24.3 C
Athens
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση – διαδήλωση στην Σαλαμίνα

 

Όχι στην αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

Καμία εμπλοκή της χώρας μας

Η ομιλία του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ στην συγκέντρωση

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων έγινε χθες, Κυριακή, στο νησί της Σαλαμίνας στο επίκεντρο της οποίας ήταν η καταδίκη της κυβερνητικής απόφασης για την αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα για τα συμφέροντα ΗΠΑ – ΕΕ και των Ελλήνων εφοπλιστών.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ) και σε αυτή συμμετείχαν εργατικά σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η ΕΥΔΕΕ, σύλλογοι – φορείς – συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις.

Στην συγκέντρωση στο λιμάνι (Παλούκια) μίλησαν ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωπος της ΕΥΔΕΕ και των Παλαιστινίων.

Κεντρικά συνθήματα ήταν:

-Όχι στην αποστολή φρεγάτας και την εμπλοκή της χώρας μας στην Ερυθρά Θάλασσα και την Μέση Ανατολή

-Κανένας στρατιωτικός έξω από τα ελληνικά σύνορα

-Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου

-Έξοδος από το ΝΑΤΟ.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε διαδήλωση στους δρόμους της Σαλαμίνας.

Η ΠΕΝΕΝ είχε δικό της μπλοκ και πανό στην συγκέντρωση – διαδήλωση.

Η ομιλία του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ, Αντώνη Νταλακογεώργου

 

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία μετατρέπεται στο πιο πειθήνιο όργανο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – εφοπλιστών εμπλέκοντας την χώρα και τον λαό στα επικίνδυνα τυχοδιωκτικά τους σχέδια για τους γεωστρατηγικούς και οικονομικούς σκοπούς και τα συμφέροντα τους.

Μετά την επικίνδυνη εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να σέρνει την χώρα μας στο πλευρό της ιμπεριαλιστικής Δύσης στην Μέση Ανατολή, την Μεσόγειο, την Ερυθρά Θάλασσα ακόμη και στον Περσικό Κόλπο.

Δίνει καθημερινά γη και ύδωρ στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παρέχοντας και εξασφαλίζοντας στρατιωτικές βάσεις, λιμάνια, υποδομές και στρατιωτικό εξοπλισμό μαζί και αποστολές στο εξωτερικό, ενώ συνεχίζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Την ίδια στιγμή υποχρηματοδοτεί το δημόσιο σύστημα υγείας, περικόπτει τις κοινωνικές δαπάνες, επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, κωφεύει και σιωπά στο όργιο της κερδοσκοπίας στην αγορά  την στιγμή που η ακρίβεια έχει γονατίσει την λαϊκή και εργατική οικογένεια και φέρνει σε απόγνωση χιλιάδες αγρότες που βλέπουν τον μόχθο τους να εξανεμίζεται.

Στο έδαφος αυτής της αντιλαϊκής  πολιτικής διαρκώς παρέχει προνόμια και επιχειρηματική ασυδοσία στο μεγάλο κεφάλαιο και εναρμονίζεται με τις αντιδραστικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πολιτική αυτή προκαλεί την οργή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των φοιτητών – μαθητών και εκπαιδευτικών οι οποίοι αντιστέκονται στις καταστροφικές πολιτικές που επιχειρεί να περάσει το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα επιστρατεύει τον αυταρχισμό και την καταστολή ενάντια στο λαϊκό και εργατικό κίνημα.

Οι αγώνες των φοιτητών – μαθητών – εκπαιδευτικών, αυτοί των αγροτών στα μπλόκα και στους δρόμους, των εργαζομένων για ΣΣΕ και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς πρέπει τώρα να ενοποιηθούν, να συντονιστούν σε ένα κοινό μέτωπο συνολικής σύγκρουσης με την πολιτική της κυβέρνησης.

Αυτό είναι που τρέμει και φοβάται το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και το αστικό κατεστημένο με τους μηχανισμούς του.

Η κυβέρνηση αγνοώντας και περιφρονώντας το λαϊκό αίσθημα αποφάσισε την αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα και ταυτόχρονα παραχώρησε την αεροπορική βάση της Λάρισας να αποτελέσει το επιχειρησιακό στρατηγείο, με επικεφαλής Έλληνα αξιωματικό, στην σύγκρουση που μαίνεται στην Μέση Ανατολή.

 

Μας λένε ότι η συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας στην Ερυθρά Θάλασσα είναι αναγκαία γιατί έχουμε τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου και πρέπει να διασφαλίσουμε την ελεύθερη – ασφαλή και απρόσκοπτη Ναυσιπλοΐα στην περιοχή…

Και η ντροπή – ντρέπεται με αυτές τις επικοινωνιακές αθλιότητες.

Για ποιους εφοπλιστές θα πρέπει να πάει η φρεγάτα και να τεθεί σε θανάσιμο κίνδυνο το στρατιωτικό προσωπικό, οι Ναύτες, οι Υπαξιωματικοί και οι Αξιωματικοί;

-Αυτούς που έχουν τον στόλο τους κατά 90% στις σημαίες ευκαιρίας και έχουν πετάξει στα σκουπίδια την ελληνική σημαία;

-Αυτούς που έχουν μαζικά εξοστρακίσει τους Έλληνες Ναυτεργάτες από τα πλοία τους; -Αυτούς που έχουν συνταγματικά εξασφαλίσει την φορο-ασυλία τους και η συμμετοχή τους στα φορολογικά έσοδα της χώρας είναι 50% μικρότερη από αυτή των Ναυτεργατών;

-Αυτούς που έχουν εγκαινιάσει πρώτοι στο κόσμο την χαμηλόμισθη και ανασφάλιστη εργασία;

-Για αυτούς που μέσα στην υγειονομική και εφοδιαστική κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν κυριολεκτικά θησαυρίσει αποκομίζοντας δις κέρδη;

-Για αυτούς που με αδιαλλαξία και προκλητικότητα αρνούνται την διαπραγμάτευση για την ανανέωση της ΣΣΕ η οποία είναι  καθηλωμένη στο μακρινό 2010;

-Για αυτούς που εξακολουθούν να στέλνουν τα πλοία και τα πληρώματα τους στο στόμα του λύκου για να εισπράξουν οι ίδιοι τα αυξημένα Ναύλα;

Ο Έλληνας Ναύτης, ο Υπαξιωματικός και ο Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού για αυτούς, για το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους έχει δώσει όρκο;

Πιστεύει η κυβέρνηση με τα ψευτο- επιδόματα θα μετατρέψει αυτό το προσωπικό σε  μισθοφορικό στρατό για τους ανταγωνισμούς και τα συμφέροντα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ-εφοπλιστών.

Η απάντηση μας είναι κανένας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα μας, κανένα πολεμικό αεροσκάφος έξω από την χώρα μας, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς τους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Η σημερινή μας συγκέντρωση όμως έχει ως στόχο για άλλη μια φορά δυνατά – μαζικά να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό, ο οποίος επί 4 μήνες δέχεται καθημερινά ανελέητους βομβαρδισμούς από αέρα, θάλασσα και στεριά και η μαρτυρική Γάζα έχει υποστεί μια ανεπανόρθωτη καταστροφή με τους νεκρούς να πλησιάζουν τους 30.000, οι θαμμένοι στα ερείπια τους 10.000 και οι τραυματίες να ξεπερνούν τις 68.000.

Την ανείπωτη – απάνθρωπη αυτή τραγωδία την περιγράφει παραστατικά ένας Παλαιστίνιος αγωνιστής που έχει ζήσει την παλαιστινιακή τραγωδία τα τελευταία 30 χρόνια, ως εξής:

«Κανένας δεν πεθαίνει μόνος στη Γάζα. Μαζί τους παίρνουν τις πληγές τους. Μας αφήνουν το αίμα σαν φως. Στους ανθρώπους της Γάζας δεν αρέσει ο ουρανός γιατί είναι η πρωτεύουσα των τεράτων, των πολεμικών αεροπλάνων. Ο φόνος χτυπά τις πόρτες τους χωρίς άδεια. Αντίστοιχα, η νύχτα τους αρχίζει την αυγή. Δεν υπάρχει χρόνος για προσευχή και παράκληση. Ο θάνατος τους είναι η προσευχή τους. Λένε απλώς: Το αίμα μας δεν πρέπει να πάει χαμένο. Αν γίνει φόνος, δεν θα φύγουμε ποτέ.

Ο λαός της Γάζας αντλεί τη δύναμη του από τον πόνο του. Αλλά αυτές οι επαναλαμβανόμενες τραγωδίες δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι, είναι εξαιρετικά  θλιβερές. Γάζα, μια νέα τραγωδία χωρίς προηγούμενο. Για αυτούς ο θάνατος ανοίγει καθημερινά. Χωρίς «νόμιμους» τάφους. Τα νεκροταφεία έπηξαν.

Δεν έχουν παράθυρα και ονόματα. Δεν ξέρω αν αρκούν οι προσευχές. Ο Άβελ είχε την ατυχία να σκοτωθεί από τον Κάιν. Ο Κάιν της εποχής… είναι το Ισραήλ».

Το φρικαλέο έγκλημα Ισραήλ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ το οποίο συνεχίζεται, δικαιολογημένα έχει ξεσηκώσει την οργή και την αγανάκτηση του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου.

Τώρα πρέπει ακόμη πιο αποφασιστικά αυτή η αλληλεγγύη να επεκταθεί, να γίνει πιο  μαζική και δυναμική και να εκφραστεί μπροστά στο δολοφονικό σχέδιο του Ισραήλ, να επιχειρήσει χερσαία επίθεση στη Ράφα:

  • Είμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και της ένοπλης αντίστασης του.
  • Απαιτούμε να σταματήσει η στήριξη, η βοήθεια και οποιαδήποτε στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο.
  • Να σταματήσουν τώρα ο δολοφονικοί «βομβαρδισμοί» του Ισραήλ.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου!
  • Να επιστρέψουν στην χώρα μας όλες οι στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό!
  • Έξοδος της χώρας μας από το ΝΑΤΟ!
  • Όχι στην αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ