ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Ή η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων ως συνέπεια της πολυπλοκότητας του σύγχρονου καπιταλισμού

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 07:50 Συντάκτης:

 

 

«Με βαθιά πίστη στην ανεξάρτητη δράση των κατοίκων της πόλης επιδιώκουμε με ένα ενωτικό ριζοσπαστικό πλαίσιο πάλης να βγάλουμε μπροστά τις διεκδικήσεις, τις ανάγκες και τα δικαιώματα της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας, με ραχοκοκαλιά του σχήματος μας αγωνιστές και αγωνίστριες από ολόκληρο το φάσμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς», δηλώνει στο kommon ο Κώστας Παπαδόπουλος, που συμμετέχει στην Κίνηση Πολιτών Νίκαιας–Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα». 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 07:47 Συντάκτης:

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναμετριέται με το «Νόμο και την Τάξη» της ΕΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 14:13 Συντάκτης:

 

To 2019 διαβαίνει το χρόνο και ο μήνας Μάιος σηματοδοτείται από μια σειρά εκλογικών γύρων, που δεν αφορούν μόνο τους δήμους και τις περιφέρειες (αυτοδιοικητικές εκλογές) αλλά και τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του ευρωκοινοβουλίου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 07:42 Συντάκτης:

Στον κόσμο της Αριστεράς προκάλεσε αναστάτωση αφίσα που κυκλοφόρησε με την υπογραφή ΑΝΤΑΡΣΥΑ (με μεγάλα γράμματα) , ΝΑΡ, νΚΑ (με μικρά και από κάτω) και αποκαλεί τη ΛΑΕ και το ΚΚΕ δυνάμεις “του νόμου και της τάξης” εικονίζοντας τον μεν Παν. Λαφαζάνη εν μέσω εθνικιστικών συμβόλων τον δε Δημ. Κουτσούμπα εν μέσω αρχιερέων και αντιπαραθέτοντας τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως τις μόνες συνεπείς, εικονίζοντας μια αντάρτισσα του Δημοκρατικού Στρατού (μέλος του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό της) και καλώντας σε “αντάρτικη ψήφο” (η ψήφος δεν είναι μια πράξη εντός του αστικου πλαισίου και το αντάρτικο δεν είναι η ανώτερη μορφή της ταξικής πάλης;)

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 14:51 Συντάκτης:
Σελίδα 1 από 78

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.