12.2 C
Athens
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθήματα αντικειμενικότητας στους μεροληπτικούς New York Times


 

Επίσημη δήλωση του ηγέτη της Χαμάς, Σουλεϊμάν Αχμέντ

Λυπούμαστε που λέμε ότι τα περισσότερα από τα μεγάλα δυτικά μέσα ενημέρωσης υιοθέτησαν την ιδέα να συνταχθούν με τη σιωνιστική προπαγάνδα και να συνεννοηθούν με αυτήν την προπαγάνδα διαδίδοντας ψέματα και συκοφαντίες εναντίον των Παλαιστινίων και της αντίστασής τους.

Η τελευταία από αυτές τις παραπλανητικές αναφορές ήταν αυτό που δημοσιεύτηκε από τους New York Times σχετικά με ισχυρισμούς βιασμού και σεξουαλικής βίας από Παλαιστίνιους αγωνιστές της αντίστασης κατά τη διάρκεια της ευλογημένης επιχείρησης Al-Aqsa Flood στις 7 Οκτωβρίου, με τίτλο «Screams Without Words: How Hamas Used Sexual Η βία ως όπλο στις 7 Οκτωβρίου», του Τζέφρι Γκίτλμαν και άλλων.

Ανακοινώσαμε επίσης και δηλώσαμε εκ των προτέρων ότι αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς και τους θεωρούμε μέρος της σιωνιστικής προσπάθειας να δαιμονοποιήσει την αντίσταση και να δικαιολογήσει τα εγκλήματα πολέμου, τη γενοκτονία και την εθνοκάθαρση που ασκεί ο σιωνιστής εχθρός εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας σε όλες τις τοποθεσίες με την παρουσία του.

Ο συγγραφέας βασίστηκε μόνο σε μαρτυρίες σιωνιστών κυβερνητικών υπαλλήλων που θα μιλούσαν μόνο στο πλαίσιο της επίσημης σιωνιστικής προπαγάνδας και όσων εξυπηρετούν τους στόχους της δαιμονοποίησης του παλαιστινιακού λαού. Παρέθεσε επίσης μαρτυρίες γυναικών που ανέφεραν νέα που άκουσαν από άλλους και όλα αυτά που αναφέρθηκαν δεν υποδηλώνουν σε καμία περίπτωση την ύπαρξη ούτε ενός αποδεικτικού στοιχείου για οποιονδήποτε από τους ανθρώπους μας ότι κάνει αυτές τις επαίσχυντες πράξεις.

Οι ισχυρισμοί των New York Times έρχονται σε αντίθεση με τις μαρτυρίες που δόθηκαν από πολλές Ισραηλινές γυναίκες, οι οποίες μίλησαν για την ευγενική μεταχείριση που είχαν από Παλαιστίνιους μαχητές στις 7 Οκτωβρίου. Κάθε επαγγελματίας που ενδιαφέρεται για αντικειμενικότητα μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση σε αυτές τις μαρτυρίες που βρέθηκαν στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες έδωσαν στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και δεν ανέφεραν κανέναν από αυτούς τους ισχυρισμούς που αναφέρουν οι New York Times.

Επιπλέον, οι μαρτυρίες όλων των γυναικών που κρατήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας και που αργότερα αφέθηκαν ελεύθερες δεν ανέφεραν τίποτα άλλο πέρα από την καλή μεταχείριση που είχαν από αυτούς που τις κράτησαν. Αντίθετα, τόνισαν σε όλες τις μαρτυρίες τους την προθυμία των αντιστασιακών να τους προστατεύσουν και να προσφέρουν ό,τι μπορούσαν για να ανακουφίσουν τις δύσκολες συνθήκες που πέρασαν. Μίλησαν για τις υψηλές ανθρώπινες αξίες που ένιωθαν μεταξύ των αντιστασιακών όλη την ώρα. Οι αγωνιστές μας είναι μαχητές της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας και δεν μπορούν να διαπράξουν τέτοιες επαίσχυντες πράξεις.

Η ισλαμική μας θρησκεία, οι εθνικές μας αξίες και η κοινωνική μας κουλτούρα δεν αποδέχονται τέτοιες επαίσχυντες πράξεις.

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που ενέκρινε το Παλαιστινιακό Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο στη Γάζα, δεν έχει καταχωρηθεί ούτε μία υπόθεση ενώπιον των δικαστηρίων με την κατηγορία του βιασμού.

Οι παλαιστίνιοι αντιστασιακοί μας στις 7 Οκτωβρίου είχαν μπροστά τους ένα βασικό καθήκον, το οποίο ήταν να υπερασπιστούν τον λαό μας από μια άδικη κατοχή και να σπάσουν αυτόν τον ασφυκτικό κλοιό στον λαό μας στη Γάζα, που εκπροσωπείται από τη Μεραρχία Γάζας του Σιωνιστικού στρατού, και αυτό είναι που κατόρθωσε να φέρει εις πέρας με κάθε ανδρισμό και τιμή.

Επίσης, η επιχείρηση Al-Aqsa Flood δεν διήρκεσε περισσότερο από αρκετές ώρες, μετά την οποία οι περισσότεροι μαχητές αποσύρθηκαν από τις ισραηλινές στρατιωτικές τοποθεσίες και επέστρεψαν στη Γάζα για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους να υπερασπιστούν τον λαό τους ενάντια στη φασιστική σιωνιστική επίθεση.

Έχουμε επιβεβαιώσει πολλές φορές την ετοιμότητά μας να δεχτούμε διεθνείς επιτροπές έρευνας σε οποιοδήποτε περιστατικό και η οντότητα, αντί να συνεχίσει να διαδίδει μαύρη προπαγάνδα για να καλύψει τα εγκλήματά της, πρέπει να ανακοινώσει την ετοιμότητά της να δεχθεί διεθνείς επιτροπές έρευνας ή να απευθυνθεί σε διεθνή δικαστήρια, εάν στηρίζει σε γεγονότα και στοιχεία την αφήγησή του.

Αποδείξτε αυτό που λέει ότι είναι αλήθεια!

Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι οι New York Times σκόπιμα παρέβλεψαν πώς τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν τη νύχτα και την ημέρα της 7ης Οκτωβρίου, τα οποία υποστήριξε ότι διαπράχθηκαν από αγωνιστές της αντίστασης, αποδείχτηκε αργότερα από τα σιωνιστικά μέσα ενημέρωσης ότι έγιναν εσκεμμένα από σιωνιστές δυνάμεις.

Η έκθεση παρέβλεψε επίσης, ως μέρος της συνενοχής της με τη σιωνιστική προπαγάνδα, τις ζωντανές μαρτυρίες Παλαιστινίων γυναικών κρατουμένων που απήχθησαν από τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη μετά την επίθεση, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι υπέστησαν λεκτική και σωματική σεξουαλική παρενόχληση από τη σιωνιστική κατοχή και στρατιώτες, οι οποίοι λαμβάνουν συμβουλές και καθοδήγηση από τον Αρχιραβίνο του Σιωνιστικού στρατού και άλλους ραβίνους που καλούν ανοιχτά στον βιασμό Παλαιστινίων γυναικών στη Γάζα, και έγραψαν γι’ αυτό στις σιωνιστικές εφημερίδες.

Συμπερασματικά: Απαιτούμε από την εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη για αυτό το επαγγελματικό αμάρτημα, να διαγράψει αμέσως το άρθρο και να σταματήσει να υιοθετεί σιωνιστική προπαγάνδα και ψέματα, ώστε να διατηρήσει τον επαγγελματισμό και τη φήμη της ως έγκριτης και σεβαστής διεθνούς εφημερίδας.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ