21.8 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απλά λόγια στον «Άσχημο Μπάιντεν» που έρχεται σήμερα στην περιοχή μας, του Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι


 

Το άρθρο γράφτηκε πριν την ακύρωση της συνάντησης του Μπάιντεν στην Ιορδανία, λόγω του ισραηλινού βομβαρδισμού στο νοσοκομείο της Γάζας. Παραμένει επίκαιρο επειδή ο αμερικανός ηγέτης θα συναντήσει με τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου.

 

Μακάρι να ήξερες κύριε Πρόεδρε παρόλο που είσαι καλός Σιωνιστής, όπως συστηνεσαι, ότι στη χώρα μου την Παλαιστίνη υπάρχουν άνθρωποι που σηκώνουν τη σημαία τους και κατεβάζουν τη σημαία των καταπιεστών τους. Στη χώρα μου, υπάρχουν άνθρωποι πιστοί στην κληρονομιά της επανάστασής τους, στον αγώνα τους και στους μάρτυρες τους που επιδιώκουν να τερματίσουν την αποικιακή κατοχή και το απεχθές καθεστώς του απαρτχάιντ, άνθρωποι που δεν κυνηγούν κούφιες υποσχέσεις για βελτίωση των συνθηκών ζωής υπό τις  ξιφολόγχες της αποικιακής κατοχής, που δημιουργήθηκε από το κράτος σας (ΗΠΑ),  που ιδρύθηκε σε βάρος ενός λαού που κατείχε τη γη. Οι αυτόχθονες πληθυσμοί της Παλαιστίνης, που έχουν υποστεί το ίδιο έγκλημα εθνοκάθαρσης που διαπράξατε πριν από δεκαετίες εναντίον του ιθαγενούς έθνους της Αμερικής.

 

Εδώ και 75 χρόνια υποφέρουμε από σιωνιστικές θηριωδίες από το NAKBA, δεν θα ανταλλάξουμε την εθνική αξιοπρέπεια με χρήματα και κίνητρα. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μόνο με ψωμί, όπως είπε ο Ιησούς Χριστός. Μας είπατε προηγουμένως να περιμένουμε την επιστροφή σας μέχρι να εκπληρωθούν τα ταπεινά αιτήματά μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία.

 

Το να μιλήσετε για τον Εβραϊσμό του Υπουργού Εξωτερικών σας ήταν μια σκόπιμη ρατσιστική δήλωση για να πυροδοτήσει τον απεχθή θρησκευτικό πόλεμο. Επίσης, κύριε Πρόεδρε, η δήλωσή σας περί του σιωνισμού σας είναι μια έκφραση – δήλωση που αποκαλύπτει  την αλήθεια της εχθρότητάς σας απέναντι σε έναν λαό που, με τη σταθερότητα και την προσήλωσή του στη γη των προγόνων του, πληρώνει το τίμημα των σιωνιστών προγόνων σας που υιοθετούν τη ρήση μιας γης χωρίς λαό για έναν λαό χωρίς γη. Αυτό είναι το τίμημα της ίδρυσης μιας ρατσιστικής θρησκευτικής-αποικιακής κρατικής οντότητας σε βάρος των δικαιωμάτων ενός λαού που είναι ο ιδιοκτήτης της γης, των Παλαιστινίων, της αφήγησης και της ιστορίας της.

 

 Ακριβώς όπως κάνατε στο ρατσιστικό σας παρελθόν της Λευκής υπεροχής, είστε ο «άσχημος Αμερικανός», όπως ο τίτλος του βιβλίου του Αμερικανού δημοσιογράφου Γουίλιαμ Λέντερερ, στο οποίο μας είπε για το καθεστώς σας και τους θεσμούς σας και πώς κυβερνάτε τον λαό σας αποκρύπτοντας ή διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα για το τι συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο, κάνοντάς τους έτσι ένα «έθνος προβάτων», σύμφωνα με το όνομα του άλλου βιβλίου του. Εξαπατάτε τον λαό σας ξεκινώντας από την πρώτη σας εξαπάτηση στον πόλεμο του Λάος και την εισβολή σας, μέσα από όλους τους κατασκευασμένους πολέμους και τα εγκλήματά σας στο Βιετνάμ, την Κορέα, την Κούβα, τη Λατινική Αμερική, τα Βαλκάνια, το Ιράκ, τη Συρία και τώρα την Ουκρανία και πολλές άλλες χώρες.

Για εσάς, όπως κάνετε τώρα, η προπαγάνδα είναι μαγεία και εξαπάτηση, και ως εκ τούτου το έθνος  που επινοήσατε χωρίς γνήσια πολιτιστική κληρονομιά δεν μπορεί να επιβιώσει όπως θέλετε με το καθεστώς σας για μεγάλο χρονικό διάστημα στη βάση της αυταπάτης και των fake news που εξακολουθείτε να ασκείτε.

 

Οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις σας που είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, το οποίο δεν σέβεστε, όπως κάνατε μόλις χθες αντιτασσόμενοι σε ένα σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας που ζητούσε να σταματήσει η αιματοχυσία και ο επιθετικός πόλεμος και να επιτραπεί η εκεχειρία και η ανθρωπιστική συνδρομή στον λαό μας στη Γάζα.

 

Θα έπρεπε να ήταν σκληρά μαθήματα για να διδαχθείτε, αλλά παρά την κάθε ήττα που έχετε σε διεθνή κλίμακα, συνεχίζετε να ακολουθείτε τις ίδιες πολιτικές, έτσι αποτυγχάνετε και θριαμβεύει η βούληση των λαών και οι επαναστάσεις τους, που γίνονται αναγκαία πραγματικότητα μπροστά στις συνθήκες που δημιουργείτε εσείς μέσα από την εχθρότητα και το μίσος για τα δικαιώματα των λαών, παρέχοντας σήμερα κάλυψη και συνδρομή στα εγκλήματα ενός κατοχικού κράτους και τις φυλετικές διακρίσεις /ισραήλ, στέλνοντας το πολεμικό σου αεροπλανοφόρο και τα βλήματα σας για να διαπράξουν γενοκτονία κατά του λαού μας που πολεμά τον κατακτητή και αμύνεται σύμφωνα με τις στοιχειώδεις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα ενός λαού που βρίσκεται υπό κατοχή.

 

Αλλά ο λαός σας, Πρόεδρε Μπάιντεν, έχει αρχίσει να μαθαίνει τα γεγονότα και την εξαπάτηση των μέσων ενημέρωσης σας, και διαδηλώνει σήμερα μπροστά στον Λευκό Οίκο όπως διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησής σας κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ και κατά της πολιτικής σας, για να απομακρυνθούν σήμερα από το κοπάδι προβάτων που θέλετε να χαρακτηριστούν ως.

 

Αλλά στην περίπτωση του Παλαιστινιακού Χαναανίτη Φοίνικα, ήμασταν εδώ στην Παλαιστίνη και θα παραμείνουμε όσο μείνουν το θυμάρι και οι ελιές.

 

Ένα σας λέω, εσείς που ισχυρίζεστε ότι είστε ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου που ιδρύθηκε στα εγκλήματα της γενοκτονίας και της αποικιοκρατίας, ότι η ιστορία έχει αλλάξει και ότι ένας λαός που καταπιέζει έναν λαό που είναι ιδιοκτήτης της γης δεν μπορεί να είναι ο ίδιος ελεύθερος , και ότι η νύχτα των εγκλημάτων σας κατά των λαών και της μονομερούς κυριαρχίας και ηγεμονίας σας μιας διεθνούς τάξης που δημιουργήσατε σύμφωνα με την υπεροχή σας πρέπει να τελειώσει, καταρρέει μπροστά στην ημέρα η επιμονή των λαών του κόσμου να σπάσουν τις αλυσίδες και τα δεσμά τους. Πρέπει να σπάσουν τα δεσμά και να τελειώσει η νύχτα, κύριε Μπάιντεν.

 

Οι αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ειρήνης πρέπει να θριαμβεύσουν και οι λαοί να πετύχουν τους στόχους και τις νίκες τους μέσω της αλληλεγγύης τους για ένα καλύτερο αύριο.

 

Στον παλαιστινιακό λαό μου, λέω: Μπορεί να σας φανεί ότι ο κόσμος έχει εγκαταλείψει εσάς και τα παιδιά σας, και έχει ξεχωρίσει αυτή την άδικη κατοχή και αυτούς που στέκονται μαζί της ή υποστηρίζουν την καταπίεσή της, ρίχνοντας τη μνησικακία του εναντίον σας και σας πολιορκούν με τα στόματα των κανονιών του. Η κατοχή σας έχει σβήσει τα φώτα και έχει κόψει νερό και φάρμακα. Πώς μπορούν οι αποκλεισμένοι ρατσιστές που δεν θέλουν να δουν έναν λαό εκτός από τη σιωνιστική ιουδαϊκή υπεροχή τους που έχουν μετατρέψει σε ταυτότητα στο όνομα ενός λαού που δεν θέλει ειρήνη ή σταθερότητα, να μην κάνουν αυτό το έγκλημα ενάντια στις πιο βασικές ανθρώπινες αξίες;

 

Αλλά σας διαβεβαιώνω, αδέρφια μου και αδερφές του λαού μου, καθώς χύσατε το αίμα σας για τη σταθερότητά σας μπροστά στα σχέδια εθνοκάθαρσης, εκτοπισμού και μετεγκατάστασης, για την παρουσία σας στην πατρίδα σας, που έχουμε εμείς και μόνο εσείς, ότι όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων εκατομμυρίων και λαών με ζωντανές συνειδήσεις, είναι μαζί σας και σας υποστηρίζουν μπροστά στη βάρβαρη σφετεριστική επίθεση και είναι γεμάτοι δρόμους παγκόσμιων πρωτευουσών με διαδηλώσεις για την απόρριψη των ισραηλινών εγκλημάτων εναντίον σας και το δικαίωμα όλου του λαού μας όπου κι αν βρίσκονται, αγωνίζονται μαζί μας για να σταματήσουν το συνεχιζόμενο Ολοκαύτωμα εναντίον μας που οι ίδιοι οι Εβραίοι ήταν θύματα του ναζιστικού Ολοκαυτώματος που καταδικάσαμε.

 

Εμείς οι Παλαιστίνιοι με υποστηρικτές της ελευθερίας και προοδευτικές δυνάμεις και μάζες σε όλο τον κόσμο πιάνουμε τα χέρια μαζί για να τερματίσουμε την κατοχή, τους αποικιακούς οικισμούς και τον εκτοπισμό, την εθνοκάθαρση και για το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού μας στην αυτοδιάθεση και την εθνική ανεξαρτησία. Ένας λαός που έχει τη θέληση του λαού μας να αγωνιστεί και να αντέξει δεν μπορεί παρά να είναι νικητής, γιατί η νίκη είναι μόνο υπομονή μιας ώρας. Το βλέπουμε κοντά και το βλέπουν μακριά, και είμαστε ειλικρινείς, όπως επαναλάμβανε ο σύντροφος Έλληνας εθνικός ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου, στον αείμνηστος ηγέτης μας Γιασέρ Αραφάτ «Αμπού Αμμάρ».

 

Ο Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι διετέλεσε πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ