15 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξω το ΝΑΤΟ από την Ουκρανία, του Σταμάτη Κυριάκη


 

Μετά την κατάληψη του Μπαχμούτ από τις ρώσικες δυνάμεις λογικά θα έπρεπε να διαφαίνεται το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.

Σχεδόν όλα τα εδάφη του Ντομπάς έχουν καταληφθεί από τον Ρώσικο στρατό και μια οριστική κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής ομοσπονδίας θα μπορούσε να ήταν εφικτή.

Αντί αυτού η Μεγάλη Βρετανία εξοπλίζει με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου τον Ουκρανικό στρατό και η λεγόμενη «μεγάλη αντεπίθεση» του Ουκρανικού στρατού για την ανακατάληψη του Ντομπάς και της Κριμαίας προετοιμάζεται.

Τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο στο Ιράκ όσο και στην Γιουγκοσλαβία. Κάνουν δύο δουλειές ταυτόχρονα:

Πρώτον οι χρήστες τους πετάνε τα άχρηστα ραδιενεργά υλικά τους μέσω του πολέμου σε ξένο έδαφος και δεύτερον οι οβίδες γίνονται εξαιρετικά διατρητικές λόγω της επικάλυψης τους με το ραδιενεργό υλικό. Διασπείρονται στην γύρω περιοχή της έκρηξης και ανεβάζουν κατακόρυφα τα επίπεδα ραδιενέργειας.

Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνονται οι καρκίνοι και οι τερατογενέσεις στην περιοχή αυτή.

Η χρήση οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου σε περιοχές που αποτελούν πλέον νομίμως τμήμα της Ρώσικης ομοσπονδίας πιθανώς να προκαλέσουν την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας από την πλευρά της Ρώσικης Ομοσπονδίας μετατρέποντας τον μεγαλύτερο σιτοβολώνα της Ευρώπης σε κρανίου τόπο.

Η σύγκρουση του ΝΑΤΟ με την Ρώσικη Ομοσπονδία, αυτή την άνοιξη εισέρχεται στην πλέον κρίσιμη φάση της από την έναρξη του πολέμου το 2013.

Η Δυτική προπαγάνδα προσπαθεί να πείσει ότι ο πόλεμος ήταν αποτέλεσμα της λεγόμενης «Ρωσικής εισβολής» παραγνωρίζοντας ότι αυτοί προκάλεσαν το πραξικόπημα του 2013 και προσπάθησαν να εξωθήσουν εκατομμύρια ρωσόφωνων κατοίκων της Ανατολικής Ουκρανίας να εγκαταλείψουν την χώρα τους.

Κάνουν ότι δεν θυμούνται τους διωγμούς που υπέστησαν αυτά τα χρόνια εκατομμύρια άνθρωποι εξαιτίας της εθνικότητας και της γλώσσας τους.

Κάνουν τους ανήξερους, ενώ ολοφάνερα προσπαθούν να μετατρέψουν την Ανατολική Ουκρανία σε πεδίο εγκατάστασης στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ μια ανάσα από την πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Κάνουν τους ανήξερους, ενώ βοά το σύμπαν ότι αυτοί προκάλεσαν την ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου στην Βαλτική και οργάνωσαν την επίθεση στην γέφυρα της Κριμαίας.

Ουσιαστικά, μέσω του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και όλων των κινήσεων των ΗΠΑ στην μετά Τράμπ εποχή επιχειρείται να διαιωνιστεί η παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ με χαρακτηριστικά αυτοκρατορικά και νεοαποικιοκρατικά ως απάντηση στα αδιέξοδα του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και της πολύπλευρης κρίσης στην οποία βυθίζεται.

Σε αυτή την εκστρατεία συμπαρατάσσεται σιωπηλά και ένα σημαντικό τμήμα της ηγεσίας της Αριστεράς κυρίως του δυτικού κόσμου.

Εκφράζουν λίγο ως πολύ το πιο υποταγμένο τμήμα της εργατικής τάξης των δυτικών κοινωνιών που συνήθισαν σε ένα σχετικά ανεκτό βιοτικό επίπεδο εξαιτίας της καταλήστευσης του μεγαλύτερου μέρους του πλανήτη από την «δική τους» αστική τάξη.

Μια ενδεχόμενη ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είναι ένα ισχυρό εφαλτήριο για να υποτάξει η Δύση τα δύο τρίτα του πλανήτη σε ένα νέο μακροχρόνιο καθεστώς ανείπωτης εκμετάλλευσης και περιθωριοποίησης.

Η λεγόμενη «πολιτισμένη Δύση» απέναντι στους βαρβάρους της «αυταρχικής Ανατολής» είναι ένα παραμύθι είτε για κοσμοπολίτες αριστερούς είτε για αριστερούς που ονειρεύονται μια συνέχιση της αποικιοκρατικής ευημερίας του τρισκατάρατου, κατά τα άλλα, καπιταλισμού.

Υποτιμούν την δυναμική της Ιστορίας. Παραμερίζουν τα κεφαλαιώδη που στιγματίζουν την εποχή μας .

Κόπτονται για την «ανάγκη διατύπωσης μια τακτικής και στρατηγικής» που είναι τόσο αόριστη ώστε δεν θα έχει πλέον καμία αξία.

Εξισώνουν «ιμπεριαλισμούς» για να καταλήξουν να ξεχάσουν τον ιμπεριαλισμό. Είναι σαν να προσπαθεί ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ να εξαγοράσει ή να αφανίσει ένα επαρχιακό και εσύ (ως καταναλωτής) να κατηγορείς το επαρχιακό διότι εάν προκόψει θα γίνει και αυτό ίδιο με το μεγάλο.

Η Εργατική τάξη , σήμερα περισσότερο από ποτέ ή θα διεκδικήσει μια παγκόσμια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση άνθρωπου από άνθρωπο ή θα σύρεται πίσω από «την δική της αστική τάξη» με την ελπίδα να μπορέσει να μαζέψει τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι έχοντας πλήρη συνείδηση ότι τα ψίχουλα θα προέρχονται από την εκμετάλλευση των Ινδών η των Κινέζων η των Ρώσων εργατών.

Θα τα βαφτίζουν «Απόσπαση μέρους της υπεραξίας από το κεφάλαιο στο προτσές προς την απελευθέρωση της Εργατικής τάξης».

Την στιγμή που οι λαοί των χωρών της Ανατολής καλούνται να συρθούν πίσω από τα συμφέροντα των δικών τους κυρίαρχων τάξεων, αυτή τη στιγμή το εργατικό κίνημα πρέπει να συγκλίνει έτσι:

• Έξω το ΝΑΤΟ από την Ουκρανία.
• Κάτω τα χέρια από την Κίνα
• Κάτω ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
• Ναι στην ευημερία όλων των λαών.
• Κομμουνισμός ή Βαρβαρότητα.
• Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ