16.4 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημέρες πόνου και οργής


 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ – ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

 

Με μεγάλη θλίψη και οδύνη εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας και ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

 

Ζούμε ημέρες πόνου και οργής.

 

Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η προσπάθεια της Κυβέρνησης με τη συνδρομή των συστημικών ΜΜΕ να συγκαλύψει τις ευθύνες της, χαρακτηρίζοντας το έγκλημα «ανθρώπινο λάθος». 

Η επίδειξη «υπευθυνότητας» των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογών δεν θα κρύψει το γεγονός ότι εφάρμοσαν κατά γράμμα την πολιτική των μνημονίων και των ιδιωτικοποιήσεων και ξεπούλησαν τα τραίνα και τη δημόσια περιουσία.

 

Το έγκλημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος. Είναι πολιτική επιλογή των ιδιωτικοποιήσεων που ακολούθησαν στον ΟΣΕ διαχρονικά και σε συνέχεια οι Κυβερνήσεις ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ η καθεμία στη δική της Κυβερνητική “βάρδια”. Αυτή η πολιτική έφερε την ελλιπή συντήρηση και υποστελέχωση για λόγους κόστους, ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους οι «επενδυτές».

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους στα τρένα τα τελευταία χρόνια με δηλώσεις, στάσεις εργασίας και απεργίες (που τις έβγαζαν παράνομες) είχαν κάνει σαφές πως οι υποδομές δεν συντηρούνταν, τα συστήματα ασφαλείας δεν λειτουργούσαν, το προσωπικό δεν έφτανε .

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι το 2017 η Ελληνική ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεπουλήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην ιταλική Ferrovie για μόλις 45 εκατομμύρια ευρώ ως μνημονιακή υποχρέωση. Ότι την ίδια πολιτική συνέχισε η κυβέρνηση της ΝΔ με τις σκανδαλώδεις συμβάσεις στην Hellenic Train και την συνεχιζόμενη υποστελέχωση και υποβάθμιση.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ την επιλογή όλων των μνημονιακών Κυβερνήσεων να απαξιώνουν τις δημόσιες υποδομές, συνειδητά να διαλύουν οτιδήποτε ανήκει στο δημόσιο (παιδεία, υγεία, μεταφορές κ.α.), να το υποχρηματοδοτούν, ώστε να ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες. Αυτή η πολιτική οδηγεί σε ακρίβεια, υποβαθμισμένες υπηρεσίες και δεν «μειώνει τις τιμές» όπως διατείνονταν. Ακόμα χειρότερα όμως, ενίοτε είναι και δολοφονική…

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι για κάθε επικείμενη ιδιωτικοποίηση οι Κυβερνώντες αναφέρονταν στους λόγους για τους οποίους αυτή έπρεπε να γίνει στιγματίζοντας πάντα το «κακό δημόσιο». Ποτέ δεν αναφέρθηκαν στους όρους με τους οποίους θα λειτουργεί και ποτέ δεν έκαναν απολογισμό. Οι υπέρμαχοι των ιδιωτικοποιήσεων, που είχαν σιχαθεί το «κακό δημόσιο» και βροντοφώναζαν << Μένουμε Ευρώπη >> ας μας πουν: Με τα μνημόνια και με τις ιδιωτικοποιήσεις έγιναν όλα καλύτερα; Είναι καλύτερες οι συγκοινωνίες; Τα νοσοκομεία ; Τα ταχυδρομεία; Τα σχολεία; Είναι φτηνότερη η ενέργεια και το ηλεκτρικό ρεύμα; Είναι καλύτερα και φθηνότερα τα τηλέφωνα; Τα δάση, οι παραλίες, το περιβάλλον; Έπιασαν τόπο οι «επενδύσεις», οι περικοπές μισθών και συντάξεων, τα κομμένα δώρα; Ήρθε η ώρα να κάνουμε ταμείο ως τώρα και να μάθουμε.

 

Είναι η ώρα τα συνδικάτα, μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία να μετατρέψουμε το θυμό και την οργή σε οργανωμένο κίνημα διεκδίκησης. Με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη.

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ. ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ !

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ (ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ). ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΠΟΙΟΤΙΚΗ, ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΦΤΗΝΗ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥΣ.

 

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ.

 

Καμία συγκάλυψη. Παραδειγματική τιμωρία, των πολιτικών αυτουργών του εγκλήματος.

Την πλήρη αποζημίωση των οικογενειών των νεκρών και των τραυματιών.

Την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου μόνο με ασφάλεια αυτοματοποιημένα συστήματα, επαρκές προσωπικό και φτηνό εισιτήριο .

Την ενοποίηση και κρατικοποίηση των σιδηροδρόμων με κοινωνικό, δημοκρατικό και εργατικό έλεγχο. Ο έλεγχος της κοινωνίας και των εργαζομένων μέσα από τις προειδοποιήσεις των συνδικάτων έχει αναδειχθεί έμπρακτα ως καθοριστικός παράγοντας για την ασφάλεια. .

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12.00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Λάρισα 7/3/2023

 

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ