ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Πετάω πέτρες στον ουρανό σίγουρος ότι θα πέσουν κυρίως πάνω μου

 Η αυτοπειθαρχία και η δέσμευση στο συλλογικό σε αντίθεση με το χάος και τη συντριβή στο προσωπικό.

Η κατάρα των γενιών σε εποχές κρίσης.

Αυτό που έχει αρχίσει ή θα αρχίσει να συμβαίνει άμεσα σε κάθε είδους συλλογικότητες που βρέθηκαν όσο μπορούσαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αλληλεγγύη και τη διεκδίκηση εδώ και μερικούς μερικούς μήνες, δε θα είναι πρωτοφανές, όσο και αν είναι στενάχωρο.

Η όρεξη, η αυταπάρνηση, ο ενθουσιασμός, η διάθεση χρόνου και προσπάθειας, η εξαγγελία των άπειρων πραγμάτων που "πρέπει" να γίνουν "στη συνέχεια", θα συγκρουστεί με τον ατομικό Γολγοθά που θα έχει μπροστά του το κάθε άτομο, με τα φράγκα που έχουν τελειώσει, τις δουλειές που έχουν μείνει στη μέση, τα ενδιαφέροντα που δε θέλει να εγκαταλείψει, τις οικογενειακές υποχρεώσεις, τα σχέδια που είχε κάνει "πριν" και την αναπροσαρμογή τους στο "μετά".

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 12:48 Συντάκτης:

 

Πηγή: Info-war

 

Από τον Χρήστο Αβραμίδη και τον Αλέξανδρο Λιτσαρδάκη για το INFO-WAR.

Η ιστορία των αερομεταφορέων σε λιγότερο από τρία λεπτά: από το 2009 και το ξεπούλημα της Ολυμπιακής στην Aegean, μέχρι το 2020 όπου η Aegean κινδυνεύει με πτώχευση και το κράτος μελετά το «ξελάσπωμά» της, μοιράζοντας τα ιδιωτικά της χρέη στους πολίτες, που όμως δεν έχουν μοιραστεί τα κέρδη της.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 10:59 Συντάκτης:

                             

 

Πηγή

 

 

            

Για πρώτη φορά από την ίδρυσή τους, το 1971, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έστειλαν συνεργεία ανθρωπιστικής βοήθειας σε Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία, όπου ο πληθυσμός των αστέγων διογκώθηκε απότομα[1]. Από τα μέσα Απριλίου, τα εστιατόρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο μοιράζουν από 1.000 γεύματα την ημέρα σε φτωχούς. Οι ουρές ανθρώπων με κουπόνια σίτισης μακραίνουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Σε πανηπειρωτική κλίμακα, οι αιτήσεις για επισιτιστική βοήθεια αυξήθηκαν κατά 25% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων (FEBA).

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 17:36 Συντάκτης:

 

 

Η Κυβέρνηση κυριαρχούμενη από έντονο αίσθημα αυτοσυντήρησης δέχτηκε τις υποδείξεις των επιστημόνων και εφάρμοσε, χωρίς περιττές καθυστερήσεις, μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας μεταξύ των οποίων, ο εγκλεισμός των ανθρώπων στα σπίτια τους, η απαγόρευση της κυκλοφορίας, εκτός ορισμένων περιπτώσεων και το σταμάτημα κάθε οικονομικής δραστηριότητας πλην των απολύτως αναγκαίων. Το αποτέλεσμα σε μια πρώτη φάση υπήρξε επιτυχές εάν το συγκρίνουμε με όσα συνέβησαν σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία κ.λ.π. Όμως χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το γεγονός, άλλες χώρες με ίδιες ή παραπλήσιες κοινωνικές, οικονομικές συνθήκες τα πήγαν εξίσου καλά αν όχι καλλίτερα από μας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 17 Μαϊος 2020 19:29 Συντάκτης:

 

Ομόφωνα ένοχοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κρίθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο Μανώλης Κούκουρας και ο Αλέξανδρος Λουτσάι, στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη. Η ποινή τους ορίστηκε σε ισόβια για ανθρωποκτονία και 15 χρόνια για το βιασμό. 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 23:35 Συντάκτης:
Σελίδα 1 από 101

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.