17.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια ετοιμάζουν οι Ουκρανοί; του Αντώνη Σιγάλα


 

Πηγή: Facebook

 

Τις τελευταίες μέρες γίνονται εκατέρωθεν από Ρωσία και Ουκρανία ανακοινώσεις για χτύπημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια.

Το εργοστάσιο το κατέχουν από την αρχή του πολέμου οι Ρώσοι, οι οποίοι το κατέλαβαν σχετικά αναίμακτα.

Τα πυρά που δεχόταν το εργοστάσιο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και τα οποία προέρχονταν από το στρατό της Ουκρανίας καθώς η Ρωσία δεν είχε κανένα λόγο να βομβαρδίσει ένα εργοστάσιο που κατείχε η ίδια, έφτασαν πολύ κοντά στο να οδηγήσουν σε μεγάλης κλίμακας πυρηνικό ατύχημα. Μόνο όταν ενεπλάκη η διεθνής υπηρεσία ατομικής ενέργειας με επίσκεψη στο χώρο και με παραμονή παρατηρητών δικών της, μειώθηκαν τα χτυπήματα από την πλευρά του Κιέβου, χωρίς να σταματήσουν όμως ποτέ εντελώς.

Ο πόλεμος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία πάρα πολύ δύσκολη για την Ουκρανία συγκυρία καθώς η αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει έχει μετατραπεί σε φιάσκο για την ίδια. Και με δεδομένο ότι το καθεστώς του Κιέβου στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από την Δυτική οικονομική βοήθεια, μία μείωση αυτής λόγω κόπωσης και έλλειψης πόρων από την πλευρά της Δύσης θα οδηγούσε σε κατάρρευση όλοι του μετώπου αλλά και της κυβέρνησης του Κιέβου.

Μία τέτοια μείωση είναι πιθανό κάποια στιγμή να συμβεί καθότι οι χώρες της Δύσης πιέζονται υπερβολικά από τα αποτελέσματα του πολέμου. Για να μη γίνει αυτό η Ουκρανία πιέζεται και επείγεται να παρουσιάσει αποτελέσματα. Οδηγείται άρα σε βεβιασμένες κινήσεις χωρίς να είναι απολύτως έτοιμη, ή οι κινήσεις αυτές να μην αποφέρουν αποτελέσματα θετικά για την ίδια. Τέτοιες κινήσεις ήταν η βεβιασμένη έναρξη της υποτιθέμενης αντεπίθεσης η οποία διαφημιζόταν μάλιστα για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα και η ανατίναξη στο φράγμα της Καχόβκα, η οποία το πιθανότερο είναι ότι έχει γίνει από το στρατό του Κιέβου.

Σε αυτά τα πλαίσια η επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο, η οποία θα προκαλέσει πυρηνική καταστροφή ανυπολόγιστου μεγέθους για ολόκληρη την Ευρώπη, είναι η τελευταία καταφυγή σε έναν απελπισμένο ηγέτη και μία απελπισμένη κυβέρνηση που δρα φυσικά υπό τις εντολές της συλλογικής Δύσης. Αυτό το χτύπημα θα επιχειρηθεί να το φορτώσουν στους Ρώσους. Όμως καμία λογική εξήγηση δεν θα μπορεί να δώσει κάποιος γιατί οι Ρώσοι να προκαλέσουν στον εαυτό τους πυρηνικό ατύχημα.

Τις τελευταίες μέρες πυκνώνουν οι υποψίες ότι οι ουκρανοί σκοπεύουν να χτυπήσουν το εργοστάσιο κάπου κοντά ή κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Πέρα από το γεγονός της καταστροφής η ανατίναξη του εργοστασίου θα σημάνει μία επιθετική ενέργεια εναντίον της ανθρωπότητας και θα γυρίσει μπούμερανγκ απέναντι σε αυτούς που τη σχεδίασαν και την εκτέλεσαν. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα φτάσουμε ως εκεί. Αλλά αν αυτό συμβεί θα έχουν γίνει πραγματικότητα όλες εκείνες οι φωνές επιφανών Δυτικών επιστημόνων και πολιτικών, που εδώ και πάνω από 15 χρόνια ουρλιάζουν στους Αμερικανούς και στο ΝΑΤΟ να μην προχωρήσουν περαιτέρω τη διεύρυνση και να φτάσουν στα σύνορα της Ρωσίας, γιατί αυτό θα σημάνει πυρηνικό πόλεμο

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ