26.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξω η αστυνομία από την πανδημία, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχεδιο

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΟΧΙ στην καταστολή, να καταργηθούν τώρα οι εγκληματικές ομάδες ΔΕΛΤΑ

Η οργή και η ατομική αντίδραση να γίνει συνειδητή και συλλογική αντίσταση

Τις πρώτες ώρες της 9ης Μάη δυνάμεις καταστολής, πιο συγκεκριμένα ΜΑΤ και Δράση, επιτέθηκαν απρόκλητα και εξαιρετικά βίαια σε κόσμο που παρευρισκόταν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, κάνοντας παράλληλα εκτεταμένη χρήση χημικών. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως η επίθεση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε αφού έκλεισαν τα φώτα στην πλατεία ενώ συνεχίστηκε το ανθρωποκυνηγητό για ώρα στις γειτονιές της Κυψέλης. Η αστυνομία χτύπησε ανεξέλεγκτα τον κόσμο, περαστικούς, ακόμη και κατοίκους που κατέβηκαν από τα σπίτια τους για να δουν τι γίνεται, ενώ προχώρησε συνολικά σε 25 προσαγωγές, από τις οποίες στη συνέχεια 5 μετετράπησαν σε συλλήψεις. 

Το «έργο» της αστυνομίας δεν τελείωσε εκεί αφού εξαπέλυσε και δεύτερη επίθεση στον αλληλέγγυο κόσμο που συγκεντρώθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ ενώ προέβη και σε επιπλέον προσαγωγές.

Να σημειωθεί πως η αλόγιστη χρήση βίας καθώς και οι προσαγωγές, πέραν όλων των άλλων δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν ούτε νομικά, καθώς η αποτροπή μαζικής συνάθροισης στις πλατείες αποτελεί «σύσταση» και όχι απαγόρευση.

Τα γεγονότα της 9ης Μάη δεν αποτελούν μεμονωμένες ή άστοχες κινήσεις από πλευράς κυβέρνησης και κράτους. Αντίθετα, έρχονται ως συνέχεια των γεγονότων της Αγίας Παρασκευής και γίνεται πλέον σαφές ότι θα αποτελέσουν ένα μοτίβο που θα επαναλαμβάνεται και πιθανώς θα εντείνεται. Άλλωστε είναι παραπάνω από εμφανές και μέσα από τις δηλώσεις διαφόρων στελεχών της κυβέρνησης και αστικών ΜΜΕ ότι επιδιώκουν την εδραίωση ενός καθεστώτος τρόμου στις γειτονιές, μια άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης, μια επίθεση στην αξιοποίηση του δημόσιου χώρου από το λαό για να αξιοποιηθεί από τον ιδιωτικό τομέα. Πάνω απ’ όλα, φοβούνται τη λαϊκή δυσαρέσκεια που δυναμώνει -ειδικά στη νεολαία- και με πρόσχημα τη δημόσια υγεία φροντίζουν να την καταστείλουν προληπτικά.

Ο λαός έδειξε μεγάλη συνέπεια απέναντι στην πανδημία και έχει τη γνώση και τη συνείδηση για να συνεχίσει να το κάνει. Από την άλλη, η κυβέρνηση δεν προχώρησε ποτέ σε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αδιαφόρησε για την υγειονομική προστασία σε προσφυγικές δομές, σε χώρους μαζικής παραγωγής, στο στρατό, στις φυλακές και τώρα θέλει να μας πείσει πως ασκεί βία απέναντι στη νεολαία και το λαό για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο λαός σώζει το λαό σημαίνει κοινωνική υπευθυνότητα. Σημαίνει διεκδίκηση απέναντι στην κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, την εργοδοσία. Για την πλατιά ενημέρωση του λαού από την επιστημονική κοινότητα ειδικά στις λαϊκές πυκνοκατοικημένες περιοχές. Για να παρθούν μέτρα πρόληψης στους μαζικούς χώρους εργασίας, εκπαίδευσης, μετακίνησης. 

Προφανώς, ο ατομισμός δεν μπορεί να είναι η επιλογή μας. Η αυτοπειθαρχία στα μέτρα υγειονομικής προστασίας ως τμήμα της συλλογικής αντιμέτωπισης της πανδημίας και της αλληλεγγύης εξακολουθούν να είναι απαραίτητα. Αυτό όμως δεν στοιχειοθετεί επουδενί την κατ’ εντολή επίθεση της αστυνομίας σε μια σειρά από γειτονιές με πρόφαση την υγεία της κοινωνίας.  

Η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί ακόμη και σε καιρούς πανδημίας αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές. Βάζουν πάνω απ’ όλα τα κέρδη του κεφαλαίου και αξιοποιούν την κατάσταση για να επιβάλλουν το φόβο και την καθυπόταξη μας. Για εμάς είναι σαφές πως ο αγώνας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού είναι τώρα πιο αναγκαίος από ποτέ και δε θα κάνουμε βήμα πίσω.

Απέναντι στην εκμετάλλευση της πανδημίας για να χτυπήσουν τη νεολαία και το λαό δε σιωπούμε! Απαντάμε ενωτικά, συλλογικά, μαχητικά. 

Υπερασπιζόμαστε την υγεία, τα εργατικά δικαιώματα, τις δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην ψυχαγωγία και τον πολιτισμό ακόμα και σε αυτές τις έκτακτες συνθηκες πανδημίας. Αυτό προϋποθέτει ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους χώρους, στους χώρους πρασίνου, τα άλση ενάντια στην κυβερνητική προσπάθεια να θυσιαστούν στον βωμό του επιχειρηματικου κέρδους.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης στις 7 μ.μ. τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ