20.6 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι σειρήνες του πολέμου στη Μέση Ανατολή ήχησαν, απεμπλοκή της Ελλάδας ΤΩΡΑ!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ υπεύθυνο για την κλιμάκωση

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Η επικίνδυνη κλιμάκωση της πολεμικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή είναι αποτέλεσμα της δολοφονικής-επιθετικής πολιτικής του Ισραήλ, που χρόνια τώρα σφάζει τους Παλαιστίνιους, επιτίθεται και βομβαρδίζει γειτονικές χώρες, ανατινάζει Πρεσβείες και νοσοκομεία, δολοφονεί αποστολές του ΟΗΕ με την υποστήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ που τροφοδοτούν τη βουλιμία του.

Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος δεν μπορεί παρά να ανακαλέσει στη μνήμη του την πολύμηνη εθνοκάθαρση και γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους με τη στήριξη της Δύσης. Για τους ανθρώπους που διαθέτουν στοιχειώδη γνώση και τιμιότητα, είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι το Ιράν που πυροδοτεί το πολεμικό κλίμα στη Μέση Ανατολή. Απειλή για την ειρήνη με τη γενίκευση του πολέμου στην περιοχή είναι το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ. Το δίκιο ήταν και παραμένει με το μέρος των αντιστεκόμενων λαών της Παλαιστίνης, του Λίβανου, της Υεμένης, και της Μέσης Ανατολής.

Μόνο ένα κράτος χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στον εαυτό του θα έμενε σιωπηλό και απαθές μπροστά σε μια τόσο προβοκατόρικη, εμπρηστική και επιθετική πολιτική. Το Ιράν αντέδρασε με χαμηλότερη ένταση απ’ ότι θα άξιζε στο κράτος του Ισραήλ, ενδεικτική της πρόθεσης του να μην εμπλακεί σε γενικευμένο πόλεμο, που διακαώς επιθυμεί το σιωνιστικό καθεστώς.

Η χώρα μας και ο Ελληνικός λαός κινδυνεύουν να συμπαρασυρθούν στις φλόγες του πολέμου με την στάση της Κυβέρνησης αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κλπ που έσπευσαν να στηρίξουν το κράτος-δολοφόνο σε μια επίδειξη στρατηγικής συναίνεσης στην επιθετική πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Με την πολιτική τους εμπλέκουν την χώρα μας όλο και πιο βαθιά στις πολεμικές εκστρατείες του Ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία, στη Γάζα, στην Ερυθρά θάλασσα και αλλού.

Η διάθεση των βάσεων και η αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εμπόλεμες περιοχές δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του Ευρωατλαντισμού. Αντίθετα, προμηνύουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους. Η αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ και η ανάληψη της διοίκησης από την 1η Στρατιά της Λάρισας της πολεμικής επιχείρησης της ΕΕ «Aspides» στην Ερυθρά θάλασσα, η ενεργοποίηση των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τη στήριξη του Ισραήλ (όπως και των αντίστοιχων βρετανικών στην Κύπρο), η εκπαίδευση πιλότων της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στην Ελλάδα, η μετατροπή όλης της χώρας σε επιθετικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η αθρόα αποστολή όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, το όργιο εξοπλισμών σε βάρος των λαϊκών αναγκών, αποτελούν ορισμένες από τις πλευρές της εμπλοκής του Ελληνικού κράτους στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Με την αναβάθμιση των στρατιωτικών βάσεων της Σούδας, της 110 Π.Μ. της Λάρισας, της Αλεξανδρούπολης έχουμε παραδώσει, τη χώρα στους Αμερικανονατοϊκούς φονιάδες και μας έχουν εμπλέξει στην εξυπηρέτηση των πολεμοχαρών τους σχεδίων, μετατρέποντάς την, τόσο σε ορμητήριο, όσο και σε στόχο αντιποίνων !

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η δήλωση – ως λαγός -του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Μεϊμαράκη από τις ΗΠΑ :«Η Ελλάδα είναι ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, είμαστε ενεργό μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι, αν μας ζητηθεί, πρέπει να ανταποκριθούμε και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τον καναπέ και να μπούμε πρώτοι στην πρώτη γραμμή της μάχης».

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για να πάψει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Χρειάζεται να δράσουμε από κοινού όλες οι δυνάμεις για ένα μαζικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα απαιτεί:

Να γυρίσουν αμέσως πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων, με πρώτη τη φρεγάτα ΥΔΡΑ από την Ερυθρά. Αποχώρηση από την επιχείρηση «Aspides». Να σταματήσει η τροφοδότηση της Ουκρανίας με όπλα. Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, να βγει η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Άμεση διακοπή των διπλωματικών και άλλων σχέσεων με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, εκεχειρία τώρα στη Γάζα, λευτεριά στην Παλαιστίνη. Όχι στα τρομερά εξοπλιστικά προγράμματα, κονδύλια για τις λαϊκές ανάγκες.

Η επικίνδυνη ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ αγνοεί και παραβιάζει κάθε έννοια διπλωματικής τάξης και διεθνούς νομιμότητας. Έχει παραβιάσει κάθε έννοια ανθρωπισμού στη Γάζα με την συνεχιζόμενη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων. Το Ισραήλ επιδιώκει πολεμική γενίκευση και χάος. Οι λαοί δεν πρέπει να το επιτρέψουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

– Καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή στους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

– Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να επιστρέψει η Φρεγάτα «Ύδρα» από την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα.

– Έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω από το ΝΑΤΟ.

– Διάλυση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.

– Νίκη στην παλαιστινιακή αντίσταση-Λευτεριά στην Παλαιστίνη .

 

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ