Μεγάλες διαδηλώσεις στις γειτονιές για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, του Παναγιώτη Καλαβάνου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 09:20 Συντάκτης: Παναγιώτης Καλαβάνος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μεγάλες διαδηλώσεις στις γειτονιές  για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, του Παναγιώτη Καλαβάνου

 

 

Τις τελευταίες μέρες, οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην καταστολή και γύρω από το ζήτημα της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, μας γεμίζουν με αισιοδοξία.

 

Μετά τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη την προηγούμενη Κυριακή, το σύνθημα « πονάω » σε συνδυασμό με ένα υπόκωφο « ως εδώ » απέναντι στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, έδωσαν στίγμα και παλμό σε κινητοποιήσεις από την Κεφαλλονιά μέχρι το Ηράκλειο και από τη Δράμα μέχρι τη Σάμο και στους περισσότερους δήμους της Αττικής. Δημοτικά σχήματα, κινήσεις πόλεων, εργατικές λέσχες, κοινωνικοί χώροι, οργανώσεις της αριστεράς και κυρίως κάτοικοι των γειτονιών των περιοχών ένωσαν τις φωνές τους διαδηλώνοντας μαζικά.

 

Η συνολική αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, στην οικονομία αλλά και το τσάκισμα των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών με πρόσχημα την υπαρκτή υγειονομική κρίση, πλέον δεν μπορούν να κρυφτούν. Η μιντιακή προπαγάνδα και η απειλή της καταστολής δεν αρκούν για να διασωθεί η φθορά της κυβέρνησης. 

 

Οι εικόνες του Σαββατοκύριακου και των προηγούμενων ημερών, με τις γειτονιές και τους δρόμους πολλών πόλεων, να γίνονται πεδία εμφάνισης της λαϊκής δυσαρέσκειας, στέλνουν μήνυμα ανάσας και ελπίδας. Επόμενος σταθμός η μεγάλη παναττική λαϊκή διαδήλωση σωματείων, συλλόγων και μαζικών φορέων την Τετάρτη για την υπεράσπιση της υγείας, των εργασιακών, λαϊκών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.  

 

 

 

 

Αναγνώστηκε 527 φορές Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 09:20

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.