25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεπιθύμητος στην Λευκάδα ο Βαρθολομαίος, πατριάρχης της αμερικανοκρατίας και του πολέμου!

ΜΕΤΑΒΑΣΗ – για την κομμουνιστική προοπτική (Οργάνωση Λευκάδας)  &  Ανένταχτοι Αγωνιστές

Πρόκληση για τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού αποτελεί η επίσκεψη στην Λευκάδα του πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο Βαρθολομαίος, διαψεύδοντας τις γενικόλογες φιλειρηνικές του διακηρύξεις, αποδεικνύεται πατριάρχης της αμερικανοκρατίας και του πολέμου. Ο πατριάρχης, με τον ειδικό του ρόλο, αποτελεί όργανο των δυνάμεων που ωθούν την ανθρωπότητα σε ένα νέο, Παγκόσμιο Πόλεμο, αποδεικνύοντας, με την δράση του, ότι το Φανάρι, αποτελεί δύναμη του σκότους κι όχι του φωτός, όπως διακηρύσσει.

Στον πόλεμο της Ουκρανίας η εμπρηστική πολιτική του λεγόμενου Οικουμενικού Πατριαρχείου άρχισε να ξεδιπλώνεται το 2018 όταν παραχώρησε αυτοκεφαλία, από το πατριαρχείο της Μόσχας, στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά και προετοιμάζοντας σε εκκλησιαστικό και θεσμικό επίπεδο την πολεμική σύγκρουση που πραγματοποιείται σήμερα στην Ουκρανία.

Η απόσχιση της Ουκρανικής εκκλησίας, διέρρηξε δεσμούς που χρονολογούνται από τον 10ο αιώνα, και αποτέλεσε μια από τις θεμελιώδεις ιδεολογικές επιλογές του καθεστώτος του Κιέβου. Προστέθηκε μάλιστα  σε μια σειρά άλλων εμπρηστικών γεγονότων όπως το πραξικόπημα του 2014 στην πλατεία Μεϊντάν, που καθαίρεσε τον τότε νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας, την απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας, τη χρηματοδότηση των ναζιστικών ταγμάτων θανάτου τύπου Αζόφ, κ.α.

Το Κωνσταντινουπολίτικο Πατριαρχείο έχει ταχθεί φανατικά στην εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στην Ουκρανία, σε τέτοιο βαθμό, που δεν δίστασε να απομονώσει ακόμα και τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο που με επιστολή του αποκάλυψε τις θηριωδίες που έχει υποστεί ο Μητροπολίτης Ιωνάθαν από το καθεστώς του Κιέβου (καταδίκη σε 5 χρόνια φυλακή, δήμευση της περιουσίας του, κ.α.)

Η επιστολή προκάλεσε την οργή του Βαρθολομαίου και την επιστράτευση ακόμη και τρολ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που επιχείρησαν την διαδικτυακή δολοφονία χαρακτήρα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας. Το αποτέλεσμα που είχε το αίτημα της Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας για Σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου όπου θα λύνονταν οι αντιθέσεις, αν κάπου οδήγησε ήταν να τεθεί ο Αναστάσιος σε καθεστώς δυσμένειας!

Σιγή ιχθύος έχει τηρήσει ο Βαρθολομαίος για τα γενοκτονικά εγκλήματα των Ισραηλινών κατά των Παλαιστινίων στην μαρτυρική γη της Παλαιστίνης, προκειμένου να μην δυσαρεστήσει τις ΗΠΑ!

Σιγή ιχθύος,επίσης, τηρεί συστηματικά απέναντι στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πραγματοποιεί το Τουρκικό κράτος, τόσο εντός της επικράτειάς της, εναντίον αγωνιστών/στριων, και εθνικών μειονοτήτων, όπως οι Κούρδοι, όσο κι εκτός. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα βέβαια την Κύπρο, που το βόρειο κομμάτι της, τελεί εδώ και μισό αιώνα υπό τουρκική κατοχή, μετά την εισβολή των Αττίλα Ι και ΙΙ.

Δεν ξεχνάμε και την ευχή του πατριαρχείου για καλή επιτυχία του καθεστώτος Ερντογάν στην επιχείρηση «Kλάδος Ελαίας» το 2018, την εισβολή δηλαδή του τουρκικού στρατού στα κουρδοσυριακά εδάφη.

Το «Οικουμενικό» Πατριαρχείο ποτέ δεν εγκαλεί ούτε καν επικρίνει το Τουρκικό κράτος, επιδιώκοντας την εύνοια της Άγκυρας. Έτσι αποδεικνύεται ότι υπερβαίνοντας το ρόλο του, ασκεί πολιτική πάντα υπέρ των ισχυρών, ενώ κατ’ εντολή τους δεν διστάζει να βαθαίνει τους διχασμούς και την μισαλλοδοξία!

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους ο Βαρθολομαίος είναι ανεπιθύμητος στην Λευκάδα!

Αντιθέτως, ευπρόσδεκτος είναι κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, που μάχεται, ουσιαστικά, για την ειρήνη και τάσσεται με τους φτωχούς τους απελπισμένους και τους περιθωριοποιημένους αυτού του κόσμου!

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ