Δεν μας «εγκλωβίζουν»-μας εξοργίζουν! Μητσοτάκης-Κεραμέως χτυπούν το δικαίωμα της νεολαίας στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 09:16 Συντάκτης: Νέοι-Νέες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δεν μας «εγκλωβίζουν»-μας εξοργίζουν! Μητσοτάκης-Κεραμέως χτυπούν το δικαίωμα της νεολαίας στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση

Όλοι-ες στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις την Παρασκευή 9/3!

Νέοι-Νέες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας, περίπου 40.000 υποψήφιοι μένουν εκτός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων!

 

Αυτά είναι τα καταστροφικά αποτελέσματα της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΝΔ και συγκεκριμένα του θεσμού της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) που η κυβέρνηση ψήφισε μέσα στην πανδημία και μόλις λίγο καιρό πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, πετώντας χιλιάδες παιδιά εκτός ΑΕΙ.

 

Σε μια από τις δυσκολότερες  χρονιές για τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών-τριών, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά για μήνες και την εκπαιδευτική διαδικασία να έχει αντικατασταθεί εξ’ολοκλήρου με την τηλεκπαίδευση, πάνω από 60 τμήματα σχολών μένουν με μονοψήφιο αριθμών εισακτέων. Λόγω της ΕΒΕ, πάνω από 22.000 μαθητές δεν κατάφεραν καν να συγκροτήσουν μηχανογραφικό ενώ ακόμη και μαθητές με υψηλές βαθμολογίες αποκλείστηκαν από τις σχολές που επέλεξαν.

 

Όλα αυτά όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργίων δεκάδων τμημάτων αλλά χτυπούν με τον πλέον ωμό τρόπο το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία, ωθώντας όλο και πιο σφοδρά τη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών από τα φτωχά και λαϊκά στρώματα στην ιδιωτική εκπαίδευση, τα ΙΕΚ και τα κολλέγια.

 

Αυτό αποδεικνύουν άλλωστε και οι δηλώσεις Κεραμέως περί «εγκλωβισμού» των νέων στα Πανεπιστήμια. O πραγματικός στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ο αποκλεισμός της νεολαίας από την δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση και ο εγκλωβισμός της στο σκληρό δίπολο που της ετοιμάζουν- ιδιωτική εκπαίδευση ή δουλειά με ψίχουλα. Φυσικά όλα αυτά μεθοδεύονται παράλληλα με την διάλυση της τριτοβάθμιας όσο και της δημόσιας τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 

Απέναντι σε όλα αυτά δε θα σιωπήσουμε!

Το μαθητικό, φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα μαζί με τη νεολαία που βλέπει τα όνειρά της να τσακίζονται, χρειάζεται να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους! Μαζικά και ενωτικά, διεκδικώντας την εδώ και τώρα κατάργηση των αισχρών ΕΒΕ αλλά και όλου του αντι-εκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως.

 

-Κανένας μαθητής- καμία μαθήτρια εκτός σχολών-κάλυψη όλων των διαθέσιμων θέσεων τώρα!

- Όχι στις καταργήσεις τμημάτων με βάση τα κριτήρια της αγοράς και για τα συμφέροντα της ιδιωτικής εκπαίδευσης

-Αύξηση του προϋπολογισμού για παιδεία-υγεία

-Δημόσια και δωρεάν παιδεία ενάντια στους αποκλεισμούς και την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης-κατάρτισης

-Δημόσια δωρεάν και ποιοτική τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση

 

Αναγνώστηκε 166 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.