17.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνιακή απόβαση του Ντορογιού στο πάρκο Δρακόπουλου!


 

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου

Πηγή

 

Υπό την προστασία πολλών δεκάδων μπράβων, φουσκωτών, χρυσαυγιτών και αστυνομικών της προσωπικής του ασφάλειας, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης επιχείρησε να εμφανιστεί χθες Δευτέρα 3/7 στο πάρκο Δρακόπουλου για την προγραμματισμένη ομιλία σχετικά με την ανάπλαση. Ανάμεσα σε ένα λεφούσι κομματικών στελεχών και μελών, δημοτικών υπαλλήλων, εργολάβων, τοπικών αφεντικών  και ΟΝΝΕΔιτών – δηλαδή όσων καλοταΐζει με δημοτικό χρήμα – ο Μπακογιάννης έστησε ΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ «ΑΠΟΒΑΣΗ» ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ. ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ!

Τα κομματικά στελέχη τα οποία κατέφθασαν (προφανώς από άλλες περιοχές) με τα ΙΧ τους δημιουργώντας ένα κομφούζιο στην Πατησίων, αφότου φόρεσαν την προβιά του «κατοίκου» δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα για να τον χειροκροτήσουν, να βγάλουν τις απαραίτητες φωτογραφίες και στη συνέχεια αποχώρησαν, αφήνοντας εμβρόντητους ακόμα και τους ελάχιστους ανυποψίαστους κατοίκους που είχαν όντως ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Δημάρχου.

Ξεχωρίσαμε βύσματα της δημοτικής αστυνομίας, φρουρούς του Δημαρχείου, επιχειρηματίες της Κυψέλης, είδαμε το σύνολο σχεδόν των αντιδημάρχων (πχ. τον Τεντόμα από τον Κολωνό που ελέγχεται για 800.000€ αδικαιολόγητα), τον Γ.Γ. του Δήμου Τσιατσιάμη, τον Φακίτσα από το Καρπενήσι, τον Αναγνωστάκη, από το Περιστέρι επίσης, τον Κόκκινο στέλεχος της ΔΑΚΕ καταδικασμένο για απάτη του δημοσίου. Ο δήμαρχος στην ανακοίνωσή του μας αποκάλεσε «περιφερόμενο θίασο» και όμως ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΗΔΗ ΕΔΩ, ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ!

Η επιλογή του Μπακογιάννη να ακολουθήσει τον ολισθηρό δρόμο του «κοινωνικού αυτοματισμού» δείχνει την ανικανότητά του να περάσει το σχέδιο της ανάπλασης με τα ΜΑΤ στη γειτονιά των Πατησίων. Είτε με την αστυνομία, είτε με τους μπράβους ο Μπακογιάννης και οι εργολάβοι θα βρουν απέναντί τους την σθεναρή αντίστασή μας. Δε θα αφήσουμε τη γειτονιά μας απροστάτευτη ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ.

Μέλη της συνέλευσής μας, άνθρωποι κάθε ηλικίας από τη γειτονιά και αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρωθήκαμε από νωρίς στο πάρκο. Ορθώσαμε ένα ανθρώπινο φράγμα και για περίπου δύο ώρες παραμείναμε στον χώρο παρά τις σπρωξιές και τις απειλές που δεχθήκαμε από τους πληρωμένους μπράβους του Δημάρχου. Ο Μπακογιάννης στάθηκε στην είσοδο για περίπου 5 λεπτά, όσο ακριβώς χρειαζόταν για ένα πληρωμένο χειροκρότημα, εν μέσω αποδοκιμασιών και συνθημάτων από τη γειτονιά. Παρά τις διαρκείς προκλήσεις και σπρωξιές από τους μπράβους, δεν χτυπήσαμε κανέναν όπως ψευδώς αναφέρει ο δήμαρχος. Καταστήσαμε όμως σαφές πως η ανάπλασή του δεν μας πιάνει κορόιδα και πως ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ.

Ο δήμαρχος της Αθήνας που εκλέχτηκε από το 20% των ψηφοφόρων έχει το θράσος να μας αποκαλεί «μειοψηφία» και να λέει πως ήρθε για «διαβούλευση» ώστε να μάθουμε «το πώς λειτουργεί η δημοκρατία». Τον ενημερώνουμε πως η διαβούλευση γίνεται ΠΡΙΝ την ολοκλήρωση των σχεδίων, την εκπόνηση των μελετών, τη συμφωνία με τον ΕΕΣ και την έναρξη των εργασιών. Ο Μπακογιάννης που οργανωμένα και μεθοδικά καταστρατηγεί ακατάπαυστα τις έννομες διαδικασίες στο δημοτικό συμβούλιο, ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ.

Στην ανακοίνωση του ο δήμαρχος λέει πως «Το περισσότερο πράσινο δεν έβλαψε ποτέ την αναπνοή κανενός». Τότε γιατί στη φυτοτεχνική μελέτη του σχεδίου ανάπλασης δεν περιλαμβάνονται τα περίπου 90 ώριμα δέντρα και οι νέες φυτεύσεις, που είτε προϋπήρχαν είτε έχουν φυτευτεί από τους κατοίκους από το 2009 μέχρι φέτος; Γιατί σχεδιάζουν να καλύψουν 5 στρέμματα χώματος με κυβόλιθους και αδρανή υλικά; Ο Μπακογιάννης που φύτεψε πλατάνια στην Πανεπιστημίου (!) και τα οποία ξεράθηκαν, τολμά να μιλά για «πράσινη ανάπλαση» στο Δρακόπουλο όταν το σχέδιο περιλαμβάνει αντικατάσταση των δέντρων με θάμνους και χλοοτάπητα; ΌΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ, Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

Οι αστικές αναπλάσεις που εκπονεί η UNISON και ο Δήμος στα πάρκα της Αθήνας εξυπηρετούν αποκλειστικά τους σκοπούς του εξευγενισμού και των κτηματομεσιτικών συμφερόντων. Η ανάπλαση του πάρκου Δρακόπουλου έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τους κατοίκους με την κατασκευή της θεατρικής σκηνής, των κερκίδων, των πηγαδιών, των καθισμάτων, με την τοποθέτηση της παιδικής χαράς (3 φορές) και τις αμέτρητες νέες φυτεύσεις. Η κοπή των δέντρων και η αντικατάστασή τους με χλοοτάπητα επί της Πατησίων εξυπηρετεί μελλοντικά το ανεμπόδιστο χτίσιμο του χώρου από τον Ερυθρό Σταυρό μετά το τέλος της οχτάχρονης παραχώρησης. Διαφορετικά ο Δήμος θα άλλαζε το ρυμοτομικό και θα χαρακτήριζε τον χώρο ως χώρο πρασίνου.

Ο Μπακογιάννης ανακοίνωσε πως «το έργο θα γίνει και θα μείνει». Κι όμως γνωρίζει πως αυτό θα το επιτύχει μόνο μέσα από τον εκφοβισμό και την αστυνομοκρατία. Την ίδια μέρα που ο δήμαρχος ήρθε τάχα για διαβούλευση, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου είχε ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Αθηνών ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικά αδικήματα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των κατοίκων την προηγούμενη Τετάρτη. ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Χαρακτηρισμός όλου του κληροδοτήματος ως Κοινόχρηστο Πράσινο:Επαναφορά σε ισχύ του ρυμοτομικού του ‘81 που καταπατήθηκε από την επιβολή όρων δόμησης στο κτήμα.

Συντήρηση πάρκου:Συντήρηση και καθαρισμός από την υπηρεσία πρασίνου όπως είναι αυτονόητο. Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι προσπαθούν να συντηρήσουν το πράσινο και ο Δήμος αντί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, κόβει το νερό του πάρκου.

Αναστήλωση των Διατηρητέων – Διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης:Τα εναπομείναντα χαρακτηρισμένα κτίρια είναι εκτός μελέτης.

Ακύρωση της οκταετούς σύμβαση μεταξύ Δήμου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.Είναι επιζήμια. Να παρθεί πίσω. Το πάρκο ανήκει στους κατοίκους.

ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ