"Στης μεταπολίτευσης τα χρόνια", του Μωυσή Λίτση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 09:49 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Στης μεταπολίτευσης τα χρόνια", του Μωυσή Λίτση

Το βιβλίο του Μωυσή Λίτση "Στης μεταπολίτευσης τα χρόνια" παρουσιάζεται σήμερα 2 Δεκέμβρη στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος) και μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τόπος.

Είναι γεμάτο από πολύτιμο υλικό των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης. Πρόκειται για ένα πολιτικό και ιδεολογικό οδοιπορικό στην πολιτικοποίηση και στις κομματικές αντιπαραθέσεις της μεταπολίτευσης. Πρόκειται για το πρώτο και πολύχρονο «ρεπορτάζ» του μετέπειτα δημοσιογράφου Μ. Λίτση, πολύτιμο για όποιον θέλει να προσεγγίσει ή να ξαναθυμηθεί μια περίοδο έντονης πολιτικοποίησης αλλά και κομματικής στράτευσης. Το κλίμα του επαναστατικού ενθουσιασμού, αλλά και των έντονων κομματικών και ιδεολογικών αντιπαραθέσεων κυριαρχεί στο υλικό, που παρουσιάζεται σε «πρώτο πρόσωπο», με σύντομο σχολιασμό (και επεξηγήσεις) του συγγραφέα, ενώ υπάρχει και χρονολόγιο της πρώτης εξαετίας της μεταπολίτευσης.

Αναγνώστηκε 808 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.