27.4 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουρσκ: Ο πόλεμος επί εδάφους χάθηκε. «Ζήτω» ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο; Συνέντευξη Λ. Βατικιώτη σε Δ. Λιάτσο

Πηγή: Ιδεοχώρος

Το πυκνό παρασκήνιο, πίσω από τη «σύλληψη» στο Παρίσι του ιδρυτή και ιδιοκτήτη του παγκοσμίως γνωστού και ευρέως χρησιμοποιούμενου Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και πλατφόρμας επικοινωνίας, Telegram, όπως είναι το Whatsapp, το Viber, και άλλα, φωτίζουν στην εκπομπή του «Ιδεοχώρου» ο Δημήτρης Λιάτσος και ο καλεσμένος του, δημοσιογράφος και καθηγητής επικοινωνίας, ειδικός στα Νέα Μέσα Επικοινωνίας, Λεωνίδας Βατικιώτης.

0:00 «Γενέθλια» δυο χρόνων του Ιδεοχώρου. Ιστορία για τον τρόπο «κυριαρχίας» των ΗΠΑ στο χώρο της παγκόσμιας ενημέρωσης. Σύλληψη του επικεφαλής του Τελεγκραμ, στο Παρίσι

5:40 Ο Πάβελ Ντούροφ αντιμετωπίζεται με πονηριές από το Παρίσι. Ο Μακρόν βρίσκεται σε δεινή θέση μετά τις εκλογές. Αρνείται να κάνει κυβέρνηση με τους νικητές.

9:20 Κάθε πόλεμος ταυτίζεται με ένα ΜΜΕ, όπως π.χ ο πόλεμος του Κόλπου, με το CNN. Δε φταίει το Τελεγκραμ για τη γαλλική ήττα στην Αφρική. Ο Μακρόν έθαψε τη γαλλική δημοκρατία, στα βρωμόνερα του Σηκουάνα

11:55 Ο πόλεμος στις όχθες του Δνείπερου δίνεται κυρίως μέσω του Τελεγκραμ, και από Ουκρανούς και από Ρωσία. Το FBI, επεχείρησε να εξαγοράσει κορυφαίο στέλεχος του Τελεγκραμ

14:00 Θα ήθελαν να μετατρέψουν το Τελεγκραμ σε ένα είδος…F.B. Μεγάλη κόντρα με κινεζικά μεγαθήρια. Μάχη για την τρίτη γενιά του Διαδικτύου

17:30 Ήδη πλήττουν τα μεγάλα έσοδα του Τελεγκραμ. Κατηγορούν τον Ντούροφ για αδικήματα που δεν έχει διαπράξει. Η συζήτηση για την ανωνυμία είναι πρόσχημα. Η ανωνυμία δεν είχε ταυτιστεί με το έγκλημα.

21:40 Προσπάθεια γεωπολιτικής εκμετάλλευσης. Στη Ρωσία δηλώνουν ότι η σύλληψη Ντούροφ είναι θέμα… Ουάσιγκτον. Ο Ντούροφ είχε προβλήματα με τη Ρωσία, έφυγε αλλά δεν τιμωρήθηκε, δεν κυνηγήθηκε, όπως τώρα στο Παρίσι.

24:00 Πολιτική επιχείρησης ελέγχου του Τελεγκραμ. Παγίδα Μακρόν για να πάει ο Ντούροφ στο Παρίσι και να συλληφθεί

27:25 Η Δύση-Ουκρανία, στα πεδία των μαχών, χάνει. Η ήττα δεν είναι διαχειρίσιμη. Το Τελεγκραμ και η σύλληψη Ντούροφ, κίνηση αντιπερισπασμού.

28:50 Σαν μέτρο σύγκρισης της πρωτοπορίας του Τελεγκραμ: Το F.B είναι σαν την ασπρόμαυρη τηλεόραση, όταν το Τελεγκραμ είναι σαν την… έγχρωμη! Λεωνίδας Βατικιώτης, δίδαξε για τα νέα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

32:30 Τέλος εκπομπής

Η σύλληψη του Πάβελ Ντούροφ, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του, διευθύνουν το ρωσικό Telegram, προ εβδομάδος στη γαλλική πρωτεύουσα, με το που πάταγε το πόδι του στο αεροδρόμιο, είτε πέρασε στα ψιλά των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης, είτε σε επιφανειακές «αναλύσεις». Ωστόσο, η απόφαση, όπως όλα δείχνουν, του Μακρόν να συλληφθεί ο άνθρωπος, με τον οποίον ο ίδιος δείπνησε αρκετές φορές στο παρελθόν, δίνοντάς του μάλιστα τη γαλλική υπηκοότητα, έχει χοντρό παρασκήνιο και προκαλεί σοβαρά και εύλογα ερωτηματικά.

Να σημειωθεί ότι το Telegram είναι το μόνο ανεξάρτητο, εναλλακτικό Μέσον διεθνώς, και το μόνο ρωσικό Μέσον που είναι σημαντικός «παίκτης» στον παγκόσμιο κυβερνοχώρο. Είναι εντυπωσιακό, επίσης, ότι όλος ο πόλεμος στην Ουκρανία, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε, «έβγαινε» στο Telegram. Και οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί χρήστες του – πρακτικά όλοι παρακολουθούν το Telegram – πληροφορούνται τις εξελίξεις του πολέμου, και από τη μια και από την άλλη πλευρά, από τα τσατ του συστήματος. Είναι ενδεικτικό ότι ο ίδιος ο Ζελένσκι, συχνά επιλέγει να κάνει τα διαγγελματά του κατ’ αρχήν από το Telegram.

Η μαφιόζικου τύπου σύλληψη – απαγωγή και ομηρία, στην πραγματικότητα – του Ντούροφ, στο Παρίσι, ενώ, ως όλα δείχνουν, το ένταλμα σύλληψής του εκδόθηκε λίγο προτού πατήσει το πόδι του σε γαλλικό έδαφος, και με τις φήμες να οργιάζουν ότι πήγαινε στο Παρίσι για να συμφάγει, για μια ακόμη φορά με τον Μακρόν, αποτελεί όνειδος για τη γαλλική Δημοκρατία. Πόσο μάλλον, όταν εσχάτως, στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Μακρόν διαφήμιζε τις δημοκρατικές παραδόσεις της χώρας και την ανεκτικότητα στο διαφορετικό.

Τώρα, όμως, φαίνεται ότι όλα αυτά πήγαν … Ολυμπιακό περίπατο, και η σύλληψη Ντούροφ κατατάσσει την γαλλική ηγεσία σε εκείνες τις χώρες – διώκτες της ελεύθερης έκφρασης. Ο, δε, Ντούροφ, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Λ. Βατικιώτης, κατατάσσεται στο πάνθεον ανθρώπων, όπως ο Τζούλιαν Ασάνζ και ο Εντουαρντ Σνόουντεν, που διώκονται για τον αγώνα τους στο δικαίωμα του πολίτη να έχει πολύπλευρη και αποκαλυπτική ενημέρωση. Επιβεβαιώνει, δε, πως η Δύση δεν ανέχεται εναλλακτικές φωνές και θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο του κυβερνοχώρου διεθνώς, ελπίζοντας πως με τέτοιου είδους μαφιόζικες πρακτικές, θα συνεχίσει να διατηρεί την παγκόσμια κυριαρχία της επί του Διαδικτύου. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ideoxoroschannel@gmail.com

 

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ