13.3 C
Athens
Παρασκευή, 7 Μαρτίου, 2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι πλατείες γεμίζουν και πάλι, του Νίκου Γουρλά

Γέμισε και πάλι την Τετάρτη 5 Μαρτίου η πλατεία Συντάγματος και δεκάδες ακόμη πλατείες στην Ελλάδα μετά από το κάλεσμα εκατοντάδων σωματείων φοιτητικών συλλόγων, πολιτικών και μαζικών οργανώσεων.

Οι πλατείες γεμίζουν ξανά γιατί: Η Ελληνική κοινωνία κατανόησε ότι τα Τέμπη δεν ήταν απλώς ένα δυστύχημα. Τα Τέμπη ήταν ένα έγκλημα που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να συγκαλύψει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

Οι πλατείες γεμίζουν ξανά γιατί: Ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία ταυτίστηκε με τις μανάδες και πατεράδες που έχασαν τα παιδιά τους, νοιώθοντας ότι θα μπορούσαν να ήταν ο καθένας από εμάς σε αυτό το τρένο. Οτι μπορεί αύριο να είμαστε σε ένα ίδιο τρένο, αφού όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι δυο χρόνια μετά το έγκλημα οι αιτίες που οδήγησαν στην σύγκρουση παραμένουν.

Οι πλατείες γεμίζουν ξανά γιατί: Δεν πέρασε η τρομοκρατία της κυβέρνησης με τις απειλές περί κλονισμού της «σταθερότητας», τον αποπροσανατολισμό για τις πραγματικές ευθύνες και την προβοκάτσια του Χρυσοχοΐδη.

 

Οι πλατείες γεμίζουν ξανά γιατί: Οι αποφάσεις για την ασφάλεια της λειτουργίας των τρένων πάρθηκαν με κριτήριο και προτεραιότητα το κέρδος και όχι την προστασία και τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής.

Οι πλατείες γεμίζουν ξανά γιατί: Το σύνθημα τα «κέρδη τους ή οι ζωές μας» πήρε νόημα και περιεχόμενο από τις συνεχείς αποκαλύψεις των συνδικάτων, τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων, ακόμα και αυτών που διόρισε η κυβέρνηση, των συγγενών.

Οι πλατείες γεμίζουν ξανά γιατί: Η λαϊκή οργή δεν εκτονώνεται με προανακριτικές κοινοβουλευτικές κοκορομαχίες αυτών που ξεπούλησαν τον σιδηρόδρομο που έχουν διαχρονική ευθύνη για τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτών που βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ζωές των ανθρώπων.

Οι πλατείες γεμίζουν ξανά γιατί: Η νεολαία οι φοιτητές και οι μαθητές βάζουν την σφραγίδα τους με τον παλμό και την επιμονή τους.

Οι πλατείες γεμίζουν ξανά γιατί: Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα όλων των εκφάνσεων στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και οργάνωσε με ενωτικό τρόπο τόσο την απεργία στις 28/2 όσο και το χθεσινό συλλαλητήριο. Σοβαρή παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς αγώνες.

Οι πλατείες γεμίζουν ξανά γιατί: Η ελπίδα γεννήθηκε ξανά μέσα από την λάβα της οργής. Χρέος μας είναι να την μετατρέψουμε σε υλική δύναμη οργανώνοντας νέα συλλαλητήρια και απεργίες. Με πρώτο σταθμό την παρασκευή 7/3 στις 12 μμ από φοιτητές μαθητές και το απόγευμα στις  στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.

 

 

Δέσποινα Τοσονίδου

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ