κυβερνητικές θέσεις. Μάλιστα, είναι διπλά ενδιαφέρον ότι μια από αυτές τις θέσεις ήταν στο κέντρο Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη!..

Αποκαλύπτεται έτσι, για άλλη μια φορά, το  πλέγμα πολιτικού και καθηγητικού κατεστημένου, η ποιότητα και οι «αξίες» του. 

Προφανώς, όλα αυτά δεν αποτελούν κάποια είδηση άξια αναφοράς για τα ΜΜΕ, τα οποία μαζί με την κυβέρνηση συνεχίζουν να στοχοποιούν τους αγώνες των φοιτητών και να προωθούν την εισβολή της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Το σχέδιο της κυβέρνησης λοιπόν είναι σαφές: να νομιμοποιήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία και να προωθήσει το ευρύτερο σχέδιο της για περαιτέρω υποβάθμιση των σπουδών μας και την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Για το σκοπό αυτό είναι διατεθειμένη να αξιοποιήσει οτιδήποτε.

 Οι δυνάμεις του αγώνα δεν πρέπει να πέσουν σε αυτή την παγίδα.

 Όσο η αντιπαράθεση μένει στο πλαίσιο οργανωτικών αντιπαραθέσεων και μάλιστα μικρών ομάδων ξεκομμένων από τα ευρύτερα τμήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας, ο αγώνας θα παραμένει ναρκοθετημένος. Πόσο μάλλον όταν η ιστορία έχει δείξει πως αν η πολιτική ανάγεται αποκλειστικά σε οργανωτικές συγκρούσεις μόνος κερδισμένος είναι οι κυβερνήσεις και οι διάφοροι μηχανισμοί τους. 

Σε πανεπιστήμια που παρέμειναν κλειστά για 2 χρόνια η στροφή στους φοιτητικούς συλλόγους και στις συλλογικές διαδικασίες είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η στρατηγική της έντασης που προωθείται από την κυβέρνηση δεν μπορεί να ηττηθεί από μικρές «ηρωικές» πρωτοπορίες, αλλά μόνο από τον μαζικό και οργανωμένο αγώνα της πλειοψηφίας των φοιτητών και των εργαζομένων.  

Τα τελευταία γεγονότα έχουν καταδείξει περίτρανα ότι η αστυνομία στα πανεπιστήμια δεν έρχεται για να πατάξει κάποια ανομία ή παραβατικότητα. Αντίθετα, έρχεται να υπερασπιστεί την πραγματική και χρόνια παραβατικότητα και ανομία ενός μεγάλου κομματιού προερχόμενου κυρίως από τον κύκλο των μεγαλοκαθηγητών, το οποίο, προωθώντας το πανεπιστήμιο-επιχείρηση, κλέβει κυριολεκτικά με διάφορες κομπίνες εκατομμύρια ευρώ.

Οι μόνοι που σταματούσαν διαχρονικά αυτή την οργανωμένη απάτη εις βάρος του ελληνικού λαού ήταν το φοιτητικό και εργατικό κίνημα , το οποίο δεκάδες φορές κοινοποίησε και σταμάτησε σκάνδαλα που κόστιζαν εκατομμύρια στο δημόσιο. Η ουσία λοιπόν είναι ότι αυτούς στοχοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Όσες υποτιθέμενες ζημιές έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια στα πανεπιστήμια δεν φθάνουν ούτε στο ελάχιστο αυτά που τρώνε με κομπίνες διάφοροι μεγαλοκαθηγητές στο κέντρο ανομίας και επιχειρηματικότητας της ΑΣΟΕΕ και άλλων ιδρυμάτων.

Με τον οργανωμένο μαζικό αγώνα των ίδιων των φοιτητών, με την επιστροφή στους συλλόγους και την μαζική δράση, τα σχέδια της κυβέρνησης για την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και την εισβολή των υπερασπιστών της ανομίας και της παραβατικότητας (ΕΛΑΣ) στις σχολές θα πέσουν, όπως έπεσαν και στο παρελθόν. 

Η μαχητική, ενωτική και δημοκρατική δράση των φοιτητικών συλλόγων είναι το όπλο μας απέναντι στα γκλοπ, τα δακρυγόνα και την δυσωδία των σκανδάλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

Νέοι/Νέες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

 

Αναγνώστηκε 319 φορές Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 10:13
Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.