Εκτύπωση Σελίδας

Η Ύπατη Αρμοστεία υιοθετεί ψήφισμα για λογοδοσία του Ισραήλ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 06:57 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Ύπατη Αρμοστεία υιοθετεί ψήφισμα για λογοδοσία του Ισραήλ

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων του Κράτους της Παλαιστίνης Ριάντ Αλ-Μάλκι δήλωσε ότι το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε σχέδιο ψηφίσματος που υπέβαλε το Κράτος της Παλαιστίνης, το οποίο καλεί το Ισραήλ να λογοδοτήσει για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κατεχόμενο Παλαιστινιακό έδαφος.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι 22 κράτη ψήφισαν υπέρ, 17 χώρες απείχαν και οκτώ χώρες καταψήφισαν το σχέδιο ψηφίσματος που υπέβαλε το κράτος της Παλαιστίνης μέσω της Μόνιμης Αποστολής του στα Ηνωμένα Έθνη. Ο υπουργός Εξωτερικών Al-Malki επεσήμανε τη σημασία της ψήφου υπέρ του ψηφίσματος σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, όταν το Ισραήλ σχεδιάζει να προσαρτήσει τμήματα της κατεχόμενης Παλαιστινιακής Επικράτειας με την υποστήριξη και την άμεση ενθάρρυνση της τρέχουσας κυβέρνησης των ΗΠΑ, με σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του.

Ο ίδιος Υπουργός επίσης δήλωσε ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) είναι πιθανό να λάβει απόφαση ανά πάσα στιγμή σχετικά με την έναρξη έρευνας για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από την ισραηλινή κατοχή εναντίον των Παλαιστινίων.

"Οι κατοχικοί ηγέτες θα πρέπει να φοβούνται αυτήν την [έρευνα]", δήλωσε ο Αλ-Μάλκι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην επίσημη τηλεόραση της Παλαιστίνης, προσθέτοντας ότι οι Ισραηλινοί ηγέτες ανησυχούν σοβαρά για μια πιθανή έρευνα του ΔΠΔ για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην κατεχόμενη Παλαιστινιακή Επικράτεια.

Συνέχισε λέγοντας: «Η ισραηλινή κυβέρνηση ανησυχεί για μια τέτοια απόφαση του ΔΠΔ. Πράγματι, ο Νετανιάχου εξέφρασε την ανησυχία του για αυτό όταν ανέστειλε την κατεδάφιση του Χαν Αλ-Αχμάρ, αποδίδοντας στην ανησυχία του για οποιοδήποτε βήμα μπορεί να κάνει το ΔΠΔ».

Αναγνώστηκε 667 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ KOMMON