21.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου, 2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών: Έκκληση προς Κυβέρνηση για τη διασφάλιση της Μονάδας Μεταμόσχευσης Ευαγγελισμού.

Από το περασμένο έτος  αναμένουν οι νεφροπαθείς, σύμφωνα με υποσχέσεις του αρμόδιου υφυπουργού  υγείας κ. Θεμιστοκλέους  την έκδοση των σχετικών προκηρύξεων θέσεων αναγκαίου ιατρικού προσωπικού για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της Μονάδας Μεταμόσχευσης του  Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ενώ για τα προβλήματα της Μονάδας η ηγεσία του υπουργείου είναι ενημερωμένη εδώ και δύο χρόνια.

Μέσα Ιουλίου 2025 και ο κόμπος έφτασε στο χτένι που λέει μια παροιμία και η Π.Ο.Ν μετά από αλλεπάλληλες, αλλά άκαρπες προσπάθειες συνάντησης του προεδρείου της με τον υφυπουργό απευθύνθηκε στην Κυβέρνηση με ανοιχτή επιστολή της τονίζοντας ότι η έκδοση προκηρύξεων για τη θέση Συντονιστή Διευθυντή Χειρουργού και για τρείς τουλάχιστον θέσεις χειρουργών επιμελητών Β΄ στην μονάδα μεταμόσχευσης του νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» αποτελούν βασική και αναγκαία προϋπόθεση για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα αυτής της μεταμοσχευτικής μονάδας που μετράει 35 χρόνια λειτουργίας τονίζοντας με νόημα ότι η έκδοση των προκηρύξεων έχει καταντήσει σαν το γιοφύρι της Άρτας.»

 

Κούφιες υποσχέσεις και για την Αυτονόμηση της Μονάδας Μεταμόσχευσης του Ευαγγελισμού :

Η ΠΟΝ μεταξύ άλλων θέτει στην επιστολή της και το θέμα αυτονόμησης της μονάδας μεταμόσχευσης από την Α΄χειρουργική κλινική αναφέροντας ότι : Εκτός από την έκδοση των προαναφερόμενων προκηρύξεων αναμένουμε μετά από υποσχέσεις  επί υποσχέσεων  και την  αυτονόμηση της εν’ λόγω Μονάδας Μεταμόσχευσης και του διαχωρισμού της από την Α΄ Χειρουργική του Νοσοκομείου μέσω της  τροποποίησης του Κανονισμού του Οργανισμού του Νοσοκομείου.

 

Οι νεφροπαθείς χαρακτηρίζουν στην επιστολή τους απροκάλυπτη την αδιαφορία όλων των αρμοδίων σε ότι αφορά το μείζον θέμα της διασφάλισης της εύρυθμης  λειτουργίας της ιστορικής μονάδας μεταμόσχευσης  του νοσοκομείου, «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» μην παραλείποντας να τονίσουν ότι στη λίστα του νοσοκομείου βρίσκονται εκατοντάδες νεφροπαθείς που περιμένουν καρτερικά να λάβουν το δώρο ζωής  της μεταμόσχευσης!

 

Η ΠΟΝ τελειώνοντας την επιστολή της απευθύνει έκκληση προς την Κυβέρνηση να δρομολογήσει συγκεκριμένες ενέργειες με σαφή χρονοδιαγράμματα για τη διασφάλιση της μονάδας μεταμόσχευσης του «Ευαγγελισμού» ζητώντας επίσης την ενίσχυση της νεφρολογικής κλινικής με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό νεφρολόγων μετά από αίτημα της διεύθυνσης της εν λόγω κλινικής.

 

Είναι σαφές το μήνυμα που στέλνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών τονίζοντας ότι :Για την υλοποίηση των μακρόπνοων σχεδίων που ανακοινώνονται  στις Εθνικές και Διεθνείς Ημέρες Νεφρού και Δωρεάς Οργάνων για την περαιτέρω αύξηση των μεταμοσχεύσεων, που άλλωστε παρατηρείται τα τελευταία τρία χρόνια και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, απαιτείται  η διασφάλιση  της εύρυθμης  λειτουργίας των  Δημοσίων Μεταμοσχευτικών Κέντρων,  όπως αυτή του νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον ευαίσθητο αυτό τομέα, που καθορίζει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής  χιλιάδων νεφροπαθών και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής τους.

Κάνουμε έκκληση την  ύστατη αυτή στιγμή για συγκεκριμένα έργα και πράξεις.!

 

Ειρωνεία αποτελεί για όσους θυμόμαστε την  εκδήλωση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός για τον εορτασμό των 35χρόνων λειτουργίας της Μονάδας Μεταμόσχευσης από την οποία παρελάσανε υπουργοί, κυβερνητικά στελέχη, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολιτικοί που παίρνουν τη θέσης τους στο παζάρι των ψήφων  για να μοιράσουν κούφιες υποσχέσεις και να αποσιωπήσουν τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες μονάδες μεταμόσχευσης.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ