22.1 C
Athens
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Αλεξανδρούπολης, 10 & 11 Οκτωβρίου

Το πρώτο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην Αλεξανδρούπολη είναι γεγονός! Παρασκευή 10 & Σάββατο 11 Οκτώβρη στο Πάρκο Ακαδημίας.

Δύο μέρες γεμάτες εκδηλώσεις, συζητήσεις, μουσική, θεατρικές και αθλητικές δράσεις, για να βρεθούμε μαζί ενάντια στον ρατσισμό, τον πόλεμο και την καταπίεση. Ένα φεστιβάλ για την αλληλεγγύη, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια όλων.

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ έρχεται να δώσει βήμα σε ιδέες, αντιστάσεις και φωνές που υπερασπίζονται την ανθρωπιά απέναντι σε μια πόλη και μια κοινωνία που συχνά επιλέγουν τη σιωπή. Αποτελεί μια γιορτή συλλογικής δημιουργίας, αυτοοργάνωσης και αντιεμπορευματοποίησης, που θέλει να αγκαλιάσει κάθε άνθρωπο που πιστεύει σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 10 Οκτώβρη 17:00 – Αθλητικές και παιδικές δραστηριότητες 18:00 – Εκδήλωση: «Σπάζοντας τα τείχη: πρόσφυγες, ανθρώπινα δικαιώματα και Ευρώπη – Φρούριο» Ομιλητές: • Γ. Τσιάκαλος (Καθηγητής Παιδαγωγικής ΑΠΘ) • Ι. Πατζανακίδης (Δικηγόρος) • Κ. Γεωργιάδου (Δικηγόρος) • Γ. Πανταζίδης (Δημοσιογράφος) • Διοργανωτική Συνέλευση Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αλεξανδρούπολης 21:00 – Stand Up Comedy με τους Κ. Μπίτση, Σ. Οικονόμου & Ε. Πετρίδη

Σάββατο 11 Οκτώβρη 18:00 – Εκδήλωση: «Ο πόλεμος και η γενοκτονία στην Παλαιστίνη» • Ανάγνωση επιστολών από παιδιά στη Γάζα (Θεατρική Ομάδα Συνεπιβάτες) • Ομιλητές: Γιάννης Ανδρουλιδάκης (Δημοσιογράφος), μέλη του March to Gaza 20:30 – Συναυλία • Μαθητικό μουσικό σχήμα • The Coconaut Rockers (Gypsy punk & Balkan – Ξάνθη) • The Wallops (Ska – Αλεξανδρούπολη) • Αγγελόπουλος (Tsopana Rave, Rock – Αθήνα)

Συμμετέχουν: Η αυτοοργανωμένη ποδοσφαιρική ομάδα Φουρτούνα, η Συλλογική Κουζίνα Αλεξανδρούπολης, η Αντιφασιστική Συνέλευση Αλεξανδρούπολης και η Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου.

Γιατί Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ; Γιατί σε μια πόλη που συχνά σιωπά, θέλουμε να ακουστούν οι φωνές της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας. Γιατί τα αντιρατσιστικά φεστιβάλ αποτελούν εστίες συνάντησης και συλλογικής δημιουργίας σε όλη την Ελλάδα. Γιατί θέλουμε να φτιάξουμε έναν χώρο που θα ενώσει τους ανθρώπους γύρω από τον πολιτισμό, τη συζήτηση, τη μουσική και τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις. Σας καλούμε όλες και όλους να στηρίξετε, να συμμετέχετε, να συνδιαμορφώσετε. Το πρώτο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αλεξανδρούπολης είναι η αρχή.

Ραντεβού στο Πάρκο Ακαδημίας, 10 και 11 Οκτώβρη!

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ