18.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου επιτακτική ανάγκη!

 

ΣΕΦΚ – Κλαδικό σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση

Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, τη ζοφερή πραγματικότητα της ακρίβειας και του πληθωρισμού, που εξανεμίζουν το έτσι κι αλλιώς περιορισμένο εισόδημά μας.

Η πραγματικότητα στρέφει ολόκληρες ομάδες της κοινωνίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. Τους φοιτητές, τους αγρότες, τους εργαζόμενους συνολικά. Οι φοιτητές κι οι αγρότες έχουν εκφραστεί. Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά και οι εργαζόμενοι! Η απεργία της 28ης Φλεβάρη είναι η καλύτερη ευκαιρία!

Για εμάς τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια, είναι πια σαφές ότι η εξαντλητική εργασία, η ικανοποίηση των πολλαπλών (και αρκετές φορές παράλογων απαιτήσεων) δεν μας διασφαλίζει ούτε καν την οικονομική επιβίωση! Την ίδια ώρα, βλέπουμε οι εγγραφές να πολλαπλασιάζονται, τα Κέντρα Μελέτης να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, τα τμήματα να μεγεθύνονται, franchise να ανοίγουν παντού, η προετοιμασία για τα πρότυπα να γεμίζει αίθουσες- και γενικά οι δουλειές να «πηγαίνουν καλά» για τους ιδιοκτήτες και τα κέρδη (ειδικά των μεγάλων ομίλων) να πολλαπλασιάζονται -πόσο μάλλον τώρα που ετοιμάζεται μια πραγματικότητα με τριπλασιασμό των πανελληνίων.

Κάτι πρέπει να κάνουμε!

Εμείς χτίζουμε τα κέρδη από τα Κέντρα Μελέτης, την εισαγωγή στα πρότυπα, τα franchise! Η δουλειά μας γεμίζει τις αίθουσες με μαθητές. H κούραση, η αγωνία, το άγχος και τελικά η εξόντωσή μας φέρνει τα κέρδη στους φροντιστηριάρχες! Στον κλάδο των φροντιστηρίων, ακόμα και τα αυτονόητα για άλλους κλάδους (δώρα, επιδόματα, αργίες) θεωρούνται αξιοθαύμαστα, εάν τα αποδίδει ένας εργοδότης.

Το λιγότερο που μπορούμε είναι να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις και αμοιβές και ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις. Πώς όμως θα το κάνουμε αυτό;

  • Κατ’ αρχάς, με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο των φροντιστηρίων, που υπήρχε πριν τη μνημονιακή εποχή και πίεζε τους εργοδότες στην κατεύθυνση της νομιμότητας.
  • Ως σωματείο, στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης έχουμε ολοκληρωμένη και διατυπωμένη πρόταση και μάλιστα συμφωνώντας και με το άλλο σωματείο του χώρου μας και την Ομοσπονδία του κλάδου της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Έστω κι αν έχουμε διαφορές, η αναγκαιότητα μας επιβάλλει να κινούμαστε από κοινού.

 

Η συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου είναι ένα μεγάλο βήμα!

Απεργούμε για να επιβάλλουμε κατακτήσεις: αύξηση στους μισθούς, δημόσια δωρεάν αγαθά, υγεία, παιδεία, ρεύμα και νερό. Αυτή είναι και η απάντηση στην ακρίβεια και τη μισή ζωή που μας έχουν επιβάλλει. Ταυτόχρονα για τον κλάδο μας, η απεργία συνδέεται με την αναγκαιότητα υπογραφής συλλογικής σύμβασης στον κλάδο!  Η απεργία συνδέεται με όλες τις ζωτικές διεκδικήσεις μας αλλά και τη διεκδίκηση ακόμα και των ελάχιστων δικαιωμάτων που έχουν απομείνει σήμερα- γιατί, δεν είναι παραχώρηση τα δώρα, τα επιδόματα, η πληρωμή των αργιών!

Παρά το σιωπητήριο της Γ.Σ.Ε.Ε. για την απεργία που διευκολύνει τους εργοδότες και την κυβέρνηση, με μαζικό, ενωτικό, διακλαδικό και ανυποχώρητο αγώνα, μπορούμε να μπλοκάρουμε την επίθεση. Να χάσει η εργοδοσία τα κέρδη της, να κερδίσουμε μισθούς και δικαιώματα!

Παράλληλα, ο ΣΕΦΚ, το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση βρίσκεται στο πλάι των εργαζομένων για τη διεκδίκηση ακόμα και του τελευταίου δικαιώματός μας. Απευθυνόμαστε στο σωματείο, ρωτάμε, μαθαίνουμε, ζητάμε τη βοήθειά του, διεκδικούμε- και το σωματείο έχει την εμπειρία να στηρίξει ώστε να καλυτερέψει την πραγματικότητα του κάθε ενός από εμάς, σε κάθε φροντιστηρίου ξεχωριστά. Δεν χαρίζουμε τίποτα από τον κόπο μας!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 28 Φλεβάρη (την ημέρα της απεργίας) στα γραφεία του Σ.Ε.Φ.Α. και της Ο.Ε.Φ.Ε., (Σόλωνος 142), στις 10.00 π.μ.

sefk.gr / sefk@sefk.gr / 6933250297 / Ε.Κ.Α.- 3ης Σεπτεμβρίου 48, Αθήνα

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ