Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στα Πανεπιστήμια

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 11:11 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(1 ψήφος)
Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στα Πανεπιστήμια

 

Σχόλιο του Kommon

Η πολιτική ανατροπή υπέρ των δυνάμεων της μαχόμενης Αριστεράς και σε βάρος ενός άγριου , μάλιστα,  Νεοφιλελευθερισμού  στο χώρο των Πανεπιστημίων είναι το δεσπόζον πολιτικό μήνυμα των  φοιτητικών  εκλογών  και όχι, η προϋπάρχουσα εξάλλου, αποχή.

Η Πανσπουδαστική  και τα ΕΑΑΚ αύξησαν απόλυτα τις ψήφους που πήραν, μήνυμα εξαιρετικά ελπιδοφόρο.

Η άνοδος αυτή, η πρωτιά της ΠΚΣ και η ενίσχυση των ΕΑΑΚ, η δραστική υποχώρηση της Δ.Α.Π - ΝΔΦΚ, οφείλονται στην προκλητική παρουσία και δράση της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, οφείλονται στην έκρηξη της οικογενειακής φτώχειας, στον προκλητικό και εκτός ορίων φιλοαμερικανισμό του Μητσοτάκη.

Τα αποτελέσματα της ΠΚΣ και των ΕΑΑΚ είναι πηγή χαράς σε μια εποχή που η πολιτική χαρά τείνει να εκλείψει, συγχαρητήρια.

Η αποχή είναι ξεχωριστής σημασίας ζήτημα που συνδέεται με το βάθος την έκταση και τη διάρκεια της νεοσυντηρητικής λαίλαπας, της συντονισμένης επίθεσης σε βάρος του νεολαιίστικου και φοιτητικού κινήματος, τα προγραμματικά και πολιτικά ελλείμματα της δρώσας Αριστεράς  σε όλες της τις εκδοχές.

Ωστόσο κάθε μικρό βήμα προς τα εμπρός μπορεί να σημάνει - υπό προϋποθέσεις- την έναρξη μιας πορείας Ανάτασης του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος

Αναγνώστηκε 3259 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Επιβολή «φουσκωτής» σιωπής

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.