20.5 C
Athens
Τετάρτη, 28 Μαΐου, 2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πλευρό των αδελφών κομμουνιστών Κονόνοβιτς

ΜΕΤΑΒΑΣΗ – Οργάνωση για την Κομμουνιστική Προοπτική

Οι Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονόνοβιτς ενεργά στελέχη της νεολαίας του παράνομου Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας συνελήφθησαν στις 22 Μαΐου εκδικητικά από το καθεστώς του Κιέβου για να σταλούν στο Κέντρο Εδαφικής Στρατολόγησης (TRC).

Πρακτικά αυτό σημαίνει την δολοφονία από το φασιστικό καθεστώς Ζελενσκι στέλνοντας τους στο εκτελεστικό απόσπασμα του μετώπου. Ήδη από το πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014 έχουν νομιμοποιηθεί πρακτικές κυνηγητού από το καθεστώς σε αντιφασίστες και κομμουνιστές, προοδευτικών και αριστερών οργανώσεων, ίδιες με αυτές της δεκαετίας του ‘30 στη Ναζιστική Γερμανία.

Βρίσκονται στο στόχαστρο τόσο της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου ήδη από τον Μάρτιο του ‘22 με φυλάκιση λόγω ανθρωπιστικής βοήθειας σε παιδιά του Ντονμπάς που υπέφεραν από τις αγριότητες ουκρανικών παρακρατικών μηχανισμών όσο και από ακροδεξιές νεοναζί ομάδες πραγματοποιώντας επιθέσεις, απαγωγές και βασανιστήρια σε ανύποπτο χρόνο σε πλήρης σύμπνοια με τις κρατικές μυστικές υπηρεσίες.

Να μην επιτρέψουμε τη δολοφονία των αδελφών Κονόνοβιτς από το καθεστώς του Κιέβου. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι, να μη στηθούν στο εκτελεστικό απόσπασμα ως αποτέλεσμα της πολιτικής τους δράσεις και του αντιφασιστικού τους αγώνα.

Ακολουθεί το μήνυμα των αδελφών Κονόνοβιτς μετά την τελευταία σύλληψη τους:

«Σύντροφοι, κάνουμε επίσημη δήλωση: Το καθεστώς Ζελένσκι θέλει να μας σκοτώσει!

Θέλουν να μας στείλουν στο μέτωπο, και μετά δεν χρειάζεται να αποδειχτεί τίποτα—είτε είμαστε ένοχοι είτε όχι, κανείς δεν θα νοιάζεται. Θα μας σκοτώσουν· Η λογική τους είναι: “Όταν λείπει ο άνθρωπος, λείπει και το πρόβλημα”! Καλέσαμε τον δικηγόρο μας όταν μας συνέλαβαν από το Κέντρο Εδαφικής Στρατολόγησης (TRC), αλλά συνελήφθη κι αυτός από το TRC και οδηγήθηκε στο γραφείο στρατολόγησης μιας άλλης περιοχής της πόλης του Κιέβου. Το καθεστώς θα αποφασίσει τώρα πώς θα μας μεταφέρει στην περιοχή της Βολυνίας, όπου είμαστε εγγεγραμμένοι και είμαστε στρατιωτικά καταγεγραμμένοι. Αυτά είναι που συμβαίνουν, σύντροφοι! Δεν θα μας αφήσουν ήσυχους—έχουν σχεδιάσει τη δολοφονία μας. Θα μας στείλουν από το TRC της Βολυνίας στο μέτωπο, και μετά μπορεί και να μας πετάξουν στη θάλασσα»

Καλούμε την Τετάρτη 28/5 στις 19:00 στην κινητοποίηση στην πρεσβεία της Ουκρανίας

 

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ