28.8 C
Athens
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η τρομοκρατία δεν μας σταματά, στον δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά

ΜΕΤΑΒΑΣΗ Οργάνωση για την Κομμουνιστική Προοπτική

Με μια προκλητική καταδικαστική απόφαση, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 19/6 η πολύκροτη δίκη των δώδεκα αγωνιστών συνδικαλιστών κατηγορούμενων για την συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια σε πλειστηριασμούς το 2017. Η συγκεκριμένη δίκη στήθηκε μάλιστα με πρωτόγνωρες μεθόδους, αφού δεν υπήρξε ποτέ σύλληψη των διωκόμενων, αλλά τους στάλθηκαν δικογραφίες με πληθώρα κατηγοριών βασισμένες σε μαρτυρίες των δυνάμεων καταστολής και της ασφάλειας, μήνες μετά τις κινητοποιήσεις.

Παρά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, που μεταξύ άλλων χαρακτήρισε παράνομη την παρουσία των ΜΑΤ μέσα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε επτά αγωνιστές για διατάραξη κοινής ειρήνης και στους υπόλοιπους υπήρξαν κατηγορίες για υποκίνηση βιοπραγίας.

Η απόφαση αυτή, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο περιπτώσεων ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων του λαού, ενάντια στις ασκούμενες αντεργατικές κι αντιλαϊκές πολιτικές. Η καταδίκη των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς, αποδεικνύει ότι το σύγχρονο νομικό οπλοστάσιο που ψήφισαν και υλοποιούν οι μνημονιακές αστικές κυβερνήσεις, απαγορεύει την αλληλεγγύη και τον αγώνα υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας απέναντι στις πολιτικές του κεφαλαίου και των funds. Πρόκειται για νόμο που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και κυβερνούσε όταν ασκήθηκαν οι διώξεις σε βάρος των κατηγορουμένων και σήμερα εφαρμόζεται από την ΝΔ.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι κατά την ακροαματική διαδικασία κατέπεσαν όλες οι κατασκευασμένες κατηγορίες από την πλευρά των αστυνομικών και ο Εισαγγελέας, επεσήμανε ότι οι διαδηλωτές βρίσκονταν σε κατάσταση ανάγκης λόγω της απρόκλητης επίθεσης των ΜΑΤ. Ωστόσο, όλα αυτά μοιάζουν να μην έπαιξαν κανέναν ρόλο για την τελική δικαστική κρίση. Ενώ δεν υπήρχαν αποδείξεις για καμία παράνομη πράξη και κατέπεσαν οι κατηγορίες για σωματικές βλάβες, υπήρξε καταδίκη για διατάραξη κοινής ειρήνης, που δημιουργεί τους όρους μιας πολιτικής, στην ουσία της, δίωξης και απόφασης.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί, εντός και εκτός δικαστικών αιθουσών. Ήδη όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση για την αθώωσή τους σε δεύτερο βαθμό. Την ίδια στιγμή, πρέπει να σταλεί μήνυμα ότι τέτοιες αποφάσεις δεν μας τρομοκρατούν, αλλά μας εξοργίζουν. Η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και το δικαίωμα του λαού να διεκδικεί και να αγωνίζεται, αποτελεί αναφαίρετο κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμα. Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών, είναι υπόθεση όλων μας. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ