ΠΑΙΔΕΙΑ

 

Το Σάββατο 23 Μαΐου η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε.) διοργάνωσε το τελευταίο Πανελλαδικό Διαγώνισμα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Στο διαγώνισμα συμμετείχαν μαθητές της Γ΄ Λυκείου και απόφοιτοι προηγούμενων ετών που επιθυμούν να δώσουν ξανά Πανελλήνιες εξετάσεις.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 12:24 Συντάκτης:

Αυτές τις ημέρες εκπαιδευτικοί και μαθητές βιώνουν μία κατάσταση μάλλον πρωτόγνωρη. Κάνουν μάθημα σε αίθουσες που έχουν δεν έχουν 12 μαθητές. Από το πρώτο λεπτό η διαφορά γίνεται απόλυτα αντιληπτή. Υπάρχει ησυχία στην τάξη, ακούνε όλοι ή σχεδόν όλοι προσεκτικά, δίνεται η ευκαιρία για περισσότερο διάλογο άρα μάθημα με ενεργό συμμετοχή του μαθητή, ο εκπαιδευτικός είναι πιο ήρεμος και ο χρόνος τον πιέζει πολύ λιγότερο, σχεδόν δεν τον πιέζει.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 14:00 Συντάκτης:

 

 

Η Βασιλική Κατζάρα είναι Καθηγήτρια, Δ/ντρια ΠΜΣ «Κοινωνιολογία», Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών

 

Σχόλια επί του Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 09:30 Συντάκτης:

 

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός το νομοσχέδιο κατατέθηκε με ευκαιρία το νεκρό χρόνο της πανδημίας όπως πολλά άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Στην πραγματικότητα ήταν έτοιμο από καιρό, το χαλί ήταν καλά στρωμένο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με νόμους που ποτέ δεν κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα το έστρωσε καλύτερα συνεχίζοντας την πολιτική της αδιοριστίας με το νόμο νόμο Γαβρόγλου (ν.4547) τον Γενάρη του 2019.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 17:52 Συντάκτης:

 

Έγινα παιδαγωγός γιατί αγαπώ τη γνώση και τα παιδιά. Σπούδασα και ξανασπούδασα και ακόμα σπουδάζω. Χρόνια ολόκληρα, όπως πολλοί, από σχολειό σε σχολειό, από πόλη σε πόλη,  με το φόβο της ανεργίας και της επαναπρόσληψης. Από το 1988 ως σήμερα, μόνιμη πια από το 2010, πληρώνομαι περίπου 1.100  ευρώ, έχοντας πίσω μου 32 χρόνια και τρία μεταπτυχιακά. Κάποιοι λένε πως είμαστε τεμπέληδες και γω απλά γελώ, καθώς ακόμα συναντώ μαθητές μου, μεγάλους πια, να με αγκαλιάζουν με αγάπη για όσα τους έμαθα, και γω απλά απαντώ πως πολλά βράδια ξενύχτησα προσπαθώντας να βρω τρόπους να έρθω κοντά σε παιδιά με νοητική στέρηση, σε μαθητές που αντιμετώπιζαν οικογενειακές δυσκολίες, σε παιδιά με οποιαδήποτε μορφής αναπηρία.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 17:28 Συντάκτης:
Σελίδα 1 από 5

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.